editia curenta - Anul XI, nr. 4, 2018 - Apare lunar
prima pagina | despre noi | arhiva | aboneaza-te | contact

Primul traseu turistic inovativ in Delta Dunarii

delta_dunarii_1.jpg

      Primul traseu turistic model pe apa din România se concretizeza în Delta Dunarii. Pe 17 mai a fost facut public proiectul „Cu canotca în Delta: metode Inovative de Interpretare a naturii”, finantat de Fundatia Pentru Parteneriat si MOL România, care va fi derulat de Asociatia de Ecoturism din România (AER) în parteneriat cu Asociatia Ivan Patzaichin - Mila 23 în perioada mai-septembrie 2012.
      Canotca, o canoe ca o lotca, un concept de ambarcatiune unic, realizat cu contributia campionului Ivan Patzaichin, este un produs românesc care preia traditia marangozilor din Delta Dunarii (mestesugarii barcilor de lemn) si o îmbina cu liniile dinamice ale unei canoe moderne.
      Proiectul îsi propune realizarea unei „poteci” tematice pe apa pe canalele linistite din zona Crisan prin intermediul unor metode inovative de interpretare audio si grafice (folosirea audioghidurilor si a unor pliante). Circuitul va permite explorarea diversitatii biologice a Deltei prin practicarea unui turism lent cu canotca.
      Traseul propus are o durata de parcurgere în medie de 4-5 ore, timp în care turistii vor avea ocazia sa înteleaga mai multe detalii despre flora si fauna din zona prin intermediul audioghidului pus la dispozitie. Punctul de plecare este satul Crisan, unde este evidentiat specificul traditional al unor case cu acoperisuri de stuf si garduri din nuiele, dupa care itinerariul continua pe canalele line din vecinatatea localitatii Crisan, spre Lacul Iacob unde pot fi observate specii de pasari si alte elemente de biodiversitate deltaica.
      Un alt obiectiv important al proiectului îl reprezinta promovarea „poteci” tematice si a destinatiei ecoturistice, inclusiv prin amplasarea panourilor-pelican în puncte strategice din Tulcea si Bucuresti (ex. Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunarii din Tulcea si Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa). Vor fi întreprinse si actiuni de constientizare pentru comunitatile locale în scopul cresterii sentimentului de mândrie si apartenenta la aceasta zona. Pentru strângerea informatiilor necesare pentru realizarea ghidului audio vor fi implicati membri din comunitatea locala. De asemanea, la finalizarea proiectului se va realiza un tur informativ pe traseul creat cu membri din comunitatea locala care desfasoara activitati în turism.

Lansarea traseului va avea loc în vara anului 2012.
AER are misiunea de a promova si dezvolta ecoturismul pentru a contribui la conservarea naturii si a veni în sprijinul comunitatilor locale din zonele cu valoare naturala. În acest fel, AER contribuie la cresterea calitatii serviciilor legate de ecoturism si promoveaza natura ca element esential al imaginii turistice a României.

Nota pentru editori:
1. Pentru detalii despre activitatile proiectului si o eventuala vizita în Delta Dunarii cu canotca, va rugam sa ne contactati: Bianca Bivoleanu, Coordonator proiect, office@eco-romania.ro, 0722.308.828,
2. Pentru detalii despre AER, activitatile si proiectele derulate, accesati:
www.eco-romania.ro/ro
3. Pentru informatii despre Asociatia Ivan Patzachin - Mila 23, accesati:
www.rowmania.ro/
4. Pentru informatii despre Fundatia pentru Parteneriat *, accesati: www.repf.ro
* Informaţiile prezentate mai sus aparţin în exclusivitate autorului comunicatului. Fundaţia pentru Parteneriat nu este răspunzătoare pentru modul în care se folosesc informaţiile cuprinse în acest comunicat.(Fundaţia pentru Parteneriat)

 

Salveaza acest articol   del.icio.us | digg.com | slashdot.org | technorati.com | reddit | facebook | stumbleupon

 

nume foto

 


crestere-grafic-538x332_1.jpg

ROBOR LA TREI LUNI 3,17%
ROBOR la şase luni a crescut la
3,44%, faţă de 3,43%, nivelul
anunţat pe 11 oct. de BNR şi atinge cea mai ridicată
valoare din 24 august 2018.


talon_de_pensie.jpg

GUVERNUL A APROBAT PROIECTUL
NOII LEGI A PENSIILOR

​​Proiectul noii legi a pensiilor a fost aprobat în ședința de guvern de miercuri și va fi trimisă în Parlament, a anunțat ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu. 

„Nicio pensie nu ca scădea după recalculare. Nu se modifică vârsta standard de pensionare și nici stagiul de cotizare", a spus aceasta. 

Vasilescu e precizat că printre noutățile aduse de proiect se numără cea privind introducerea masteratului şi doctoratului ca perioade necontributive asimilate stagiului de cotizare, pentru fiecare an de perioadă asimilată urmând a se acorda câte 0,25 de puncte. (continuare la Bănci și macroeconomie) 

Powered by
alsys_data1.jpg
alsystravel_logo.jpg

 
Golden_Apple1.jpg


http://hoteluri.2ro.ro/Hoteluri/Bucuresti/
www.besthotels.ro
www.pensiunivaleaprahovei.ro
www.pensiunideltadunarii.ro
www.konkurs.ro
www.HelloRomania.eu
http://www.hotel-dana.ro/ro/index.htm
http://www.hotelsplendid.ro/
www.besthotels.ro

"TOP 10 AGENTII" - luna octombrie       

EXIMTUR
-
afaceri corecte
PARALELA 45
- oferta superdiversificata
CHRISTIAN TOUR
- agresivitatea promovarii
SIMPA TURISM
- grija pentru tabere de vacanta
ROMANTIC TRAVEL

- poezia ofertelor
EUROLINES
- organizarea nemteasca
TRAVEL PLANNER
- perseverenta in calitate
ANA HOTELS
- luxul ofertelor SPA
TRANSILVANIA TRAVEL
- desprinderea de conventional
SINDROMANIA
- traditie in grija pentru sanatate

 anews.gif
www.infotravelromania.ro
www.ulisetour.ro
www.pensiunideltadunarii.ro
http://www.mccc.mc/
http://www.romantictravel.ro
www.ramadaresortbudapest.hu
www.travelplanner.ro

Trafic.ro - clasamente si statistici pentru site-urile romanesti

Miliardarii rusi se vor relaxa pe o insula privata

Miliardarii rusi vor putea locui pe propria insula nenaturala in Marea Neagra, informeaza site-ul postului de televiziune britanic Sky News. Constructia va incepe anul viitor pe o ampla si lux... mai multe detalii

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te acum!