editia curenta - Anul XI, nr. 4, 2018 - Apare lunar
prima pagina | despre noi | arhiva | aboneaza-te | contact

Preferintele turistice ale românilor de Paste

COMUNICAT

privind preferintelor turistice ale romanilor de Paste                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            Din datele centralizate de catre Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc a rezultat ca anul acesta, circa  37.500 de romani si-au petrecut sarbatorile de Paste intr-o structura de primire turistica omologata din Romania si au cheltuit numai pentru servicii turistice aproximativ 15.185.000 RON. Astfel, pretul unui sejur achitat de un turist roman a fost , in medie, de 405 RON.

Locul intai in topul preferintele romanilor privind petrecerea sarbatorilor pascale a fost ocupat si anul acesta de pensiunile rurale, unde s-au inregistrat 18.000 de cazari oficiale. Alte cateva mii de turisti au ales sa-si petreaca sarbatorile in pensiuni neclasificate, adica la “negru”.Cele mai solicitate destinatii au fost zonele Bran-Moeciu, Bucovina, Vrancea, Sibiu, Maramures si Buzau unde rezervarile au depasit 80% din capacitatea de cazare.

Pe locul doi se afla statiunile montane, iar dintre acestea cele mai solicitate au fost locatiile de pe Valea Prahovei, unde gradul de ocupare a ajuns cu greu la 40%. A fost cerere si pentru celelalte statiuni montane unde s-a inregistrat un grad de ocupare de 25% din capacitatea de cazare.

O alta destinatie atractiva a reprezentat-o marile orase, unde aproximativ 5.000 de turisti romani a ales sa serveasca masa traditionala de Paste in restaurantele hotelurilor.  

Litoralul nu este o destinatie traditionala atractiva pentru petrecerea sarbatorilor pascale. Dupa experienta nefericita de anul trecut, cand, la mare, au fost pregatite pentru turisti peste 3.000 de locuri de cazare incalzite, dintre care s-au rezervat numai 800, anul acesta hotelierii de pe litoral au fost mai rezervati si de aceea s-au facut rezervari numai pentru 500 de turisti.

Anul acesta, aproximativ 1.500 de turisti, in special pescari pasionati si iubitori de peisaje inedite, si-au petrecut Pastele in pensiunile si hotelurile din Delta Dunarii.

Mai trebuie precizat ca aproximativ 8.000 de turisti si-au petrecut Pastele in diferite statiuni balneoclimatice, unde ofertele a avut cele mai mici tarife.

            Comparand statisticile FPTR, am constatat ca fata de anul trecut se observa o scadere de aproximativ 40% a numarului de turisti care si-au petrecut sarbatorilor de Paste intr-o structuta de primire turistica omologata din Romania.Cauzele pentru care anul acesta  vanzarile pentru turismul intern au scazut fata de anul 2009 sunt multiple:

-zilele libere legate de sarbatorile pascale putine, ceea ce a dus la o circulatie turistica redusa ;

- promovarea foarte modesta, aproape inexistenta, a destinatiilor de petrecere a sarbatorilor pascale;

- efectele crizei economice se resimtit puternic in turism, ca urmare, in special, a scaderii puterii de cumparare a romanilor.Cu toate ca tarifele serviciilor turistice in 2010 s-au pastrat la fel ca cele din aceeasi perioada a anului trecut ele sunt totusi prea mari pentru puterea de cumparare actuala a majoritatii romanilor;

In ceea ce priveste turismul extern, numarul redus de zile libere, coroborat cu situatia financiara dificila in care se afla o mare parte a romanilor, a facut ca interesul pentru petrecerea Pastelui in strainatate sa fie foarte scazut comparativ cu anii trecuti.

 Astfel cele mai solicitate destinatii externe au fost cele din aproprierea tarii, Bulgaria si Grecia. In cele doua tari, si-au au petrecut sarbatorile de Paste aproximativ 4.000 de turisti romani care au cheltuit, in medie, 120 euro de persoana. Celelalte destinatii externe, desi au fost promovate, nu au avut o cerere semnificativa.

In acesta statistica nu sunt inclusi turistii individuali care nu au efectuat rezervari turistice si cei care au sarbatorit la rude, numarul acestora nu poate fi estimat.

Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc

 

Presedinte                                                                                     Secretar General

Daniel Vasilescu                                                                           Dragos Raducan

 

Informatii suplimentare Dragos Raducan 0744.544.056

Salveaza acest articol   del.icio.us | digg.com | slashdot.org | technorati.com | reddit | facebook | stumbleupon

 

nume foto

 


crestere-grafic-538x332_1.jpg

ROBOR LA TREI LUNI 3,17%
ROBOR la şase luni a crescut la
3,44%, faţă de 3,43%, nivelul
anunţat pe 11 oct. de BNR şi atinge cea mai ridicată
valoare din 24 august 2018.


talon_de_pensie.jpg

GUVERNUL A APROBAT PROIECTUL
NOII LEGI A PENSIILOR

​​Proiectul noii legi a pensiilor a fost aprobat în ședința de guvern de miercuri și va fi trimisă în Parlament, a anunțat ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu. 

„Nicio pensie nu ca scădea după recalculare. Nu se modifică vârsta standard de pensionare și nici stagiul de cotizare", a spus aceasta. 

Vasilescu e precizat că printre noutățile aduse de proiect se numără cea privind introducerea masteratului şi doctoratului ca perioade necontributive asimilate stagiului de cotizare, pentru fiecare an de perioadă asimilată urmând a se acorda câte 0,25 de puncte. (continuare la Bănci și macroeconomie) 

Powered by
alsys_data1.jpg
alsystravel_logo.jpg

 
Golden_Apple1.jpg


http://hoteluri.2ro.ro/Hoteluri/Bucuresti/
www.besthotels.ro
www.pensiunivaleaprahovei.ro
www.pensiunideltadunarii.ro
www.konkurs.ro
www.HelloRomania.eu
http://www.hotel-dana.ro/ro/index.htm
http://www.hotelsplendid.ro/
www.besthotels.ro

"TOP 10 AGENTII" - luna octombrie       

EXIMTUR
-
afaceri corecte
PARALELA 45
- oferta superdiversificata
CHRISTIAN TOUR
- agresivitatea promovarii
SIMPA TURISM
- grija pentru tabere de vacanta
ROMANTIC TRAVEL

- poezia ofertelor
EUROLINES
- organizarea nemteasca
TRAVEL PLANNER
- perseverenta in calitate
ANA HOTELS
- luxul ofertelor SPA
TRANSILVANIA TRAVEL
- desprinderea de conventional
SINDROMANIA
- traditie in grija pentru sanatate

 anews.gif
www.infotravelromania.ro
www.ulisetour.ro
www.pensiunideltadunarii.ro
http://www.mccc.mc/
http://www.romantictravel.ro
www.ramadaresortbudapest.hu
www.travelplanner.ro

Trafic.ro - clasamente si statistici pentru site-urile romanesti

Miliardarii rusi se vor relaxa pe o insula privata

Miliardarii rusi vor putea locui pe propria insula nenaturala in Marea Neagra, informeaza site-ul postului de televiziune britanic Sky News. Constructia va incepe anul viitor pe o ampla si lux... mai multe detalii

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te acum!