editia curenta - Anul XII, nr. 3, 2019 - Apare lunar
prima pagina | despre noi | arhiva | aboneaza-te | contact

STUDIU TRAVEL ADVISOR MEDIA Care este secretul succesului staţiunii Albena

010_albena_2008.jpg

► Cel mai solicitat family resort din Bulgaria şi singura staţiune  din Europa Centrală şi de Est manageriată de o singură societate ► De ce este Albena staţiunea externă preferată de români

            Albena a devenit, în timp, cea mai cunoscută staţiune de pe litoralul bulgăresc, pe piaţa românească. Dezvoltarea Albenei a fost atipică faţă de cea a altor staţiuni din această parte a Europei: a fost privatizată „la pachet”, ajungând să fie deţinută, ca pachet majoritar, de o unică societate – Albena JSCo. Măsură care a folosit mult. Albena poate constitui un exemplu şi pentru litoralul românesc, prin coerenţa managementului. Sloganul de promovare al Albenei pentru pieţele internaţionale este, de trei ani, „Simply Heaven”.

           

Începuturi

            Albena a fost inaugurată oficial pe 24 august 1969, atât ca staţiune, cât şi ca societate. În prezent, ponderea turiştilor care revin este între 35 şi 40%. Albena a fost creată special pentru turiştii străini. La acea vreme, era orientată în special către piaţa rusească, sovietică. Arhitectura a reuşit să creeze un produs foarte bun iar staţiunea a obţinut, în 1970, cel mai mare premiu al statului bulgar în domeniu - “Premiul Dimitrov”. A doua etapă de evoluţie a Albenei a fost în 1973. În 4 ani, au fost construite 43 de hoteluri. În acest sens a fost creată în mod special o companie de construcţii în oraşul Dobrich, pentru a produce toate materialele. Hotelurile erau construite în stil piramidal. Ulterior, potrivit noilor proiecte, hotelurile au fost construite în mod clasic. O altă particularitate a Albenei este aceea că o mare parte a hotelurilor sunt îndreptate către mare şi camerele la fel. Bineînţeles că hotelurile de lângă mare sunt avantajate, dar şi hotelurile din zona verde, mai îndepărtate de plajă, au vedere tot spre mare.

Structura pieţelor emitente s-a schimbat de-a lungul timpului. În anii ‘80, erau prezenţi aici turişti de pe toate pieţele europene: germani, belgieni, scandinavi. În prezent, Albena primeşte, aproape în proporţii egale, turişti din Germania, Rusia, România şi Bulgaria. Turiştii români deţin, la ora actuală, o pondere de 25%. Dar în ultimii ani, Albena a înregistrat o creştere importantă dinspre piaţa bulgară.

Jumătate dintre clienţii Albenei proveneau deja, în anii 70, din Europa de Vest. Coasta Mării Negre era atractivă atât din punct de vedere peisagistic, cât şi din punct de vedere al preţurilor, foarte mici, şi al serviciilor foate bune. Dacă preţurile ar fi fost mari şi serviciile slabe calitativ, nimeni nu ar fi venit din ţările Europei de Vest. “Dacă spunem că ruşii erau împinşi de către guvern să vină aici şi nu aveau altă variantă, Europa de Vest era mult mai selectivă. Pentru ei contau serviciile şi preţul. Doar avantajele acestea puteau aduce turişti vestici la Marea Neagră, atât în România cât şi în Bulgaria” – este de părere Krasimir Stanev, directorul general al Albena JSCo.

Unul din secretele Albenei constă în managementul unitar. Acesta este şi motivul pentru care Albena a fost creată ca o unică entitate, unde statul a acordat proprietarilor de terenuri acţiuni şi nu proprietăţi reale, după schimbările din 1989. Albena a fost privatizată astfel ca o singură societate – ceea ce s-ar fi putut întâmpla, la vremea respectivă, şi în cazul României, cu staţiunea Neptun-Olimp. Procesul a fost încheiat în 1997. Dacă la început erau circa 1000 de proprietari, societatea Albena a reuşit să cumpere de la stat circa 35% din acţiuni, şi să privatizeze în totalitate Albena. În prezent, Albena Holding controlează şi deţine peste 58% din acţiuni. Restul acţiunilor aparţin Albena Invest Holding şi unor acţionari privaţi, iar 7% se află în proprietatea municipalităţii Balchik, datorită faptului că o parte din teren era deţinută de acest oraş.

