editia curenta - Anul XI, nr. 4, 2018 - Apare lunar
prima pagina | despre noi | arhiva | aboneaza-te | contact

Next Generation - Wiener Tiurismuskonferenz 2010

vienna_turism_cazare_hotel-europa

Ce asteapta un turist cand pleaca in vacanta?
- preturi bune
- peisaje frumoase
- mancare buna
- amabilitate la hotel si restaurant
- servicii bune la hotel si transport
- legarea de prietenii
Ce caută oamenii cand pleacă in concediu ?
- activitate
- distracţie
- atmosferă exotica
- libertate
- confort
- contraste noi fata de situatia de acasa
- natura
- posibilitatea de a se reface
Acestea sunt motivatiile despre calatorii si turism prezentate succint, intr-o conferinta, la Viena, organizata de Wien Tourismus.
Bei der Wiener Tourismuskonferenz 2010 dreht sich alles um die Next Generation. In Vortragen, Interviews und parallelen Workshops erfahren Sie, was Sie uber die Zukunft des Stadtetourismus wissen mussen.
Sub sloganul "Viena, acum sau niciodata", Biroul de Turism din Viena a organizat o conferinta privind dezvoltarea industriei austriece a turismului, cu accent pe relansarea turismului in capitala austriaca si in landuri, printr-o strategie pana in 2015.
Strategia, intitulata "Next Generation", vizeaza dezvoltarea conceptului de oras prietenos si sigur, cu acţiuni care sa sugereze urarea de bun-venit turistilor care sosesc cu avionul sau trenul in Austria.
Vicepresedintele Wien Tourismus, Fritz Stubl, a spus ca evolutia turismului arata ca exista sanse ca situatia economica sa se stabilizeze chiar daca efectele crizei se fac inca simte.
"In primele noua luni din 2010 au fost inregistrate 10,10 milioane persoane care au calatorit ca turisti si asta arata ca industria turismului nu este in blocaj, chiar daca nu au trecut efectele crizei. Turismul a continuat sa creeze locuri noi de munca, iar hotelurile si gastronomia si-au mentinut calitatea serviciilor. In ceea ce priveste Austria, ne-am propus servicii inovative, cu oferte care sa aduca produse care imbină tradiţia cu modernul. Este important sa dezvoltam si turismul de croaziera pe canalele vieneze ale Dunarii si pe Dunare. Donau Canal este un proiect pe care Wien Tourismus il are în vedere", a afirmat Stubl.
El a prezentat o serie de statistici care releva evolutii pozitive in prima jumatate a anului 2010, in industria austriaca a turismului. Astfel, în perioada ianuarie - aprilie 2010 au fost inregistrate 7,1 milioane de innoptari, o crestere de 12 la suta fata de aceeasi perioada din 2009, iar sumele incasate au totalizat 248 milioane euro, cu 12 la suta mai mult decat in primele patru luni din 2009.
La nivelul Austriei, cresterea numarului de innoptari a fost de 0,2 la suta, iar la nivelul Vienei, de 10,9 la suta.
Un oficial din cadrul Biroului de turism al Vienei (Wien Tourismus) a aratat ca s-a reusit o crestere constanta a numarului de turisti datorita mentinerii acelorasi preturi la cazare pe noapte la hotel, de la momentul izbucnirii crizei, in 2009.
In 2012 va fi reluata tema Klimt in promovarea Vienei ca destinatie turistica, iar numele marelui pictor va fi asociat oricarui domeniu care poate propulsa industria turismului. Pentru siguranta turistului vor fi dezvoltate programe care vor facilita contactul acestuia cu politistii de strada, care vor trebui sa invete limba engleza, iar in hoteluri vor fi implementate sisteme discrete de control, pentru pastrarea standardelor de siguranta pentru oaspeti, a precizat Stubl.
Potrivit statisticilor prezentate la conferinta, la care au participat peste 150 de operatori din turism - agentii, hotelieri, birouri de tiketing -, Viena se afla pe locul doi intre orasele europene in ceea ce priveste dinamica de crestere a numaului de turisti în 2010.
Pe primul loc se afla Berlinul, cu o crestere de 14,1 la suta, urmeaza Viena, cu 13,5 la suta, Madridul, cu 13,4 la suta, Munchen, cu 12,7 la suta, Hamburg, cu 9,2 la suta, Zurich, cu 7,5 la suta, Parisul, cu 7,3 la suta, Budapesta, cu 7,1 la suta, Helsinki, cu 6,7 la suta si Praga, cu 5,3 la suta.
In ceea ce priveste preferintele de cazare ale turistilor, 41 la suta vor sa stea la hotel, 26 la suta cauta o casa de vacanta, 8 la suta se cazeaza in pensiuni, iar 7 la suta prefera cazarea la persoane particulare.
O statistica privind evolutia industriei calatoriilor de-a lungul anilor, prezentata de Ulrich Reinhardt, de la Biroul de turism din Hamburg, arata ca, in 1950, calatoreau ca turisti cu diferite destinatii 25 de milioane de persoane, in 1980 - 288 de milioane, in 2009 - 880 de milioane, iar prognozele pana în anul 2020 arata o circulatie turistica de 1,60 miliarde persoane.(TM)

