editia curenta - Anul XI, nr. 4, 2018 - Apare lunar
prima pagina | despre noi | arhiva | aboneaza-te | contact

Ce vor sa primeasca turistii in concediu

012803_swm_swimming_girl.jpg
Un studiu de specialitate realizat de Stiftung fur Zukunftsfragen, din Hamburg, arată care sunt asteptările austriecilor si germanilor, pe o scara de la 1 la 8, atunci cand isi planifica o calatorie turistica de vacanta.

AUSTRIA
1 Pret bun raportat la servicii
2 Peisaj frumos
3 Gazde prietenoase
4 Posibilitatea de a face baie la piscina sau in mediul natural
5 Atmosfera placuta
6 Garantia soarelui pe tot sejurul
7 Mediu general prietenos
8 Siguranta

GERMANIA
1 Pret bun raportat la servicii
2 Peisaj frumos
3 Gazde prietenoase
4 Posibilitatea de a face baie la piscina sau in mediul natural
5 Liniste favorabila relaxarii si odihnei
6 Mediu prietenos
7 Siguranta
8 Garantia soarelui pe tot sejurul
piscine_hotel_02.jpg

Germanii sunt tot mai atraşi de turism în România şi Bulgaria, aceasta din urmă fiind mai cunoscută şi mai populară în rândul nemţilor, a declarat, joi, prof. dr. Ulrich Reinhardt, director ştiinţific la "Stiftung fur Zukunftsfragen" (Fundaţia pentru Studii de Viitor), care a prezentat rezultatele unui studiu privind comportamentul în industria austriacă şi germană a călătoriilor. "Dintre ţările din Europa de Sud Est, turiştii germani au început să capete din nou interes pentru a face turism în România şi Bulgaria, însă Bulgaria le este mai familiară. Am întrebat persoanele intervievate despre intenţia lor de a merge în concediu în România şi Bulgaria, însă proporţiile nu s-au ridicat peste răspunsurile privind intenţia de a merge în Spania sau Turcia. Din 100 de subiecţi chestionaţi separat pe Spania şi Turcia, doar şapte au spus că ar petrece o vacanţă în aceste ţări. România şi Bulgaria nu au depăşit acest plafon", arata Ulrich Reinhardt.
Acesta a explicat care sunt factorii negativi şi pozitivi în percepţia turiştilor germani despre România şi Bulgaria.
"Turiştii spun că preferă România şi Bulgaria pentru că oamenii sunt prietenoşi, amabili, îşi fac bine meseria, asigură servicii de care sunt mulţumiţi, cele două ţări au peisaje atrăgătoare. Dar, pe de altă parte, stau şi se gândesc bine dacă să călătorească în cele două ţări din cauza infrastructurii proaste", a arătat profesorul din Hamburg.       Secţiunea din studiu privid comportamentul viitor al turiştilor austrieci, prezentată de profesorul universitar doctor Reinhold Popp, de la Centrul pentru Studiul Viitorului al Colegiului din Salzburg, plasează între primele zece destinaţii de călătorie, în următorii 10 ani, Italia (21 la sută dintre repondenţi), urmată de Grecia (17 %), Croaţia (15 %), Spania (13 %), America de Nord (12 %), Turcia (11 %), Franţa (10 % ), Nordul Africii (10 %), Asia (9 %) şi Caraibe (8 %).        Intenţiile pentru petrecerea concediului în 2011 arată că 21,6 la 100 de repondenţi vor să facă turism intern în Austria, 10,8 vor să meargă în Croaţia, 9 din 100, în Turcia, 8,9 în Italia, 8,5 în Grecia şi 5 din 100, în Spania. Sumele medii cheltuite în 2010 pe destinaţii au fost de 853 de euro în Croaţia (11,8 zile), 940 de euro în Italia (sejur de 9,5 zile), 1.019 euro în Turcia (12,7 zile de sejur), 1.148 de euro în Spania (14,1 zile) şi 1.252 euro în Grecia (12,9 zile).
"În 2010 s-a înregistrat aproape o înjumătăţire a numărului de zile de călătorii ale austriecilor în perioada de vacanţă (48 la sută), cel mai scăzut nivel de la statisticile în acest sector din 1996, însă 2010 a fost un an de succes pentru călătoriile externe. Aproape opt din zece călătorii de vacanţă au fost făcute în străinătate, adică aproximativ 78 la sută. Cea mai populară destinaţie pentru austrieci a fost Italia, urmată de Croaţia, Turcia, Spania, Grecia, Germania, Marea Baltică", a spus profesorul Popp. Pentru 2011 perspectivele sunt optimiste, potrivit cercetării făcute de "Stiftung fur Zukunftsfragen". Aproape 48 la sută dintre austrieci şi-au făcut planuri pentru vacanţă şi doar unu din patru cetăţeni au răspuns că nu vor face o călătorie turistică în 2011.   La vacanţă au renunţat în special persoanele cu venituri reduse, adică cei cu un venit lunar sub 1.500 de euro, a precizat Reinhold Popp.

