Home CAUTA STIRI DIN SUMAR:

  MILLENIUM

Europa turistica

Back Next

Home
Reportaj de calatorie
Corespondente externe
Oferte agentii de turism
Transport international
Uniunea Europeana

 NOI VA INTEGRAM IN EUROPA.CALATORESTE CU NOI FARA VIZA !

Romanii vor si trebuie sa calatoreasca in spatial Schengen, declara directorul general al MEDICARE GROUP.

Un iubitor al turismului in general si al calatoriilor in special, la. Mugur Stancu, a acordat revistei Turism-Millenium un interviu in care ne-a dezvaluit cateva din gandurile legate de turism, din prisma omului obisnuit caruia ii place sa petreaca in natura cateva ore cu cei dragi sau sa faca, atunci cand timpul ii permite o excursie intr-o capitala sau mic oras pitoresc european.

Referitor la decizia de ridicare a obligativitatii vizei pentru spatial Schengen, dl Mugur apreciaza aceasta masura ca benefica pentru industria turismului din Romania.

Foarte multi romani vor si trebuie sa calatoreasca, odata cu ridicarea obligativitatii vizei pentru tarile din spatial Schengen, este de parere dl. Mugur Stancu. "Toti si-au dorit acest lucru. Toate informatiile din media si din televiziune in special le-a desteptat oamenilor curiozitatea pentru acea lume pe care toti au visat-o - spatiul Schengen. Referindu-ne la aspectul social, acesti oameni trebuie sa circule, pentru ca nu putem accede in acest spatiu daca el nu este un model, iar ca sa crezi intr-un model trebuie sa-l vezi cu ochii tai", considera Mugur Stancu.

Cred ca turismul se va dezvolta din acest punct de vedere. Pe de alta parte, restrictiile pe care le impun in acest moment calatoriile spre spatial Schengen, sistemul de acces, respectiv dovada cazarii, a biletelor de transport, categoric vor forta turistul sa apeleze la agentiile de turism, unde sunt asigurate toate conditiile - vauchere, toate celelalte documente necesare. Sunt de parere ca va creste segmental de turism, hai sa-i spunem de masa, pentru ca pana acum turismul afara era un turism de lux.

Opiniile privind cresterea rolului agentiilor de turism nu sunt singulare si ele nu sunt exprimate doar de profesionistii din turism.

 

 

 

Home ] Turismul la varf ] Revelion 2002 ] [ Europa turistica ] Marea Neagra ] Munte-Temeritate ] Travel cheques ] HOTEL ] ECO-TURISM ] Turismul balnear ] PAGINA DVS ] Cultura si turism ] Restaurant ] Concurs ]

Copyright 2001 TURISM MILLENIUM
Last modified: noiembrie 01, 2001