Home CAUTA STIRI DIN SUMAR:

  MILLENIUM

STIRI

Back Next

Home
Noutati turistice

 

Romania turistica in cataloagele de specialitate din Olanda

      Agentia “Kras Ster Vakanties” din Olanda – cel mai mare “direct seller” pe piata turistica olandeza, a introdus Romania in cataloagele sale de iarna ca destinatie turistica pentru sezonul 2001 – 2002.       “Kras Ster Vakanties” este membru TUI. De asemenea, Biroul Romaniei de Promovare Turistica din Amsterdam a reusit sa introduca in catalogul turistic “SRC Cultuurvakanties” destinatii turistice si programe de agrement de iarna, de care vor beneficia turistii olandezi incepand cu acest sezon.

  Domeniul schiabil Predeal – Azuga se dezvolta

        Partiile de schi din zona Predeal – Azuga vor fi modernizate printr-un proiect pe care il dezvolta Ministerul Turismului si care include refacerea partiilor existente, deschiderea si amenajarea altor partii noi.

       In prezent au fost terminate lucrarile de reamenajare la partia Clabucet si a fost amenajata noua partie Cazacu, care va oferi amenajari moderne de tip occidental. Echipele specializate lucreaza la punerea in folosinta a unei a treia partii – Creasta Cocosului.

      Finantarea se va face cu participare publica, printr-o emisiune de obligatiuni municipale, la valoarea de 100.000 lei pe actiune. Costurile finale ale partiri Creasta Cocosului se voor ridica la peste 10 miliarde lei, din care mai mult de jumatate vor fi asigurate din fondurile Primariri Predeal si din fonduri Phare.

  BLUE FLAG” – cea mai curata apa de mare

         Cea mai curata apa de Mare si plajele cele mai protejate din punct de vedere ecologic vor fi semnalate de “Steagul Albastru”, printr-un program de traditie european, coordonat de finlandezul Finn Bolding Thomsen. Co-partener la aplicarea programului “Blue Flag” in Romania este Centrul Carpato-Danubian Geoecologic. Programul “Blue Flag” – tutelat de Fundatia de Educatie pentru Mediu, a fost initiat in Franta in 1985, si reuneste institutii de turism, protectia mediului si organizatii neguvernamentale. “Blue Flag” – simbol al protectiei mediului in zonele de plaje se acorda municipalitatilor din zonele costiere, pe baza criteriilor  privind tratarea apelor uzate si calitatii apei de imbaiat. In prezent, 1.873 de plaje si 652 porturi de agrement dispun de “Blue Flag”, in peste 21 de tari europene, iar programul este in extindere in Canada, SUA si Africa.

        Acordarea Blue Flag se face pe baza evaluarii a 27 de criterii pentru plaje si a 16 criterii pentru porturile de agrement, care acopera calitatea apei , educarea si informarea privind mediul, managementul mediului, siguranta si serviciile. “Blue Flag” se acorda annual de catre Juriul European al Fundatiei de Educatie pentru Mediu, la propunerea Comitetului National si este valabil pentru un singur sezon turistic.

        Obiectivele majore ale programului “Blue Flag” in Romania sunt asigurarea curateniei plajelor, securitatea acestora si a turistilor, securitatea si curatenia in porturile de agrement, informarea autoritatile locale, agentii economici din turism si publicul larg cu privire la necesitatea si mijloacele de protectie a mediului inconjurator, in special a mediilor costiere si lacustre.        Cooperarea intre sectoarele de turism, protectia mediului si educatia la nivel local, regional si national sunt, de asemenea, obiective principale ale Programului “Blue Flag” pentru Romania.

         Oficialii Ministerului Turismului considera ca acest program va aduce un mare castig de imagine turismului romanesc.   

                  

 

 

 

Home ] Turismul la varf ] Revelion 2002 ] Europa turistica ] Marea Neagra ] Munte-Temeritate ] Travel cheques ] HOTEL ] ECO-TURISM ] Turismul balnear ] PAGINA DVS ] Cultura si turism ] Restaurant ] Concurs ]

Copyright © 2001 TURISM MILLENIUM
Last modified: noiembrie 04, 2001