editia curenta - Anul XI, nr. 4, 2018 - Apare lunar
prima pagina | despre noi | arhiva | aboneaza-te | contact

Vacanta in Bulgaria - Sfaturile sunt date sa nu fie urmate, dar fiecare pe riscul sau

hotel_golden_sands_edelweiss.jpg
In general toti ascultam sfaturile celorlalti, insa de cele mai multe ori nu le urmam pe principiul ca Sfaturile sunt date sa nu fie urmate sau Ei, doar nu mi s-o intampla tocmai mie. Asa ca sfaturile care urmeaza privind o calatorie pe Litoralul bulgaresc raman la latitudinea fiecarui turist, daca sa fie urmate sau nu.

Stimate turist,
te rugam frumos sa citesti aceasta pagina inainte de a pleca in Bulgaria. Informatiile de pe aceasta pagina te pot salva de multe neplaceri si iti pot oferi o vacanta perfecta.
In cazul in care pleci cu masina personala trebuie sa aveti la dvs: actele masinii in original, imputernicire notariala daca masina nu este pe numele dvs, imputernicire de la firma proprietara in cazul in care masina este cumparata pe firma, asigurarea RCA insotita obligatoriu de Cartea Verde, vigneta pentru Romania, apoi de la granita cu Bulgaria sau din orice benzinarie Shell vigneta pentru Bulgaria.
Tot legat de masina, este bine de stiu ca radarele din Bulgaria functioneaza pe laser si detectoarele de radar nu sunt agreate. Atunci cand sunteti opriti de Politie, fie ca acest lucru este la granita, pe drum, sau la iesirea din statiune vi se va cere: un act de identitate, permisul de conducere si actele masinii. Politia este intotdeauna imbracata in uniforma, agentul de circulatie mai intai se va prezenta.

La iesirea din granita trebuie sa aveti urmatoarele acte: Carte de Identitate sau Pasaport valabile.

Vechile Buletine de identitate nu sunt valabile.

Persoanele care calatoresc cu copii trebuie sa aibe urmatoarele: fie copilul trecut pe pasaportul unuia sau ambilor parinti, fie copilul sa aibe pasaport personal. In cazul in care copilul calatoreste cu un singur parinte, sau fara parinti trebuie sa aveti asupra dvs si imputernicirea. In caz negativ nu veti putea trece frontiera.

Pentru cei care ies prin punctul de trecere al frontierei de la Giurgiu e bine de stiut ca taxa de pod la plecare se achita in RON, apoi la intoarcere taxa de pod la bulgari se poate achita in EUR sau BGL (cval a 8 euro pentru masina personala)

Incercati sa aveti intotdeauna rezervorul cat mai plin deoarece nu veti intalni foarte multe benzinarii (acest lucru este valabil in special in lunile de iarna, atunci cand este posibil ca datorita starii vremii nefavorabile sa trebuiasca sa stati un timp mai lung in masina)

Parcarea masinii dvs trebuie sa se faca doar in spatii amenajate, sau in lipsa lor sa se respecte zonele in care se afiseaza parcarea sau stationarea interzise, in caz negativ riscati ca masina dvs sa fie ridicata si sa o aveti inapoi de abia dupa ce achitati amenda.

Salvati numerele de telefon de urgenta in mobilul dvs deoarece aceste numere de urgenta sunt disponibile pentru dvs 24 de ore pe zi, indiferent ca este zi lucratoare, sau zi libera. In cazul in care un turist care nu este al agentiei noastre, se afla intr-o dificultate foarte mare, puteti sa ii comunicati numarul nostru de urgenta si sa ii spuneti sa ne comunice numele dvs.

Intotdeauna informati-ne asupra numarului de mobil pe care il veti avea in roaming in Bulgaria. Au fost cazuri in care datorita faptului ca am avut numarul de mobil al turistilor, i-am putut anunta asupra unor fenomene meteo sau situatii ce le-ar fi afectat concediul (de exemplu in luna ianuarie turistii nostri au fost anuntati prin SMS asupra faptului ca la intoarcerea dupa petrecerea revelionului vor trebui sa foloseasca alta ruta decat cea prin Razgrad care a fost inchisa circulatiei).

In cazul in care doriti mai multe informatii va rugam sa ne contactati fara nicio ezitare.