Reatragerea touroperatorilor germani în anii 90

Litoralul românesc şi cel bulgăresc au avut o evoluţie oarecum asemănătoare în anii ‘70 şi ‘80. Din păcate, litoralul românesc a pierdut majoritatea turiştilor străini în anii ‘90. Cum au influenţat touroperatorii germani dezvoltarea litoralului bulgăresc? În 1993, de exemplu, a început renovarea hotelurilor Kaliakra si Gergana, cu sprijinul marilor touroperatori germani TUI şi Neckermann. Albena nu a primit de la ei un sprijin financiar, a fost de fapt un împrumut pe care societatea l-a plătit înapoi.

Societatea Albena şi-a diversificat, de-a lungul timpului, proprietăţile. Deţine un hotel în Elvetia, iar holdingul Albena Invest mai are două hoteluri în staţiunea bulgărească de ski Borovets. În prezent, societatea Albena se află în etapa de diversificare a produsului şi a afacerii, inclusive cu investiţii în agricultură şi cultivarea legumelor şi fructelor pentru a satisface cerinţele clienţilor.

Albena este o staţiune pentru toată familia, dar este şi o locaţie ideală pentru multe activităţi sportive. Avem o bază sportivă dezvoltată, capabilă să găzduiască multe tipuri de competiţii sportive. Aproape în fiecare săptămână avem câte o activitate sportivă diferită. Dar Albena este şi o staţiune pentru cei tineri. În plus, avem trei centre SPA, unul la Hotelul Dobrudja, altul la Ralitsa Superior, iar cel mai nou, numit SPA Elements, la hotelul Flamingo Grand. Aceste centre oferă servicii de calitate înaltă”, ne informează Hristo Penev, director adjunct pentru operaţiuni al Albenei.

            Primorsko Club – o nouă investiţie a Albenei

            Ţinând cont de cererea foarte mare pentru Albena, din 2010, societatea care administrează staţiunea externă favorită a românilor a introdus pentru piaţa noastră o alternativă: staţiunea Primorsko Club, aflată în sudul Bulgariei, lângă localitatea Primorsko.

Primorsko este o staţiune de vacanţă şi reprezintă aproximativ jumătate din spaţiul pe care îl ocupă Albena, întinzându-se pe o suprafaţă de 600 de hectare. Potrivit conducerii societăţii Albena, aceasta va investi în următorii 3-5 ani aproximativ 100 de milioane euro pentru renovări, îmbunătăţirea infrastructurii şi construcţia de noi hoteluri. Primorsko are o plajă mare, de calitate şi este înconjurată de o pădure, aflându-se în mijlocul naturii.

“Vrem să transformăm Primorsko în cel mai bun resort din Bulgaria, practic staţiunea secolului 21. Zona are un potenţial natural foarte ridicat. Este nepoluată, foarte curată, cu condiţii climatice foarte propice”, consideră Krassimir Stanev, directorul executiv al societăţii Albena.

Cea mai mare structură de cazare din Primorsko Club este hotelul Les Magnolias, de 4 stele în regim all inclusive, unde, la ora actuală, peste 70% dintre turişti sunt francezi. Acesta reprezintă o oază de confort şi ambianţă plăcută în mijlocul dunelor de nisip unice, reunite cu vegetaţia pădurii. O distanţă de 200 metri desparte hotelul de plajă, lăsând o zonă de parc cu ierburi exotice. Complexul are şi un Centrul Spa, unde sarea de mare, apa minerală şi nămolul se folosesc în tratarea unui număr mare de boli. Tratamentul se face sub stricta supraveghere a personalului foarte bine pregătit şi calificat. Tot aici se mai găseşte un centru de înfrumuseţare, coafor, sală de fitness, saună, solar şi o piscină exterioară cu o secţiune pentru copii, precum şi o piscină acoperită.

De asemenea, Primorsko Club are vile de 2 şi 3 stele, care oferă toate condiţiile de confort, situate într-un cadru natural deosebit. În curând, şi clienţii acestor vile vor beneficia de servicii all inclusive. Primorsko Club se află deja în oferta agenţiilor de turism specializate pe Bulgaria.

