editia curenta - Anul XI, nr. 4, 2018 - Apare lunar
prima pagina | despre noi | arhiva | aboneaza-te | contact

Cele 7 biserici ale apocalipsei cu Velimed Turism

Sardis.jpg
Cele 7 biserici ale Apocalipsei sunt: Ephesus, Smyrna (Izmir), Pergamon, Thyatira, Sardis, Philadelphia si Laodicea
Contact 0040269841835 Mobil 0744194673
Circuitul se deruleaza in perioada 21 - 30 iulie si include traseul Medias-Sibiu-Rm. Valcea-Pitesti-Bucuresti-Giurgiu-Ruse-Edirne-Canakkale-Troia-Izmir-Kusadasi si retur.
Costul excursiei este 350 euro.
Traseul istoric include Troia, Bergama (Pergam), cu Bazilica cea Rosie - Biserica Sf. Ioan, prima biserica din cele 7 biserici ale Apocalispei. Pe colina se aflau un altar dedicat lui Zeus, un teatru de 80 de gradene, un templu dedicate zeitei Atena si o biblioteca vestita prin bogatia ei. La sud de Bergama se afla Asclepion, centrul de cura termala a vechiului Pergam, dedicate zeului medicinii, Asclepion. Urmeaza Izmir (Smyrna), oras fondat in sec XI i.e.n. de un trib grecesc, cucerit ulterior de ionieni. Astazi este unul din cele mai mari orase port din Turcia. Orasul Izmir are multe lacase de cult - moschei, sinagogi, catedrale si biserici, intre care de mare importanta este Biserica Biblica de la Smyrna. Cazarea poate fi la Kusadasi.
Traseul continua cu Thyatira, Sardes, Akhisar, unde se afla Biserica Thyatira si Biserica Sardes - unde a existat o mare comunitate de evrei, una din sinagogele de aici fiind printre cele mai vechi. In greceste, Sardes inseamna ruina si in antichitate a fost orasul muzicii, filosofiei si al dreptului, precum si capitala Regatului Lidian. Tot aici s-a nascut Tales, cunoscut filosof grec iar orasul s-a aflat sub auspiciile Zeitei Artemis, al carui templu se afla in apropiere. In continuare ne indreptam spre Alasekir, unde vizitam Biserica biblica din Philadelphia, una din primele şapte biserici menţionate în Cartea Revelaţiei.
Thyatira.jpg

Urmeaza Efes poarta Asiei. Efes este patria filozofului Heraclit. Orasul a fost fondat in sec XI i.e.n de catre ionieni. Efes a fost unul din primele centre ale crestinismului si aici avut loc al 3-lea Sinod Ecumenic. In anul 54 e.n apostolul Pavel a fondat biserica crestina din Efes. Descoperim vestigiile antice ale cetatii : Biblioteca lui Celsius, Templele lui Adrian si Domitian, teatrul antic, camerele consiliului, gimnaziul, terme, ruine de locuinte. Insa cel mai celebru monument din Efes este Templul Zeitei Artemis, Artemisionul, considerat in antichitate a fi una din cele sapte minuni ale lumii. Tot aici se afla si inchisoarea in care Sf. Pavel a trait si muncit in orasul Efes, precum si Mormantul Sf. Evanghelist Luca. In apropiere de Selcuk, o mica localitate de langa Efes, se afla o capela care marcheaza locul unde, in sec I, se sfla o casa, Merymana, in care se spune ca a locuit Fecioara Maria. Vizita la Pamukkale (terasele de calcar) ofera un decor somptuos de bazine si stalactite de forme caudate care dovedesc ca fantezia naturii o intrece cu mult pe cea a marilor creatori. In limba turca, denumirea de Pamukkale inseamna castel de vata. Aici se afla si mormantul Sfantului Apostol Filip si Biserica din Laodicea si cetatea antica Hyerapolis.
Vechea capitala a Imperiului Otoman, Istanbul, ofera ocazia de a descoperi frumusetile unuia dintre cele mai fascinante orase ale lumii. Impanzit de monumente apartinand marilor civilizatii care s-au succedat in acest loc (greaca, bizantina, otomana), orasul Istanbul  dezvaluie la fiecare pas misterul unui trecut plin de glorie. Obiectivele turistice traditionale in orice circuit includ Caterdala Sf. Sofia, cel mai mare monument al crestinatatii ortodoxe, Hipodromul roman, Obeliscul Egiptean, coloana din Delfi, Moscheea Albastra, Palatul Topkapi.(TM)

Salveaza acest articol   del.icio.us | digg.com | slashdot.org | technorati.com | reddit | facebook | stumbleupon

 

nume foto

 


crestere-grafic-538x332_1.jpg

ROBOR LA TREI LUNI 3,17%
ROBOR la şase luni a crescut la
3,44%, faţă de 3,43%, nivelul
anunţat pe 11 oct. de BNR şi atinge cea mai ridicată
valoare din 24 august 2018.


talon_de_pensie.jpg

GUVERNUL A APROBAT PROIECTUL
NOII LEGI A PENSIILOR

​​Proiectul noii legi a pensiilor a fost aprobat în ședința de guvern de miercuri și va fi trimisă în Parlament, a anunțat ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu. 

„Nicio pensie nu ca scădea după recalculare. Nu se modifică vârsta standard de pensionare și nici stagiul de cotizare", a spus aceasta. 

Vasilescu e precizat că printre noutățile aduse de proiect se numără cea privind introducerea masteratului şi doctoratului ca perioade necontributive asimilate stagiului de cotizare, pentru fiecare an de perioadă asimilată urmând a se acorda câte 0,25 de puncte. (continuare la Bănci și macroeconomie) 

Powered by
alsys_data1.jpg
alsystravel_logo.jpg

 
Golden_Apple1.jpg


http://hoteluri.2ro.ro/Hoteluri/Bucuresti/
www.besthotels.ro
www.pensiunivaleaprahovei.ro
www.pensiunideltadunarii.ro
www.konkurs.ro
www.HelloRomania.eu
http://www.hotel-dana.ro/ro/index.htm
http://www.hotelsplendid.ro/
www.besthotels.ro

"TOP 10 AGENTII" - luna octombrie       

EXIMTUR
-
afaceri corecte
PARALELA 45
- oferta superdiversificata
CHRISTIAN TOUR
- agresivitatea promovarii
SIMPA TURISM
- grija pentru tabere de vacanta
ROMANTIC TRAVEL

- poezia ofertelor
EUROLINES
- organizarea nemteasca
TRAVEL PLANNER
- perseverenta in calitate
ANA HOTELS
- luxul ofertelor SPA
TRANSILVANIA TRAVEL
- desprinderea de conventional
SINDROMANIA
- traditie in grija pentru sanatate

 anews.gif
www.infotravelromania.ro
www.ulisetour.ro
www.pensiunideltadunarii.ro
http://www.mccc.mc/
http://www.romantictravel.ro
www.ramadaresortbudapest.hu
www.travelplanner.ro

Trafic.ro - clasamente si statistici pentru site-urile romanesti

Miliardarii rusi se vor relaxa pe o insula privata

Miliardarii rusi vor putea locui pe propria insula nenaturala in Marea Neagra, informeaza site-ul postului de televiziune britanic Sky News. Constructia va incepe anul viitor pe o ampla si lux... mai multe detalii

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te acum!