editia curenta - Anul XI, nr. 4, 2018 - Apare lunar
prima pagina | despre noi | arhiva | aboneaza-te | contact

Congresul 53 FIJET, in Romania

logo_congres_romania.jpg

România gazuieste timp de o săptămână al 53-lea Congres Mondial al Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism (FIJET), cu tema Patrimoniul Mondial Cultural în Presa de Turism. Evenimentul, care va avea loc în perioada 17-25 septembrie în Bucureşti şi în alte localităţi din ţară, este organizat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului în parteneriat cu FIJET şi cu sprijinul autorităţilor publice locale şi a operatorilor din domeniu.

Organizarea Congresului, la care sunt aşteptaţi peste 200 de participanţi, în România constituie o oportunitate de promovare la nivel internaţional a turismului românesc în rândul scriitorilor şi jurnaliştilor de profil. Astfel, profesionişti din presa scrisă, radio şi televiziune din toată lumea vor cunoaşte destinaţii şi produse turistice româneşti pe care le pot recomanda, ulterior, în materiale publicate în ţările pe care le reprezintă.

Lucrările Congresului debutează duminică, 18 septembrie 2011, la ora 10, cu deschiderea oficială, la Palatul Parlamentului din Bucureşti şi vor continua cu sesiunile Adunării Generale a Federaţiei. În zilele următoare, participanţii vor vizita câteva dintre destinaţiile turistice ale României şi vor beneficia de prezentări ale produselor turistice specifice fiecărei zone. Pe durata întregului eveniment va fi asigurată promovarea brandului naţional de turism.

Acţiunea se încadrează în programul anual de marketing şi promovare turistică.

* * *
FIJET, cea mai veche asociaţie profesională a scriitorilor şi jurnaliştilor de turism din lume, este o organizaţie non-profit înfiinţată la Paris în anul 1954. Federaţia este cea mai mare organizaţie profesională internaţională de profil, cu un număr ce depăşeşte 800 de membri, din peste 40 de ţări.

FIJET organizează anual un congres, de fiecare dată în altă ţară, eveniment care promovează un anumit aspect al turismului mondial. Câteva dintre ţările care au găzduit ultimele congrese FIJET sunt Turcia (anul trecut), Austria, Spania, Argentina, Tunisia, Columbia, SUA, Egipt, Croaţia, Maroc, Slovenia.

Începând din anul 1971, FIJET premiază destinaţii sau personalităţi din domeniul turismului, sub titulatura „Pomme d’Or” („Mărul de Aur”), până în prezent fiind acordate 43 astfel de trofee, din care România deţine 4. Anul 2009 a marcat o premieră în acest sens, România fiind prima ţară care a primit trei astfel de premii de excelenţă: pentru Zona Ecoturistică Mărginimea Sibiului, pentru Rezervaţia Biosferei Delta Dunării şi pentru o companie aeriană de transport.

Anterior, România a primit trofeul Mărul de Aur pentru Bucovina, în anul 1975.

53rd World Congress FIJET – September 17 – 25 / 2011

Salveaza acest articol   del.icio.us | digg.com | slashdot.org | technorati.com | reddit | facebook | stumbleupon

 

nume foto

 


crestere-grafic-538x332_1.jpg

ROBOR LA TREI LUNI 3,17%
ROBOR la şase luni a crescut la
3,44%, faţă de 3,43%, nivelul
anunţat pe 11 oct. de BNR şi atinge cea mai ridicată
valoare din 24 august 2018.


talon_de_pensie.jpg

GUVERNUL A APROBAT PROIECTUL
NOII LEGI A PENSIILOR

​​Proiectul noii legi a pensiilor a fost aprobat în ședința de guvern de miercuri și va fi trimisă în Parlament, a anunțat ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu. 

„Nicio pensie nu ca scădea după recalculare. Nu se modifică vârsta standard de pensionare și nici stagiul de cotizare", a spus aceasta. 

Vasilescu e precizat că printre noutățile aduse de proiect se numără cea privind introducerea masteratului şi doctoratului ca perioade necontributive asimilate stagiului de cotizare, pentru fiecare an de perioadă asimilată urmând a se acorda câte 0,25 de puncte. (continuare la Bănci și macroeconomie) 

Powered by
alsys_data1.jpg
alsystravel_logo.jpg

 
Golden_Apple1.jpg


http://hoteluri.2ro.ro/Hoteluri/Bucuresti/
www.besthotels.ro
www.pensiunivaleaprahovei.ro
www.pensiunideltadunarii.ro
www.konkurs.ro
www.HelloRomania.eu
http://www.hotel-dana.ro/ro/index.htm
http://www.hotelsplendid.ro/
www.besthotels.ro

"TOP 10 AGENTII" - luna octombrie       

EXIMTUR
-
afaceri corecte
PARALELA 45
- oferta superdiversificata
CHRISTIAN TOUR
- agresivitatea promovarii
SIMPA TURISM
- grija pentru tabere de vacanta
ROMANTIC TRAVEL

- poezia ofertelor
EUROLINES
- organizarea nemteasca
TRAVEL PLANNER
- perseverenta in calitate
ANA HOTELS
- luxul ofertelor SPA
TRANSILVANIA TRAVEL
- desprinderea de conventional
SINDROMANIA
- traditie in grija pentru sanatate

 anews.gif
www.infotravelromania.ro
www.ulisetour.ro
www.pensiunideltadunarii.ro
http://www.mccc.mc/
http://www.romantictravel.ro
www.ramadaresortbudapest.hu
www.travelplanner.ro

Trafic.ro - clasamente si statistici pentru site-urile romanesti

Miliardarii rusi se vor relaxa pe o insula privata

Miliardarii rusi vor putea locui pe propria insula nenaturala in Marea Neagra, informeaza site-ul postului de televiziune britanic Sky News. Constructia va incepe anul viitor pe o ampla si lux... mai multe detalii

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te acum!