editia curenta - Anul XI, nr. 4, 2018 - Apare lunar
prima pagina | despre noi | arhiva | aboneaza-te | contact

Escapada la Salzburg - accomodation

Salzburg1.jpg
De ce să mergi la Salzburg (Izabela Sirbu)

Salzburgul este o adevarata metropola în miniatura: romantic, cochet si plin de viaţă. De fiecare dată când ajung aici, mă simt ca la început de martie…revigorată şi entuziasmată să redescopăr din nou acest mic orăşel austriac… Locul în sine mi se pare unul dintre cele mai intime din Europa, şi deosebit în acelaşi timp:. Poate părea un clişeu, dar nu vorbesc despre oraşe nemuritoare, precum Londra sau Paris, unde se înghesuie toată lumea….

Oraşul este o mană cerească pentru cei însetaţi de cultură şi mai ales muzică de calitate, fiind cunoscut si sub numele de Oraşul Festivalurilor. “Marea Casa a Festivalurilor” din Salzburg patrunde in stancile muntelui Monchsberg si are o capacitate de 2.177 de locuri, aici având loc frecvent spectacole muzicale.

Salzburg a fost unul dintre oraşele candidate pentru Jocurile Olimpice de iarnă din 2010, insa a pierdut în faţa Vancouverului, Canada. În 2005 a candidat din nou pentruJocurile Olimpice de iarnă din 2014, dar a fost eliminat  după prima rundă de vot ce a avut loc în Guatemala City pe 4 iulie 2007. (probabil din cauza capacitatilor de cazare limitate, raportat la numarul de turisti care vin in asemenea ocazii, si din cauza faptului ca standardele de cazare in satul olimpic nu pot fi asigurate de administratia orasului, la exigenţele cerute de Comitetul International Olimpic)

Ce sa vizitezi?

O multime de palate din centrul istoric sau din imediata vecinatate a orasului atrag turistii : Palatul Mirabell, in holul caruia au loc nunti si gradinile sale, celebre pentru peisajele superbe . Palatul Hellbrunn, situat in Sudul orasului, este renumit pentru fantanile arteziene si piata de Craciun din timpul iernii. Palatul Klessheim din Wals, Leopoldskron si Aigen cu parcurile sale merita si ele o vizita.
Oraşul Vechi
 (Altstadt) din Salzburg, cu arhitectura sa barocă renumită în întreaga lume, are unul din cele mai bine păstrate centre din lumea germanică, fiind înscris ca Loc din patrimoniul mondial pe Lista UNESCO din 1997.

Turnuri bisericesti, cupole, ziduri de fortareata, ulite inguste, curti interioare par a nu fi marcate de trecerea timpului. La capatul ulitei Griesgasse se afla un lift care duce repede in central metropolei.

Tot la Salzburg se gaseste si “Residenzbrunnen”, cea mai mare fântână barocă din Europa Centrală.

Domul din Salzburg, cea mai timpurie constructie bisericeasca italiana la nord de Alpi, este fara indoiala central orasului vechi.

Orasul este situat pe malurile râului Salzach, la graniţa nordică a Alpilor. Vasul de excursii “Amadeus” plimba turistii, contra cost, cativa kilometrii în sus de la Podul Makartsteg, iar la cerere poate merge chiar şi până la palatal Hellbrunn.

Muzee si expozitii

Turistii insetati de arta si cultura au la dispozitie o multitudine de galerii si muzee - Muzeul de Arta Moderna, Rupertinum, Casa lui Mozart , Muzeul Salzburg, Muzeul Catedralei , Muzeul Baroc si Muzeul jucariilor. Exponatele includ  opere de arta vechi si moderne dar si instrumente muzicale stravechi , marionete si jucarii.