In cazul in care aveti reclamatii *** o b i e c t i v e *** cu privire la un serviciu al hotelului la care sunteti cazat, va rugam frumos sa ne informati pe timpul sederii dvs pentru a putea rezolva eventuala problema in cel mai scurt timp si pentru a va putea bucura pe deplin de vacanta dvs. Dintre reclamatiile ce NU sunt considerate obiective de catre noi enumeram: culoarea draperiilor sau mochetei din camera dvs, faptul ca nu va place un anumit tip de mancare, orice reclamatii cu privire la starea vremii (aceste observatii le-am primit de la anumiti turisti fiind niste reclamatii pur subiective sau care chiar nu tin de noi)

Trasee catre Varna, NIsipurile de aur, Sf. Sf. Constantin si Elena, Albena, Balchik, Nessebar, Sunny Beach, Obzor, Borovets, Bansko, Pamporovo prin principalele puncte de frontiera: Giurgiu si Vama Veche

Vama Destinatie Distanta Traseu
Giurgiu Varna 205 km Giurgiu-Ruse (E70), Ruse Razgrad (E70), Razgrad-Shumen (E70), Shumen - Varna (A2)
Giurgiu Sf.Sf. Constantin si Elena 214 km Giurgiu-Ruse (E70), Ruse Razgrad (E70), Razgrad-Shumen (E70), Shumen - Varna (A2), Varna-Sf. Sf. Constantin si Elena (E87)
Giurgiu Nisipurile de Aur 221 km Giurgiu-Ruse (E70), Ruse Razgrad (E70), Razgrad-Shumen (E70), Shumen - Varna (A2), Varna- Nisipurile de Aur (E87)
Giurgiu Albena 239 km Giurgiu-Ruse (E70), Ruse Razgrad (E70), Razgrad-Shumen (E70), Shumen - Varna (A2), Varna- Nisipurile de Aur (E87), Nisipurile de Aur - Albena (E87)
Giurgiu Balchik 248 km Giurgiu-Ruse (E70), Ruse Razgrad (E70), Razgrad-Shumen (E70), Shumen - Varna (A2), Varna- Nisipurile de Aur (E87), Nisipurile de Aur - Balchik (E87)
http://www.litoralbulgaria.info/inaintedeplecare.html

Salveaza acest articol   del.icio.us | digg.com | slashdot.org | technorati.com | reddit | facebook | stumbleupon

 

nume foto

 


crestere-grafic-538x332_1.jpg

ROBOR LA TREI LUNI 3,17%
ROBOR la şase luni a crescut la
3,44%, faţă de 3,43%, nivelul
anunţat pe 11 oct. de BNR şi atinge cea mai ridicată
valoare din 24 august 2018.


talon_de_pensie.jpg

GUVERNUL A APROBAT PROIECTUL
NOII LEGI A PENSIILOR

​​Proiectul noii legi a pensiilor a fost aprobat în ședința de guvern de miercuri și va fi trimisă în Parlament, a anunțat ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu. 

„Nicio pensie nu ca scădea după recalculare. Nu se modifică vârsta standard de pensionare și nici stagiul de cotizare", a spus aceasta. 

Vasilescu e precizat că printre noutățile aduse de proiect se numără cea privind introducerea masteratului şi doctoratului ca perioade necontributive asimilate stagiului de cotizare, pentru fiecare an de perioadă asimilată urmând a se acorda câte 0,25 de puncte. (continuare la Bănci și macroeconomie) 

Powered by
alsys_data1.jpg
alsystravel_logo.jpg

 
Golden_Apple1.jpg


http://hoteluri.2ro.ro/Hoteluri/Bucuresti/
www.besthotels.ro
www.pensiunivaleaprahovei.ro
www.pensiunideltadunarii.ro
www.konkurs.ro
www.HelloRomania.eu
http://www.hotel-dana.ro/ro/index.htm
http://www.hotelsplendid.ro/
www.besthotels.ro

"TOP 10 AGENTII" - luna octombrie       

EXIMTUR
-
afaceri corecte
PARALELA 45
- oferta superdiversificata
CHRISTIAN TOUR
- agresivitatea promovarii
SIMPA TURISM
- grija pentru tabere de vacanta
ROMANTIC TRAVEL

- poezia ofertelor
EUROLINES
- organizarea nemteasca
TRAVEL PLANNER
- perseverenta in calitate
ANA HOTELS
- luxul ofertelor SPA
TRANSILVANIA TRAVEL
- desprinderea de conventional
SINDROMANIA
- traditie in grija pentru sanatate

 anews.gif
www.infotravelromania.ro
www.ulisetour.ro
www.pensiunideltadunarii.ro
http://www.mccc.mc/
http://www.romantictravel.ro
www.ramadaresortbudapest.hu
www.travelplanner.ro

Trafic.ro - clasamente si statistici pentru site-urile romanesti

Miliardarii rusi se vor relaxa pe o insula privata

Miliardarii rusi vor putea locui pe propria insula nenaturala in Marea Neagra, informeaza site-ul postului de televiziune britanic Sky News. Constructia va incepe anul viitor pe o ampla si lux... mai multe detalii

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te acum!