editia curenta - Anul XI, nr. 4, 2018 - Apare lunar
prima pagina | despre noi | arhiva | aboneaza-te | contact

Creditul pentru vacanta redevine produs standard pentru banci

fotografii_munte_cazare_vanacta
Incet dar sigur, bancile au exclus  creditele de vacanta din portofoliile de produse,  incepand cu perioada 2006-2007. Parea destul de anevoios si neproductiv sa lucrezi individual pentru un imprumut cu destinatie exacta, in conditiile in care creditul de nevoi putea acoperi orice fel de proiecte. Practic, bancherii erau interesati mai mult sa dea credite, decat sa stie pe ce vor fi cheltuiti acei bani.

Criza financiara a schimbat din temelii aceasta optica, in prezent bancile fiind foarte atente la detalii: nu mai acorda imprumuri oricui, in orice conditii si pentru orice. In cautarea de clienti eligibili, bancile au sesizat, ca o politica de marketing, nevoia de a specifica exact destinatia banilor, in acest fel reusind sa ajunga la potentialii consumatori.

Tocmai de aceea, creditele de vacanta redevin produse standard. Un exemplu in acest sens il constitutie Banca Transilvania, care are in oferta sa "Creditul turistic", destinat finantarii vacantei. "O vacanta, un concediu, o simpla excursie sau un week-end la munte!!! Orice alegi si oriunde mergi in tara sau in strainatate Banca Transilvania este alaturi de tine, prin creditul turistic.", anunta institutia pe site-ul propriu. Valoarea imprumutului poate fi de maximum 3.500 euro (sau echivalentul in lei / dolari), iar perioada de rambursare se intinde pana la 12 luni. Pentru a accesa acest credit, solicitantul trebuie sa prezinte bancii factura proforma (devizul de plata) pentru serviciile turistice de care urmeaza sa beneficieze.

Vacanta in rate prin creditul de pe card

Practic, in momentul de fata, "Creditul turistic" de la Banca Transilvania este singurul produs de acest gen de piata bancara din Romania. Celelalte banci care aveau inclus in oferta creditul pentru vacanta - BCR, BRD, Alpha Bank, Credit Europe Bank, CEC Bank si exemplele pot continua - nu au reinviat acest tip de imprumuturi, mizand pe creditul de nevoi atunci cand un client solicita finantare pentru excursia mult visata. Un alt produs, care poate inlocui imprumutul pentru vacanta, este cardul de credit. Pe acest segment, oferta s-a diversificat foarte mult, in special in ceea ce priveste cardurile de credit cu optiunea realizarii unor cumparaturi in rate in anumite lanturi de magazine. Practic, unele banci au incheiat parteneriate cu agentii de turism, permitand clientilor sa-si achite sejurul dorit in mai multe rate egale. Unul dintre cele mai cunoscute produse este Card Avantaj de la Credit Europe Bank, posesorii unui asemenea card putand achita cazarea la hotel, masa la restaurant, biletul de avion sau excursia organizata de agentia de turism in 3-12 rate (pentru detalii: www.cardavantaj.ro). Si GarantiBank, prin Bonus Card, pune la dispozitia clientilor aceste optiuni, avand incheiate parteneriate  cu o serie de agentii de voiaj (pentru detalii: www.bonuscard.ro). Un alt card de cumparaturi care permite achitarea unei execursii organizate de un operator de turism este Euroline de la EFG Retail Services, societatea de credite de consum a Bancpost (pentru detalii: www.euroline-cards.ro). De asemenea, BRD, prin cardul de credit "Punct Card", a semnat o conventie cu Paralela 45, oferind in acest fel posibilitatea de a achita cu acest instrument de plata unul dintre sejururile agentiei de turism (pentru detalii: www.cardcreditbrd.ro).

Si agentiile de turism vand sejururi cu plata in mai multe transe

La targul de turism de la Romexpo, care s-a desfasurat la finalul lunii martie, agentii de turism au venit cu oferte speciale pentru clienti, oferindu-le posibilitatea de a achita excursia dorita in mai multe transe. "Anul acesta oferim turistilor posibilitatea sa plateasca vacanta in 10 rate fara dobanda. Turistul ne poate plati un avans de 30% la pachetul de vacanta cumparat si ulterior poate veni si cu celelalte rate. Cu doua saptamani inainte de-a pleca in vacanta, trebuie sa fie achitat integral produsul", declara atunci, pentru Ziarul Financiar, Lucia Morariu, directorul general si proprietara agentiei de turism Eximtur din Cluj. Faptul ca tot mai mai multe agentii de turism le permit clientilor achitarea sejurului in rate se poate observa accesand site-urile celor mai importante companii de profil din tara noastra, unde se gasesc numeroase oferte speciale de acest fel.(BankingNews)
.

 

Salveaza acest articol   del.icio.us | digg.com | slashdot.org | technorati.com | reddit | facebook | stumbleupon

 

nume foto

 


crestere-grafic-538x332_1.jpg

ROBOR LA TREI LUNI 3,17%
ROBOR la şase luni a crescut la
3,44%, faţă de 3,43%, nivelul
anunţat pe 11 oct. de BNR şi atinge cea mai ridicată
valoare din 24 august 2018.


talon_de_pensie.jpg

GUVERNUL A APROBAT PROIECTUL
NOII LEGI A PENSIILOR

​​Proiectul noii legi a pensiilor a fost aprobat în ședința de guvern de miercuri și va fi trimisă în Parlament, a anunțat ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu. 

„Nicio pensie nu ca scădea după recalculare. Nu se modifică vârsta standard de pensionare și nici stagiul de cotizare", a spus aceasta. 

Vasilescu e precizat că printre noutățile aduse de proiect se numără cea privind introducerea masteratului şi doctoratului ca perioade necontributive asimilate stagiului de cotizare, pentru fiecare an de perioadă asimilată urmând a se acorda câte 0,25 de puncte. (continuare la Bănci și macroeconomie) 

Powered by
alsys_data1.jpg
alsystravel_logo.jpg

 
Golden_Apple1.jpg


http://hoteluri.2ro.ro/Hoteluri/Bucuresti/
www.besthotels.ro
www.pensiunivaleaprahovei.ro
www.pensiunideltadunarii.ro
www.konkurs.ro
www.HelloRomania.eu
http://www.hotel-dana.ro/ro/index.htm
http://www.hotelsplendid.ro/
www.besthotels.ro

"TOP 10 AGENTII" - luna octombrie       

EXIMTUR
-
afaceri corecte
PARALELA 45
- oferta superdiversificata
CHRISTIAN TOUR
- agresivitatea promovarii
SIMPA TURISM
- grija pentru tabere de vacanta
ROMANTIC TRAVEL

- poezia ofertelor
EUROLINES
- organizarea nemteasca
TRAVEL PLANNER
- perseverenta in calitate
ANA HOTELS
- luxul ofertelor SPA
TRANSILVANIA TRAVEL
- desprinderea de conventional
SINDROMANIA
- traditie in grija pentru sanatate

 anews.gif
www.infotravelromania.ro
www.ulisetour.ro
www.pensiunideltadunarii.ro
http://www.mccc.mc/
http://www.romantictravel.ro
www.ramadaresortbudapest.hu
www.travelplanner.ro

Trafic.ro - clasamente si statistici pentru site-urile romanesti

Miliardarii rusi se vor relaxa pe o insula privata

Miliardarii rusi vor putea locui pe propria insula nenaturala in Marea Neagra, informeaza site-ul postului de televiziune britanic Sky News. Constructia va incepe anul viitor pe o ampla si lux... mai multe detalii

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te acum!