 În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, trei sferturi din casa Mozart de pe Getreidegasse a fost distrusă de o bombă. În anul 1955, organizaţia internaţională Mozarteum a reusit să vândă bucata de casă ramasă, iar in anul 1994 această bucată a fost dărâmată şi s-a început reconstrucţia clăridii, care este în momentul de faţă muzeu Mozart.

Destinatii si excursii din imprejurimi

La doar 10 kilometri mai la sud de oraşul festivalurilor incepe Tennengau, ale cărui dealuri blande invita turistii la drumetii.

Tot la jumatate de ora distanta de Salzburg se gasesc districtele Pongau si Pinzgau, care ascund un spectacol unic al naturii: Cheile Liechtenstein.

Ceva mai departe, in cel mai ascuns colt al Salzburgului, la 90 de minute de mers cu masina din oras, se gasesc Cascadele Krimmler, care oferă un adevarat spectacol al naturii, si merita vizitate neaparat.

De asemenea, La Durrnberg, deasupra municipiului districtului Halllein, se extrage sare inca din anul 1.000 I.H., iar mina-muzeu este si ea demnă de vizitat.

.

Salveaza acest articol   del.icio.us | digg.com | slashdot.org | technorati.com | reddit | facebook | stumbleupon

 

nume foto

 


crestere-grafic-538x332_1.jpg

ROBOR LA TREI LUNI 3,17%
ROBOR la şase luni a crescut la
3,44%, faţă de 3,43%, nivelul
anunţat pe 11 oct. de BNR şi atinge cea mai ridicată
valoare din 24 august 2018.


talon_de_pensie.jpg

GUVERNUL A APROBAT PROIECTUL
NOII LEGI A PENSIILOR

​​Proiectul noii legi a pensiilor a fost aprobat în ședința de guvern de miercuri și va fi trimisă în Parlament, a anunțat ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu. 

„Nicio pensie nu ca scădea după recalculare. Nu se modifică vârsta standard de pensionare și nici stagiul de cotizare", a spus aceasta. 

Vasilescu e precizat că printre noutățile aduse de proiect se numără cea privind introducerea masteratului şi doctoratului ca perioade necontributive asimilate stagiului de cotizare, pentru fiecare an de perioadă asimilată urmând a se acorda câte 0,25 de puncte. (continuare la Bănci și macroeconomie) 

Powered by
alsys_data1.jpg
alsystravel_logo.jpg

 
Golden_Apple1.jpg


http://hoteluri.2ro.ro/Hoteluri/Bucuresti/
www.besthotels.ro
www.pensiunivaleaprahovei.ro
www.pensiunideltadunarii.ro
www.konkurs.ro
www.HelloRomania.eu
http://www.hotel-dana.ro/ro/index.htm
http://www.hotelsplendid.ro/
www.besthotels.ro

"TOP 10 AGENTII" - luna octombrie       

EXIMTUR
-
afaceri corecte
PARALELA 45
- oferta superdiversificata
CHRISTIAN TOUR
- agresivitatea promovarii
SIMPA TURISM
- grija pentru tabere de vacanta
ROMANTIC TRAVEL

- poezia ofertelor
EUROLINES
- organizarea nemteasca
TRAVEL PLANNER
- perseverenta in calitate
ANA HOTELS
- luxul ofertelor SPA
TRANSILVANIA TRAVEL
- desprinderea de conventional
SINDROMANIA
- traditie in grija pentru sanatate

 anews.gif
www.infotravelromania.ro
www.ulisetour.ro
www.pensiunideltadunarii.ro
http://www.mccc.mc/
http://www.romantictravel.ro
www.ramadaresortbudapest.hu
www.travelplanner.ro

Trafic.ro - clasamente si statistici pentru site-urile romanesti

Miliardarii rusi se vor relaxa pe o insula privata

Miliardarii rusi vor putea locui pe propria insula nenaturala in Marea Neagra, informeaza site-ul postului de televiziune britanic Sky News. Constructia va incepe anul viitor pe o ampla si lux... mai multe detalii

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te acum!