Home CAUTA STIRI DIN SUMAR:

  MILLENIUM

Turismul la varf

Next

Home
TUI World
Declaratii- Opinii
Ministerul Turismului

 Cele mai autorizate opinii ,cele mai actuale atitudini si initiative pentru propulsarea turismului romanesc

Pe mine muntele ma atrage cel mai mult pe schiuri, ne marturiseste directorul general al MEDICARE GROUP

Un iubitor al turismului in general si al calatoriilor in special, dl. Mugur Stancu a acordat revistei Turism-Millenium 40 de minute din pretiosul sau timp de businessman si ne-a dezvaluit cateva din gandurile legate de turismul romanesc, din prisma omului obisnuit caruia ii place sa petreaca in natura cateva ore cu cei dragi sau sa faca, atunci cand timpul ii permite o excursie intr-o capitala sau mic oras pitoresc european. Foarte multi romani vor si trebuie sa calatoreasca, odata cu ridicarea obligativitatii vizei pentru tariele din spatial Schengen, este de parere dl. Mugur Stancu.

"Toti si-au dorit acest lucru. Toate informatiile din media si din televiziune in special le-a desteptat oamenilor curiozitatea pentru acea lume pe care toti au visat-o - spatiul Schengen. Referindu-ne la aspectul social, acesti oameni trebuie sa circule, pentru ca nu putem accede in acest spatiu daca el nu este un model, iar ca sa crezi intr-un model trebuie sa-l vezi cu ochii tai" , considera Mugur Stancu.

Cred ca turismul se va dezvolta din acest punct de vedere. Pe de alta parte, restrictiile pe care le impun in acest moment calatoriile spre spatial Schengen, sistemul de acces, respectiv dovada cazarii, a biletelor de transport, categoric vor forta turistul sa apeleze la agentiile de turism, unde sunt asigurate toate conditiile - vauchere, toate celelalte documente necesare. Sunt de parere ca va creste segmental de turism, hai sa-i spunem de masa, pentru ca pana acum turismul afara era un turism de lux.

Deopotriva, dl, Mugur petrece cu multa placere timpul sau liber si in minunatele zone oferite de Romania.

Imi place foarte mult Predealul. Imi place, de asemenea, sa trec si prin frumoasele locuri oferite de Sighisoara, Maramures, Bucovina. Insa cel mai bine ma simt la Predeal. Imi place Predealul pentru ca ai unde sa stai, aici gasesti confort. Imi plac foarte mult si zonele Sighisoara, Maramures, Bucovina, cu conditia sa ai unde sa stai, dar din pacate aici nu prea gasesti confort, ne spune interlocutorul.

Acum ma atrag mai putin drumetiile pe munte. Ma atrageau cand eram mai tanar. Poti face turism de acest gen si in masura in care exista si o buna organizare, sa ai unde sa te odihnesti, sa fii in siguranta, Prefer ca drumetie pe munte forma ei sportiva - schiul.

Va pot spune ca schior ce trebuie sa faca un turist ca muntele sa nu-i devina dusman. Regulile muntelui trebuie respectate, este necesara o anumita ponderatie, sa fie alese partiile adecvate pregatirii pe care schiorul o are, sa nu se aventureze atunci cand nu este odihnit sau in forma fizica maxima.

Dl. Mugur Stancu cunoaste noile partii de la Predeal, care au fost amenajate prin emisiuni de obligatiuni municipale si considera ca din punct de vedere economic aceasta reprezinta un lucru bun. "

Am vazut ca au fost date in folosinta noi partii de schi la Predeal. Este o idee foarte buna deoarece turismul pentru practicarea schiului este unul dintre cele mai profitabile. Oamenii sunt dispusi, si stiu ca trebuie sa cheltuie pentru acest sport, si in general sunt atat de pasionati incat o fac. Dar fara sa ai partii bune si facilitatile de transport pe cablu satisfacatoare nu poti sa ai un turism de iarna".

Proiectele menite sa propulsese turismul romanesc nu ii sunt straine dlui Mugur Stancu, cu toate ca nu fac obiectul preocuparilor de afaceri ale firmei. Legat de Proiectul "Dracula Park" promovat de Ministerul Turismului, dl Mugur ne-a declarat. "Parerile sunt impartite. Initial mi s-a parut o idee buna. In ultimele saptamani am vazut in ziare ca se dezbate intens subiectul. Inca o consider o idee buna, cu conditia san nu se atinga de Cetatea Medievala de la Sighisoara. Cata vreme acest proiect se face in afara ei si cetatea Sighisoara este doar vizitata si isi pastreaza aspectul actual este OK, pentru ca, in definitiv, multe din siturile istorice s-au transformat, intr-o mai mare sau mai mica masura, intr-un fel de "Disney Land". Si aici ma refer la Venetia, de exemplu. Aceasta este vara un fel de "Disney Land". Asta este situatia, dar aspectul ei de acum 3 - 400 de ani nu a fost deloc alterat. Dar sa incluzi Sigisoara in interiorul parcului, in nu stiu ce oras al fantomelor sau sa amesteci siturile medievale cu parcul, aceasta nu este ceva normal.

Am vazut si alte parcuri de distractie din strainatate, Disney Land, Universal Studios. Eu ca adult nu merg mai mult de o data in aceste parcuri. Copiilor le plac aceste parcuri. Vom vedea ce se va intampla si in ceea ce priveste Dracula Park. Daca nu va exista si infrastructura necesara de transport catre Dracula Park, turistii straini n-or sa vina, iar turistii romani, nu stiu daca au inca bani destui de cheltuit acolo, apreciaza Mugur Stancu.

A consemnat George Andrei

 
 
 

 

Home ] [ Turismul la varf ] Revelion 2002 ] Europa turistica ] Marea Neagra ] Munte-Temeritate ] Travel cheques ] HOTEL ] ECO-TURISM ] Turismul balnear ] PAGINA DVS ] Cultura si turism ] Restaurant ] Concurs ]

Copyright 2001 TURISM MILLENIUM
Last modified: noiembrie 04, 2001