editia curenta - Anul XI, nr. 4, 2018 - Apare lunar
prima pagina | despre noi | arhiva | aboneaza-te | contact

Pasarile din Delta au fost ajutate sa supravietuiasac iernii grele

delta.jpg

Reprezentantii Asociatiei Salvati Dunărea si Delta împreună cu agentii ecologi ai Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunării, au hrănit păsările afectate de iarna grea din zonele Sărături Murighiol, Gridul Lupilor si Somova-Parches. Actiunea a fost organizată pentru a veni în ajutorul lebedelor, lisitelor, pescărusilor si gârlitelor din Delta Dunării care, din cauza înghetului si a zăpezilor abundente, suferă de lipsa hranei. Au fost împrăstiate 300 kg de pâine furaj, puse la dispoziţie prin amabilitatea Dobrogea Grup. 
Păsările ce rămân peste iarnă în Deltă, cele care în mod normal se hrănesc cu vegetatie acvatică si nevertebratele de pe fundul apei, au suferit în această perioadă de foame. Printre altele, este vorba de lebăda de iarnă (Cygnus cygnus) si lebăda de vară (Cygnus olor) care în mod obisnuit se hrănesc cu vegetatie acvatică. Gheata de pe lacuri le-a tinut la distantă de sursele de hrană.
Situatia a fost semnalată de agentii ecologi din cadrul ARBDD, care au solicitat sprijinul asociatiilor de protectie a mediului, persoanelor fizice si societătilor comerciale în vederea unor actiuni de hrănire a faunei din rezervatie. În spiritul misiunii de protejarea biodiversitătii din Delta Dunării, Salvati Delta a reusit să mobilizeze Dobrogea Grup care a pus la dispozitie 300 kg de pâine furaj. Astfel, voluntarii SDD si agentii ecologi au creat o echipă de criză care s-a deplasat în Delta Dunării si au împrăstiat mâncarea pentru zburătoare.
“După ce conducerea Rezervatiei si Garda de Mediu Tulcea au raportat moartea a sute de păsări de foame si frig în zona Vadu, făcând un apel umanitar către societate, am încercat să punem în actiune o colaborare între institutiile Statului (ARBDD), societatea civilă (Salvati Dunărea si Delta) si sectorul privat responsabil (Dobrogea Grup). si am reusit! În ciuda nepăsării si a lipsei cronice de finantare... Actiunea a durat trei zile si a hrănit câteva mii de păsări, oferind un exemplu de colaborare, la care îi invităm si pe altii.” spune Liviu Mihaiu, presedintele Asociatiei Salvati Dunărea si Delta.
“Am apreciat cu acest prilej disponibilitatea persoanelor sau organizatiilor de a se implica în acest fel de actiuni si rămânem încrezători că numărul acestora va creste în viitor ca si diversitatea actiunilor în care se vor implica.” spune Grigore Baboianu, Guvernatorul RBDD.  
Tea Vasilescu
PR Executive
Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta

tea.vasilescu@salvatidelta.ro
0729.882.614
www.salvatidelta.ro

Salveaza acest articol   del.icio.us | digg.com | slashdot.org | technorati.com | reddit | facebook | stumbleupon

 

nume foto

 


crestere-grafic-538x332_1.jpg

ROBOR LA TREI LUNI 3,17%
ROBOR la şase luni a crescut la
3,44%, faţă de 3,43%, nivelul
anunţat pe 11 oct. de BNR şi atinge cea mai ridicată
valoare din 24 august 2018.


talon_de_pensie.jpg

GUVERNUL A APROBAT PROIECTUL
NOII LEGI A PENSIILOR

​​Proiectul noii legi a pensiilor a fost aprobat în ședința de guvern de miercuri și va fi trimisă în Parlament, a anunțat ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu. 

„Nicio pensie nu ca scădea după recalculare. Nu se modifică vârsta standard de pensionare și nici stagiul de cotizare", a spus aceasta. 

Vasilescu e precizat că printre noutățile aduse de proiect se numără cea privind introducerea masteratului şi doctoratului ca perioade necontributive asimilate stagiului de cotizare, pentru fiecare an de perioadă asimilată urmând a se acorda câte 0,25 de puncte. (continuare la Bănci și macroeconomie) 

Powered by
alsys_data1.jpg
alsystravel_logo.jpg

 
Golden_Apple1.jpg


http://hoteluri.2ro.ro/Hoteluri/Bucuresti/
www.besthotels.ro
www.pensiunivaleaprahovei.ro
www.pensiunideltadunarii.ro
www.konkurs.ro
www.HelloRomania.eu
http://www.hotel-dana.ro/ro/index.htm
http://www.hotelsplendid.ro/
www.besthotels.ro

"TOP 10 AGENTII" - luna octombrie       

EXIMTUR
-
afaceri corecte
PARALELA 45
- oferta superdiversificata
CHRISTIAN TOUR
- agresivitatea promovarii
SIMPA TURISM
- grija pentru tabere de vacanta
ROMANTIC TRAVEL

- poezia ofertelor
EUROLINES
- organizarea nemteasca
TRAVEL PLANNER
- perseverenta in calitate
ANA HOTELS
- luxul ofertelor SPA
TRANSILVANIA TRAVEL
- desprinderea de conventional
SINDROMANIA
- traditie in grija pentru sanatate

 anews.gif
www.infotravelromania.ro
www.ulisetour.ro
www.pensiunideltadunarii.ro
http://www.mccc.mc/
http://www.romantictravel.ro
www.ramadaresortbudapest.hu
www.travelplanner.ro

Trafic.ro - clasamente si statistici pentru site-urile romanesti

Miliardarii rusi se vor relaxa pe o insula privata

Miliardarii rusi vor putea locui pe propria insula nenaturala in Marea Neagra, informeaza site-ul postului de televiziune britanic Sky News. Constructia va incepe anul viitor pe o ampla si lux... mai multe detalii

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te acum!