editia curenta - Anul XI, nr. 4, 2018 - Apare lunar
prima pagina | despre noi | arhiva | aboneaza-te | contact

România - Consiliul Executiv al Organizaţiei Mondiale a Turismului

madrim_omt.jpg
       
În perioada
11-13 iunie, România a participat la cea de-a 93-a sesiune a Consiliului Executiv al OMT, fiind reprezentată de o delegaţie condusă de Marcel Boloş, secretar de stat în MDRT.

         În acest context, demnitarul român a prezidat o parte a lucrărilor, în condiţiile în care ţara noastră exercită mandatul de prim-vicepreşedinte al Consiliului Executiv al OMT. Între altele, participanţii la lucrări au abordat aspecte legate de tendinţele înregistrate în turismul mondial, perspective viitoare, programul general de lucru al organizaţiei, calendarul acţiunilor viitoare, precum şi o serie de aspecte administrative şi statutare.

Totodată, în cadrul acestei reuniuni, România şi-a anunţat intenţia a de a candida, în această toamnă, la postul de vicepreşedinte al Organizaţiei Mondiale a Turismului.

         În marja sesiunii Consiliului, demnitarul român a avut o întrevedere cu domnul Taleb Rifai, Secretarul General al OMT şi discuţii cu alţi membri ai conducerii OMT, pe agendă figurând subiecte legate de exercitarea, în acest an, de către România, a mandatului de prim-vicepreşedinte al Consiliului Executiv OMT, precum şi alte subiecte de interes comun. Delegaţia română a discutat şi despre organizarea în acest an, la Bucureşti, a unui congres internaţional dedicat turismului balnear şi medical, iniţiativă care se bucură de întreg sprijinul OMT.

         De asemenea, demnitarul român a avut discuţii informale separate cu secretarul de stat pentru turism din Spania, Isabel Borrego Cortes, precum şi cu şefii delegaţiilor din Kenya, Jamaica, Serbia, Ungaria, Rep. Moldova, Mexic şi Franţa.

         Pe linia promovării potenţialului turismului balnear românesc şi a eforturilor autorităţilor române de dezvoltare a acestui sector turistic, delegaţia română a avut o întrevedere bilaterală cu echipa managerială a revistei spaniole Tribunal Termal, interesată de cunoaşterea potenţialului balneo-climateric al României.

         Nu în ultimul rând, prezenţa la Madrid a oferit şi oportunitatea unei întrevederi cu Eulogio Bordas, preşedintele companiei spaniole de consultanţă THR - compania care a creat brandul turistic al României, pentru realizarea unui follow-up privind modul şi rezultatele eforturilor naţionale de promovare a acestui brand.

***

Consiliul Executiv al Organizaţiei Mondiale a Turismului este structura aleasă de conducerea OMT care coordonează toată activitatea organizaţiei în intervalul dintre sesiunile Adunărilor Generale şi asigură îndeplinirea activităţilor organizaţiei. CEx este format din 32 de state membre.

Salveaza acest articol   del.icio.us | digg.com | slashdot.org | technorati.com | reddit | facebook | stumbleupon

 

nume foto

 


crestere-grafic-538x332_1.jpg

ROBOR LA TREI LUNI 3,17%
ROBOR la şase luni a crescut la
3,44%, faţă de 3,43%, nivelul
anunţat pe 11 oct. de BNR şi atinge cea mai ridicată
valoare din 24 august 2018.


talon_de_pensie.jpg

GUVERNUL A APROBAT PROIECTUL
NOII LEGI A PENSIILOR

​​Proiectul noii legi a pensiilor a fost aprobat în ședința de guvern de miercuri și va fi trimisă în Parlament, a anunțat ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu. 

„Nicio pensie nu ca scădea după recalculare. Nu se modifică vârsta standard de pensionare și nici stagiul de cotizare", a spus aceasta. 

Vasilescu e precizat că printre noutățile aduse de proiect se numără cea privind introducerea masteratului şi doctoratului ca perioade necontributive asimilate stagiului de cotizare, pentru fiecare an de perioadă asimilată urmând a se acorda câte 0,25 de puncte. (continuare la Bănci și macroeconomie) 

Powered by
alsys_data1.jpg
alsystravel_logo.jpg

 
Golden_Apple1.jpg


http://hoteluri.2ro.ro/Hoteluri/Bucuresti/
www.besthotels.ro
www.pensiunivaleaprahovei.ro
www.pensiunideltadunarii.ro
www.konkurs.ro
www.HelloRomania.eu
http://www.hotel-dana.ro/ro/index.htm
http://www.hotelsplendid.ro/
www.besthotels.ro

"TOP 10 AGENTII" - luna octombrie       

EXIMTUR
-
afaceri corecte
PARALELA 45
- oferta superdiversificata
CHRISTIAN TOUR
- agresivitatea promovarii
SIMPA TURISM
- grija pentru tabere de vacanta
ROMANTIC TRAVEL

- poezia ofertelor
EUROLINES
- organizarea nemteasca
TRAVEL PLANNER
- perseverenta in calitate
ANA HOTELS
- luxul ofertelor SPA
TRANSILVANIA TRAVEL
- desprinderea de conventional
SINDROMANIA
- traditie in grija pentru sanatate

 anews.gif
www.infotravelromania.ro
www.ulisetour.ro
www.pensiunideltadunarii.ro
http://www.mccc.mc/
http://www.romantictravel.ro
www.ramadaresortbudapest.hu
www.travelplanner.ro

Trafic.ro - clasamente si statistici pentru site-urile romanesti

Miliardarii rusi se vor relaxa pe o insula privata

Miliardarii rusi vor putea locui pe propria insula nenaturala in Marea Neagra, informeaza site-ul postului de televiziune britanic Sky News. Constructia va incepe anul viitor pe o ampla si lux... mai multe detalii

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te acum!