editia curenta - Anul XI, nr. 4, 2018 - Apare lunar
prima pagina | despre noi | arhiva | aboneaza-te | contact

Ce ar trebui sa constientizeze un manager adevarat

nervous.gif

     Pentru a putea face o schimbare reală într-o organizaţie, un manager trebuie să aibă capacitatea de a-şi pune în valoare ”inteligenţa spirituală”, altfel efortul său este un eşec, apreciaza Cristina Gheorghe, partener la The Network, care a vorbit despre comportamentrul în management, în conferinţa Management360.
  
 ”Dacă vreţi schimbare cu adevărat accesati-vă inteligenţa spirituală, care reuneşte toate tipurile de inteligenţă - inteligenţa cognitivă (IQ), inteligenţa emoţională (EQ) şi inteligenţa spirituală (SQ). Inteligenţa spirituală este capacitatea de a corela toate celei trei tipuri de cunoaştere”, le spune aceasta managerilor.
     Potrivit studiilor citate de Cristina Gheorghe, majoritatea managerilor nu sunt. capabili sa depaseasca stadiul schimbarilor superficiale la nivelul organizatiilor din care fac parte, fie ca sunt manageri de varf sau manageri de ierarhie mai mica.
                             
      ”Schimbările pe care le facem sunt de suprafaţă. Schimbările sunt făcute doar asupra lucrurilor pe care le vedem şi din această cauză eşuăm. Când facem schimbări, doar 10 la sută sunt făcute la nivel organizaţional şi le facem doar asupra a ceea ce vedem. 90 la sută din organizaţie rămâne neschimbat, pentru că reprezintă ceea ce nu vedem. În general, managerilor de organizaţii le este frică să intre în zona schimbărilor din nivelul cultural al membrilor organizaţiei”, a arătat reprezentanta The Network.
      
Aceasta a enunţat o serie de criterii de autoevaluare pentru manageri şi consideră că mulţi dintre aceştia ”nu ar trece de nota cinci”, pe o scară de la 1 la 10.
       Dacă vor să aibă succes în schimbare, managerii trebuie să dovedeasca un mare grad de conştiinţă de sine, capacitatea de a îndura frustrarile, de a controla suferinţa şi de a transcede durerea, calitatea de a se lăsa inspirat de viziuni şi valori, să aibă repulsie de a cauza rău inutil şi să poată vedea conexiunile dintre diferitele subiecte şi situaţii.
       Este greu pentru multi asa-zisi manageri sa accepte aceste principii si tocmai de aceea in multe organizatii, ceea ce cred ei ca este conducere, inseamna de fapt diletantism transformat in dictatura puterii personale, data de faptul ca scrie pe contractul lor ca sunt sefi si nu de profesionalism si toate celelalte calitati necesare unui adevarat manager.
    
   Cristina Gheorghe a tinut expunerea in fata unui auditoriu de peste 100 de persoane, in Conferinţa Management360, care a reunit manageri de companii, analişti şi sociologi. Acestia au discutat despre strategii de management în perioadele de incertitudini, cum pot fi alese direcţiile strategice de business în condiţiile în care previziunile economice sunt tot mai greu de realizat. Managementul schimbării s-a aflat, de asemenea, intre subiectele conferinţei, cu focus pe al doilea val al recesiunii mondiale, în condiţiile în care acesta, cauzat de criza datoriilor suverane, este cu un pas înaintea companiilor care au întârziat să opereze schimbări.(TM)

Salveaza acest articol   del.icio.us | digg.com | slashdot.org | technorati.com | reddit | facebook | stumbleupon

 

nume foto

 


crestere-grafic-538x332_1.jpg

ROBOR LA TREI LUNI 3,17%
ROBOR la şase luni a crescut la
3,44%, faţă de 3,43%, nivelul
anunţat pe 11 oct. de BNR şi atinge cea mai ridicată
valoare din 24 august 2018.


talon_de_pensie.jpg

GUVERNUL A APROBAT PROIECTUL
NOII LEGI A PENSIILOR

​​Proiectul noii legi a pensiilor a fost aprobat în ședința de guvern de miercuri și va fi trimisă în Parlament, a anunțat ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu. 

„Nicio pensie nu ca scădea după recalculare. Nu se modifică vârsta standard de pensionare și nici stagiul de cotizare", a spus aceasta. 

Vasilescu e precizat că printre noutățile aduse de proiect se numără cea privind introducerea masteratului şi doctoratului ca perioade necontributive asimilate stagiului de cotizare, pentru fiecare an de perioadă asimilată urmând a se acorda câte 0,25 de puncte. (continuare la Bănci și macroeconomie) 

Powered by
alsys_data1.jpg
alsystravel_logo.jpg

 
Golden_Apple1.jpg


http://hoteluri.2ro.ro/Hoteluri/Bucuresti/
www.besthotels.ro
www.pensiunivaleaprahovei.ro
www.pensiunideltadunarii.ro
www.konkurs.ro
www.HelloRomania.eu
http://www.hotel-dana.ro/ro/index.htm
http://www.hotelsplendid.ro/
www.besthotels.ro

"TOP 10 AGENTII" - luna octombrie       

EXIMTUR
-
afaceri corecte
PARALELA 45
- oferta superdiversificata
CHRISTIAN TOUR
- agresivitatea promovarii
SIMPA TURISM
- grija pentru tabere de vacanta
ROMANTIC TRAVEL

- poezia ofertelor
EUROLINES
- organizarea nemteasca
TRAVEL PLANNER
- perseverenta in calitate
ANA HOTELS
- luxul ofertelor SPA
TRANSILVANIA TRAVEL
- desprinderea de conventional
SINDROMANIA
- traditie in grija pentru sanatate

 anews.gif
www.infotravelromania.ro
www.ulisetour.ro
www.pensiunideltadunarii.ro
http://www.mccc.mc/
http://www.romantictravel.ro
www.ramadaresortbudapest.hu
www.travelplanner.ro

Trafic.ro - clasamente si statistici pentru site-urile romanesti

Miliardarii rusi se vor relaxa pe o insula privata

Miliardarii rusi vor putea locui pe propria insula nenaturala in Marea Neagra, informeaza site-ul postului de televiziune britanic Sky News. Constructia va incepe anul viitor pe o ampla si lux... mai multe detalii

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te acum!