editia curenta - Anul XI, nr. 4, 2018 - Apare lunar
prima pagina | despre noi | arhiva | aboneaza-te | contact

Romanii prefera Bulgaria, din pacate !

3234_967087062_Complex_Calimera_Sunny_Beach_4_stele____All_Inclusive.jpg

Preferinţa românilor pentru statul vecin nu ia concediu nici măcar de Paşte. În ultimii trei ani, numărul turiştilor români care-şi petrec Sărbătorile Pascale la vecinii de la sud s-a dublat, ajungând de la 5.000 în 2010 la peste 10.000 în 2012.

Bulgaria rămâne, astfel, principala destinaţie pentru românii care merg în străinătate. Peste 2.000 de români au ales ca, anul acesta, să ciocnească ouăle roşii la Albena.

În medie, preţul unui pachet special pentru două nopţi în regim all-inclusive la un hotel de patru stele porneşte de la 150 de euro de persoană. Şi Grecia continuă să fie una dintre cele mai căutate variante pentru minivacanţa de Paşte, având în vedere că preţurile au scăzut şi în 2012 pentru al treilea an consecutiv.

Pentru a combate criza, operatorii şi-au redus, anul acesta, tarifele cu 5-10%, iar unii operatori au suplimentat chiar zborurile charter către Grecia.

75% din Pensiunile tradiţionale, ocupate

Tot mai mulţi sunt şi cei care renunţă la tradiţionalism şi profită de weekendul prelungit pentru a vizita o capitală europeană, cumpărându-şi pachete de tip city-break. Cele mai căutate oraşe sunt Viena, Barcelona, Paris, Istanbul şi Salonic, arată Traian Bădulescu, consultant de turism. În medie, un român cheltuieşte 250 de euro pentru pachetele turistice din străinătate în această perioadă.

Cei mai mulţi dintre turiştii români aleg însă vacanţe în România. Preferinţele acestora sunt clare: merg fie în zone rurale, la pensiuni cu specific tradiţional, fie la munte. Anul acesta, aproximativ 35.000 de români au ales satele din Bran-Moeciu, Bucovina, Maramureş, Neamţ şi Munţii Apuseni.

Tot cam atâţia turişti au ales zonele montane, cu precădere cele de pe Valea Prahovei, din Braşov, Semenic şi Predeal. În medie, preţul unui pachet de trei zile la o astfel de pensiune, cu totul asigurat (inclusiv masă festivă de Paşte), este de 100 de euro de persoană. Aici, gradul de rezervare pentru aceste zile se ridică la 75%, potrivit operatorilor.

Litoralul şi Delta Dunării nu au reuşit însă să atragă, nici în acest an, mai mult de 2.000 de turişti împreună. Se observă însă o creştere a numărului de turişti români care preferă să-şi petreacă Paştele într-un oraş, în special cele cu istorii bogate precum Sighişoara, Sibiu şi Timişoara, arată Bădulescu. 

Tarifele au scăzut în românia

La nivel naţional, gradul de ocupare din unităţi în această perioadă este de aproximativ 60%.  Pentru prima dată de la izbucnirea crizei, tarifele cerute de hotelierii străini au crescut cu până la 10%, iar preţurile operatorilor români au stagnat sau chiar scăzut cu 5-10% faţă de anul trecut.(Sursa Adevarul)

Salveaza acest articol   del.icio.us | digg.com | slashdot.org | technorati.com | reddit | facebook | stumbleupon

 

nume foto

 


crestere-grafic-538x332_1.jpg

ROBOR LA TREI LUNI 3,17%
ROBOR la şase luni a crescut la
3,44%, faţă de 3,43%, nivelul
anunţat pe 11 oct. de BNR şi atinge cea mai ridicată
valoare din 24 august 2018.


talon_de_pensie.jpg

GUVERNUL A APROBAT PROIECTUL
NOII LEGI A PENSIILOR

​​Proiectul noii legi a pensiilor a fost aprobat în ședința de guvern de miercuri și va fi trimisă în Parlament, a anunțat ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu. 

„Nicio pensie nu ca scădea după recalculare. Nu se modifică vârsta standard de pensionare și nici stagiul de cotizare", a spus aceasta. 

Vasilescu e precizat că printre noutățile aduse de proiect se numără cea privind introducerea masteratului şi doctoratului ca perioade necontributive asimilate stagiului de cotizare, pentru fiecare an de perioadă asimilată urmând a se acorda câte 0,25 de puncte. (continuare la Bănci și macroeconomie) 

Powered by
alsys_data1.jpg
alsystravel_logo.jpg

 
Golden_Apple1.jpg


http://hoteluri.2ro.ro/Hoteluri/Bucuresti/
www.besthotels.ro
www.pensiunivaleaprahovei.ro
www.pensiunideltadunarii.ro
www.konkurs.ro
www.HelloRomania.eu
http://www.hotel-dana.ro/ro/index.htm
http://www.hotelsplendid.ro/
www.besthotels.ro

"TOP 10 AGENTII" - luna octombrie       

EXIMTUR
-
afaceri corecte
PARALELA 45
- oferta superdiversificata
CHRISTIAN TOUR
- agresivitatea promovarii
SIMPA TURISM
- grija pentru tabere de vacanta
ROMANTIC TRAVEL

- poezia ofertelor
EUROLINES
- organizarea nemteasca
TRAVEL PLANNER
- perseverenta in calitate
ANA HOTELS
- luxul ofertelor SPA
TRANSILVANIA TRAVEL
- desprinderea de conventional
SINDROMANIA
- traditie in grija pentru sanatate

 anews.gif
www.infotravelromania.ro
www.ulisetour.ro
www.pensiunideltadunarii.ro
http://www.mccc.mc/
http://www.romantictravel.ro
www.ramadaresortbudapest.hu
www.travelplanner.ro

Trafic.ro - clasamente si statistici pentru site-urile romanesti

Miliardarii rusi se vor relaxa pe o insula privata

Miliardarii rusi vor putea locui pe propria insula nenaturala in Marea Neagra, informeaza site-ul postului de televiziune britanic Sky News. Constructia va incepe anul viitor pe o ampla si lux... mai multe detalii

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te acum!