Salveaza acest articol   del.icio.us | digg.com | slashdot.org | technorati.com | reddit | facebook | stumbleupon

 

nume foto

 


crestere-grafic-538x332_1.jpg

ROBOR LA TREI LUNI 3,17%
ROBOR la şase luni a crescut la
3,44%, faţă de 3,43%, nivelul
anunţat pe 11 oct. de BNR şi atinge cea mai ridicată
valoare din 24 august 2018.


talon_de_pensie.jpg

GUVERNUL A APROBAT PROIECTUL
NOII LEGI A PENSIILOR

​​Proiectul noii legi a pensiilor a fost aprobat în ședința de guvern de miercuri și va fi trimisă în Parlament, a anunțat ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu. 

„Nicio pensie nu ca scădea după recalculare. Nu se modifică vârsta standard de pensionare și nici stagiul de cotizare", a spus aceasta. 

Vasilescu e precizat că printre noutățile aduse de proiect se numără cea privind introducerea masteratului şi doctoratului ca perioade necontributive asimilate stagiului de cotizare, pentru fiecare an de perioadă asimilată urmând a se acorda câte 0,25 de puncte. (continuare la Bănci și macroeconomie) 

Powered by
alsys_data1.jpg
alsystravel_logo.jpg

 
Golden_Apple1.jpg


http://hoteluri.2ro.ro/Hoteluri/Bucuresti/
www.besthotels.ro
www.pensiunivaleaprahovei.ro
www.pensiunideltadunarii.ro
www.konkurs.ro
www.HelloRomania.eu
http://www.hotel-dana.ro/ro/index.htm
http://www.hotelsplendid.ro/
www.besthotels.ro

"TOP 10 AGENTII" - luna octombrie       

EXIMTUR
-
afaceri corecte
PARALELA 45
- oferta superdiversificata
CHRISTIAN TOUR
- agresivitatea promovarii
SIMPA TURISM
- grija pentru tabere de vacanta
ROMANTIC TRAVEL

- poezia ofertelor
EUROLINES
- organizarea nemteasca
TRAVEL PLANNER
- perseverenta in calitate
ANA HOTELS
- luxul ofertelor SPA
TRANSILVANIA TRAVEL
- desprinderea de conventional
SINDROMANIA
- traditie in grija pentru sanatate

 anews.gif
www.infotravelromania.ro
www.ulisetour.ro
www.pensiunideltadunarii.ro
http://www.mccc.mc/
http://www.romantictravel.ro
www.ramadaresortbudapest.hu
www.travelplanner.ro

Trafic.ro - clasamente si statistici pentru site-urile romanesti

Miliardarii rusi se vor relaxa pe o insula privata

Miliardarii rusi vor putea locui pe propria insula nenaturala in Marea Neagra, informeaza site-ul postului de televiziune britanic Sky News. Constructia va incepe anul viitor pe o ampla si lux... mai multe detalii

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te acum!