editia curenta - Anul XI, nr. 4, 2018 - Apare lunar
prima pagina | despre noi | arhiva | aboneaza-te | contact

Cat pierde turismul egiptean din cauza instabilitatii politice

cairo_revolte_turism_calatorii_incidente
Principala industrie a Egiptului care genereaza cele mai mari venituri in PIB, cea a turismului, a fost paralizata, odata cu izbucnirea manifestatiilor de protest antiguvernamentale.
Tui Travel a anuntat ca situatia incerta din Egipt si Tunisia i-ar putea provoca pierederi de 30 milioane lire sterline, in al doilea trimestru, dupa ce mai multi clienti si-au anulat vacantele in aceste tari.
Preturile pachetelor turistice din Egipt ar putea sa scada in urma protestelor violente. Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) estimeaza ca reducerile de tarife ar putea ajunge chiar la 50 la suta, daca turbulentele nu vor lua sfarsit in scurt timp.
Egiptul nu pierde doar din turism.
Taierea legaturilor Internet ar putea genera Egiptului pierderi de 90 milioane dolari, potrivit unor date preliminare ale Organizatiei Economice de Cooperare si Dezvoltare (OECD).
Serviciile de telecom si Internet genereaza 3-4 la suta din PIB-ul Egiptului si pot conduce la pierderi de 18 milioane de dolari pe zi, conform datelor OECD.
x x x
Obiectivele turistice din Egipt se vor redeschide duminică, a anunţat, pe 17 februarie, ministrul egiptean al Antichităţilor, Zahi Hawass. Sper ca „turiştii din întreaga lume vor reveni curând” în Egipt, transmite CNN.  „Toate siturile faraonice, de artă coptă, islamice şi moderne” se vor redeschide, a spus Hawass. In timpul tulburarilor din Egipt, au fost distruse situri arheologice ce conţin morminte. Au fost furate obiecte de la mormântul lui Hetep-Ka, de la Saqqara, sau de la cel al lui Re-Hotep, de la Abusir. Hawass a anunţat că cel puţin 17 artefacte lipsesc din Museul Egiptean din Cairo. Muzeul a fost spart pe 28 ianuarie, nu mult după ce au început protestele împotriva preşedintelui Mubarak. Luni, numărul obiectelor furate s-a dovedit a fi mai mare, de 18, însă ministrul a declarat că două din aceste obiecte - o amuletă-scarabeu şi o statuie funerară a lui Tutankamon - au fost găsite. Muzeul National din Cairo se afla în apropierea locurilor unde au avut loc cele mai intense proteste. În urma spargerii din 28 ianuarie, protestatarii au format un zid de oameni în jurul clădirii pentru a-şi proteja patrimoniul. Muzeul adaposteşte sculpturi şi comori din peste 4000 de ani de istorie antică.(TM)

 

Salveaza acest articol   del.icio.us | digg.com | slashdot.org | technorati.com | reddit | facebook | stumbleupon

 

nume foto

 


crestere-grafic-538x332_1.jpg

ROBOR LA TREI LUNI 3,17%
ROBOR la şase luni a crescut la
3,44%, faţă de 3,43%, nivelul
anunţat pe 11 oct. de BNR şi atinge cea mai ridicată
valoare din 24 august 2018.


talon_de_pensie.jpg

GUVERNUL A APROBAT PROIECTUL
NOII LEGI A PENSIILOR

​​Proiectul noii legi a pensiilor a fost aprobat în ședința de guvern de miercuri și va fi trimisă în Parlament, a anunțat ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu. 

„Nicio pensie nu ca scădea după recalculare. Nu se modifică vârsta standard de pensionare și nici stagiul de cotizare", a spus aceasta. 

Vasilescu e precizat că printre noutățile aduse de proiect se numără cea privind introducerea masteratului şi doctoratului ca perioade necontributive asimilate stagiului de cotizare, pentru fiecare an de perioadă asimilată urmând a se acorda câte 0,25 de puncte. (continuare la Bănci și macroeconomie) 

Powered by
alsys_data1.jpg
alsystravel_logo.jpg

 
Golden_Apple1.jpg


http://hoteluri.2ro.ro/Hoteluri/Bucuresti/
www.besthotels.ro
www.pensiunivaleaprahovei.ro
www.pensiunideltadunarii.ro
www.konkurs.ro
www.HelloRomania.eu
http://www.hotel-dana.ro/ro/index.htm
http://www.hotelsplendid.ro/
www.besthotels.ro

"TOP 10 AGENTII" - luna octombrie       

EXIMTUR
-
afaceri corecte
PARALELA 45
- oferta superdiversificata
CHRISTIAN TOUR
- agresivitatea promovarii
SIMPA TURISM
- grija pentru tabere de vacanta
ROMANTIC TRAVEL

- poezia ofertelor
EUROLINES
- organizarea nemteasca
TRAVEL PLANNER
- perseverenta in calitate
ANA HOTELS
- luxul ofertelor SPA
TRANSILVANIA TRAVEL
- desprinderea de conventional
SINDROMANIA
- traditie in grija pentru sanatate

 anews.gif
www.infotravelromania.ro
www.ulisetour.ro
www.pensiunideltadunarii.ro
http://www.mccc.mc/
http://www.romantictravel.ro
www.ramadaresortbudapest.hu
www.travelplanner.ro

Trafic.ro - clasamente si statistici pentru site-urile romanesti

Miliardarii rusi se vor relaxa pe o insula privata

Miliardarii rusi vor putea locui pe propria insula nenaturala in Marea Neagra, informeaza site-ul postului de televiziune britanic Sky News. Constructia va incepe anul viitor pe o ampla si lux... mai multe detalii

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te acum!