editia curenta - Anul XI, nr. 4, 2018 - Apare lunar
prima pagina | despre noi | arhiva | aboneaza-te | contact

România - prim-vicepreşedinte al Organizaţiei Mondiale a Turismului

logo_romania.jpg 

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a înregistrat un important succes la ultima Adunare Generală a Organizaţiei Mondiale a Turismului (OMT), România fiind aleasă prim-vicepreşedinte în Consiliul Executiv al OMT.

 

Votul acordat pentru funcţia de prim-vicepreşedinte, pe care România o va deţine timp de un an, vine ca urmare a activităţii de lobby derulate de ţara noastră în rândul ţărilor membre OMT, cărora le-au fost prezentate rezultatele înregistrate în ultimii ani în domeniul turismului. De altfel, prezenţa ministrului Elena Udrea la această adunare a avut ca prim obiectiv tocmai susţinerea candidaturii României în rândul participanţilor.

 

„Este o reuşită de care suntem foarte mândri, întrucât acordarea funcţiei de prim-vicepreşedinte al OMT reprezintă un vot de încredere, dar şi o recunoaştere din partea ţărilor membre ale organizaţiei faţă de evoluţia pozitivă a turismului din România.  Deţinerea unui loc în Consiliul Executiv, şi cu atât mai mult a unei funcţii de conducere în cadrul acestuia, constituie un avantaj pentru noi, atât în ceea ce priveşte dezvoltarea domeniului turismului, cât şi din punctul de vedere al promovării imaginii ţării”,a afirmat ministrul Elena Udrea, după momentul votului.

 

De asemenea, Elena Udrea i-a mulţumit secretarului general al OMT, Taleb RIFAI, pentru susţinerea acordată României în această candidatură, susţinere exprimată încă din luna iulie a acestui an, cu ocazia ultimei sale întrevederi cu ministrul dezvoltării regionale şi turismului.

 

*         *         *

 

Lucrările celei de-a XIX-a Adunări Generale a OMT au loc în perioada 8-14 octombrie 2011, în Coreea de Sud.

OMT, agenţie specializată a Naţiunilor Unite, constituie cel mai important organism internaţional în domeniul călătoriilor şi al turismului. Organizaţia îşi are originile în anul 1925, când a luat fiinţă, la Haga, Uniunea Organizaţiilor Oficiale de Publicitate Turistică, iar actuala denumire datează din 1975. În prezent, OMT numără 154 de state membre cu drepturi depline şi 7 membri asociaţi.

România este stat membru fondator al OMT, din 1975, cu drepturi depline. În anul 2009, la Adunarea Generală a OMT de la Astana (Kazakhstan), România a obţinut un post în Consiliul Executiv, iar anul trecut, în Iran, funcţia de vicepreşedinte al OMT.

Salveaza acest articol   del.icio.us | digg.com | slashdot.org | technorati.com | reddit | facebook | stumbleupon

 

nume foto

 


crestere-grafic-538x332_1.jpg

ROBOR LA TREI LUNI 3,17%
ROBOR la şase luni a crescut la
3,44%, faţă de 3,43%, nivelul
anunţat pe 11 oct. de BNR şi atinge cea mai ridicată
valoare din 24 august 2018.


talon_de_pensie.jpg

GUVERNUL A APROBAT PROIECTUL
NOII LEGI A PENSIILOR

​​Proiectul noii legi a pensiilor a fost aprobat în ședința de guvern de miercuri și va fi trimisă în Parlament, a anunțat ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu. 

„Nicio pensie nu ca scădea după recalculare. Nu se modifică vârsta standard de pensionare și nici stagiul de cotizare", a spus aceasta. 

Vasilescu e precizat că printre noutățile aduse de proiect se numără cea privind introducerea masteratului şi doctoratului ca perioade necontributive asimilate stagiului de cotizare, pentru fiecare an de perioadă asimilată urmând a se acorda câte 0,25 de puncte. (continuare la Bănci și macroeconomie) 

Powered by
alsys_data1.jpg
alsystravel_logo.jpg

 
Golden_Apple1.jpg


http://hoteluri.2ro.ro/Hoteluri/Bucuresti/
www.besthotels.ro
www.pensiunivaleaprahovei.ro
www.pensiunideltadunarii.ro
www.konkurs.ro
www.HelloRomania.eu
http://www.hotel-dana.ro/ro/index.htm
http://www.hotelsplendid.ro/
www.besthotels.ro

"TOP 10 AGENTII" - luna octombrie       

EXIMTUR
-
afaceri corecte
PARALELA 45
- oferta superdiversificata
CHRISTIAN TOUR
- agresivitatea promovarii
SIMPA TURISM
- grija pentru tabere de vacanta
ROMANTIC TRAVEL

- poezia ofertelor
EUROLINES
- organizarea nemteasca
TRAVEL PLANNER
- perseverenta in calitate
ANA HOTELS
- luxul ofertelor SPA
TRANSILVANIA TRAVEL
- desprinderea de conventional
SINDROMANIA
- traditie in grija pentru sanatate

 anews.gif
www.infotravelromania.ro
www.ulisetour.ro
www.pensiunideltadunarii.ro
http://www.mccc.mc/
http://www.romantictravel.ro
www.ramadaresortbudapest.hu
www.travelplanner.ro

Trafic.ro - clasamente si statistici pentru site-urile romanesti

Miliardarii rusi se vor relaxa pe o insula privata

Miliardarii rusi vor putea locui pe propria insula nenaturala in Marea Neagra, informeaza site-ul postului de televiziune britanic Sky News. Constructia va incepe anul viitor pe o ampla si lux... mai multe detalii

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te acum!