editia curenta - Anul XI, nr. 4, 2018 - Apare lunar
prima pagina | despre noi | arhiva | aboneaza-te | contact

Costa Concordia inainte de a esua - 70 de romani intre pasageri


Costa_Concordia.jpg
Vasul de croaziera italian Costa Concordia cu peste 4.000 de persoane la bord a naufragiat la sud de Toscana. Mai multe perosane au fost date disparute in noaptea de vineri spre sambata.  Bilantul provizoriu al accidentului este de 3 morti si circa 40 de raniti.
Anterior au fost anuntati 6 morti, insa trei persoane au fost recuperate din apa.
70 de romani se aflau la bord
Potrivit informatiilor de la compania Costa Crociere, 20 de turisti romani se aflau la bordul navei. Alti 50 de romani faceau parte din personalul de bord si servicii al navei, a anuntat MAE.
MAE precizeaza ca, din informatiile obtinute pana in prezent, printre persoanele decedate in urma naufragiului navei de croaziera Costa Concordia nu se afla cetateni romani.
Costa Concordia, care efectua o croaziera pe Mediterana, a naufragiat vineri seara pe un banc de nisip in apropiere de Insula Giglio, la sud de Toscana, avand la bord 4.229 de persoane, dintre care 3.216 pasageri. Majoritatea persoanelor au fost evacuate.

Presa straina noteaza ca vasul Costa Concordia efectua o croaziera in Mediterana cand, cel mai probabil, a lovit o stanca in apropiere de insula Giglio, in timp ce pasagerii se pregateau de cina. Nava a inceput sa ia apa si s-a aplecat pe o parte, timp in care s-a declansat o panica generalizata si multi pasageri au sarit in apa inghetata.
Nu se stie inca numatul disparutilor.
Compania italiana a prezentat doar nationalitatile pasagerilor navei, urmand sa fie anuntate si cele ale membrilor echipajului.
Potrivit Costa Crociere, dintre cei 3.216 pasageri, 989 erau italieni, 569 erau germani, 462 francezi, 177 spanioli, 129 americani, 127 croati, 108 rusi, 74 austrieci, 60 elvetieni, 46 brazilieni si 46 japonezi. La bordul navei erau si 42 de olandezi, 33 de ucraineni, 30 sud-coreeni, 20 de romani, 26 din Hong Kong, 25 de britanici, 21 de australieni, 17 argentinieni, 13 taiwanezi, 12 canadieni, 12 chinezi, 11 portughezi, 10 columbieni, 10 chilieni si 9 turci.
In plus, printre pasageri erau 8 belgieni, 8 israelieni, 9 kazahi, 8 peruani, 8 polonezi, 6 moldoveni, 6  nepalezi, 5 suedezi, 5 venezuelani, 4 danezi, 4 dominicani, 4 sarbi, 4 sud-africani, 3 olandezi, 3 belarusi, 3 greci, 3 unguri, 3 iranieni, 3 irlandezi si 3 macedoneni.
La bordul navei erau si 1.013 membri ai echipajului.
Francesco Paolillo, de la paza de coasta, a precizat ca este vorba de o gaura de 30 de metri in nava, prin care a intrat apa.
"In jurul orei 20.00 (19.00 GMT) Costa Concordia, cu o lungime de 290 metri, a inceput sa ia apa si s-a inclinat cu circa 20 de grade", a mentionat paza de coasta.
Evacuarea s-a facut cu barcile de salvare, iar paza de coasta a evacuat 50 de pasageri cu elicopterul.(DailyBusiness.ro)

Salveaza acest articol   del.icio.us | digg.com | slashdot.org | technorati.com | reddit | facebook | stumbleupon

 

nume foto

 


crestere-grafic-538x332_1.jpg

ROBOR LA TREI LUNI 3,17%
ROBOR la şase luni a crescut la
3,44%, faţă de 3,43%, nivelul
anunţat pe 11 oct. de BNR şi atinge cea mai ridicată
valoare din 24 august 2018.


talon_de_pensie.jpg

GUVERNUL A APROBAT PROIECTUL
NOII LEGI A PENSIILOR

​​Proiectul noii legi a pensiilor a fost aprobat în ședința de guvern de miercuri și va fi trimisă în Parlament, a anunțat ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu. 

„Nicio pensie nu ca scădea după recalculare. Nu se modifică vârsta standard de pensionare și nici stagiul de cotizare", a spus aceasta. 

Vasilescu e precizat că printre noutățile aduse de proiect se numără cea privind introducerea masteratului şi doctoratului ca perioade necontributive asimilate stagiului de cotizare, pentru fiecare an de perioadă asimilată urmând a se acorda câte 0,25 de puncte. (continuare la Bănci și macroeconomie) 

Powered by
alsys_data1.jpg
alsystravel_logo.jpg

 
Golden_Apple1.jpg


http://hoteluri.2ro.ro/Hoteluri/Bucuresti/
www.besthotels.ro
www.pensiunivaleaprahovei.ro
www.pensiunideltadunarii.ro
www.konkurs.ro
www.HelloRomania.eu
http://www.hotel-dana.ro/ro/index.htm
http://www.hotelsplendid.ro/
www.besthotels.ro

"TOP 10 AGENTII" - luna octombrie       

EXIMTUR
-
afaceri corecte
PARALELA 45
- oferta superdiversificata
CHRISTIAN TOUR
- agresivitatea promovarii
SIMPA TURISM
- grija pentru tabere de vacanta
ROMANTIC TRAVEL

- poezia ofertelor
EUROLINES
- organizarea nemteasca
TRAVEL PLANNER
- perseverenta in calitate
ANA HOTELS
- luxul ofertelor SPA
TRANSILVANIA TRAVEL
- desprinderea de conventional
SINDROMANIA
- traditie in grija pentru sanatate

 anews.gif
www.infotravelromania.ro
www.ulisetour.ro
www.pensiunideltadunarii.ro
http://www.mccc.mc/
http://www.romantictravel.ro
www.ramadaresortbudapest.hu
www.travelplanner.ro

Trafic.ro - clasamente si statistici pentru site-urile romanesti

Miliardarii rusi se vor relaxa pe o insula privata

Miliardarii rusi vor putea locui pe propria insula nenaturala in Marea Neagra, informeaza site-ul postului de televiziune britanic Sky News. Constructia va incepe anul viitor pe o ampla si lux... mai multe detalii

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te acum!