Salveaza acest articol   del.icio.us | digg.com | slashdot.org | technorati.com | reddit | facebook | stumbleupon

 

nume foto

 


crestere-grafic-538x332_1.jpg

ROBOR LA TREI LUNI 3,17%
ROBOR la şase luni a crescut la
3,44%, faţă de 3,43%, nivelul
anunţat pe 11 oct. de BNR şi atinge cea mai ridicată
valoare din 24 august 2018.


talon_de_pensie.jpg

GUVERNUL A APROBAT PROIECTUL
NOII LEGI A PENSIILOR

​​Proiectul noii legi a pensiilor a fost aprobat în ședința de guvern de miercuri și va fi trimisă în Parlament, a anunțat ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu. 

„Nicio pensie nu ca scădea după recalculare. Nu se modifică vârsta standard de pensionare și nici stagiul de cotizare", a spus aceasta. 

Vasilescu e precizat că printre noutățile aduse de proiect se numără cea privind introducerea masteratului şi doctoratului ca perioade necontributive asimilate stagiului de cotizare, pentru fiecare an de perioadă asimilată urmând a se acorda câte 0,25 de puncte. (continuare la Bănci și macroeconomie) 

Powered by
alsys_data1.jpg
alsystravel_logo.jpg

 
Golden_Apple1.jpg


http://hoteluri.2ro.ro/Hoteluri/Bucuresti/
www.besthotels.ro
www.pensiunivaleaprahovei.ro
www.pensiunideltadunarii.ro
www.konkurs.ro
www.HelloRomania.eu
http://www.hotel-dana.ro/ro/index.htm
http://www.hotelsplendid.ro/
www.besthotels.ro

"TOP 10 AGENTII" - luna octombrie       

EXIMTUR
-
afaceri corecte
PARALELA 45
- oferta superdiversificata
CHRISTIAN TOUR
- agresivitatea promovarii
SIMPA TURISM
- grija pentru tabere de vacanta
ROMANTIC TRAVEL

- poezia ofertelor
EUROLINES
- organizarea nemteasca
TRAVEL PLANNER
- perseverenta in calitate
ANA HOTELS
- luxul ofertelor SPA
TRANSILVANIA TRAVEL
- desprinderea de conventional
SINDROMANIA
- traditie in grija pentru sanatate

 anews.gif
www.infotravelromania.ro
www.ulisetour.ro
www.pensiunideltadunarii.ro
http://www.mccc.mc/
http://www.romantictravel.ro
www.ramadaresortbudapest.hu
www.travelplanner.ro

Trafic.ro - clasamente si statistici pentru site-urile romanesti

Miliardarii rusi se vor relaxa pe o insula privata

Miliardarii rusi vor putea locui pe propria insula nenaturala in Marea Neagra, informeaza site-ul postului de televiziune britanic Sky News. Constructia va incepe anul viitor pe o ampla si lux... mai multe detalii

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te acum!