            10 ani de la“atacarea” pieţei româneşti

Istoria a început în 2002. Conducerea staţiunii Albena a invitat mai bine de 100 de jurnalişti din România pentru a prezenta avantajele litoralului bulgăresc de la Marea Neagră, şi în special ale Albenei. Iniţiativa a aparţinut Camerei de Comerţ Româno-Bulgare din Ruse, iar organizarea a fost realizată împreună. În primăvara anului 2003, la târgul de turism de la Romexpo, Albena a fost singura companie din Bulgaria, ocupând acelaşi stand şi deţinând aceeaşi poziţie ca şi în prezent. “Acum cred că am ajuns la al zecelea sezon, şi avem oferte mai bune, o prezentare mai bună, şi consider că Albena a reuşit să-şi consolideze în România reputaţia de destinaţie pentru vacanţele cu familia. Acest lucru inseamnă că noi, ca şi companie, trebuie să ne dezvoltăm produsele astfel încât să satisfacem un număr din ce în ce mai mare de oaspeţi din ţara dumneavoastră. În acei primi ani am reuşit să impunem Albena drept un simbol al calităţii, al varietăţii produselor” – conchide Margita Todorova, directorul de marketing al Albena JSCo.

Potrivit directorului general al staţiunii Albena, Krassimir Stanev, “piaţa românească înseamnă foarte mult pentru Albena. Sunt mândru de faptul că acum 10 ani am realizat importanţa pieţei româneşti pentru Albena. Am fost prima dintre staţiunile din Bulgaria care am început să promovăm litoralul nostru în România. Printre primii noştri parteneri s-a numărat Autoritatea Civilă a Aviaţiei din România. A fost o perioadă cu foarte multe greutăţi. A existat acea perioadă în care românii erau foarte suspicioşi în ceea ce priveşte concediul petrecut în Bulgaria, dar uşor, uşor cu fiecare an am câştigat mai mulţi clienţi pentru Albena. În al treilea sau al patrulea an am participat la primul târg internaţional de turism din România deşi ministerul bulgar al turismului nu a realizat importanţa acestei participări. După al doilea an de participare, ministerul nostru de resort a început să realizeze importanţa pieţei româneşti. Acum avem peste 35.000 de turişti, ceea ce înseamnă între 25 şi 30% dintre turiştii care vin la Albena, un procent foarte bun ţinând cont de faptul că trecem prin ani de criză economică. Vreau să menţionez faptul că dacă prin absurd se va întâmpla ca românii să nu mai vină la Albena, atunci am avea probleme financiare grave.

            În Albena, clienţii pot participa la multe festivaluri, evenimente culturale şi sportive. Acesta este avantajul nostru faţă de Nisipurile de Aur şi Sunny Beach. Avem o gamă largă de festivaluri în staţiunea noastră, nu doar pentru copii, ci şi pentru adulţi, cupluri de dansatori… Organizăm în Albena Campionatul European de Dans, campionat de echitaţie, campionate de tenis, volei de plaja. Am găzduit şi un Campionat Internaţional de Şah. Datorită acestor evenimente oamenii vin în Albena şi în extrasezon, nu doar în perioada de vacanţă. Vin în mai, în septembrie », a mai adăugat Margita Todorova.

            Viitor

Conducerea Albenei anunţă şi o serie de investiţii, pentru următorii ani. În curând va fi finalizat un masterplan în turism. Va fi reconstruită întreaga faleză, care va fi de trei ori mai mare, ceva mai înaltă decât plaja şi cu restaurante foarte confortabile. Va fi renovat complet hotelul Dobrudja, unde va fi construită o sală de conferinţe cu o capacitate de 1200 de locuri. De asemenea, va fi construit un nou hotel de 5 stele cu o foarte mare sală de festivităţi. În ultimii doi ani au fost renovate deja hoteluri precum Mura, Sandy Beach şi Nona. În partea de nord a staţiunii, după hotelul Kaliakra, există un proiect pentru construcţia unui alt hotel de 5 stele cu 120 de camere, Arabella Beach Second. Nu va fi foarte mare dar aici va exista un centru de thalasoterapie şi spa. În plan este şi construcţia unei parcări pentru turişti, care să găzduiască peste 2000 de autoturisme. “Prin acest lucru dorim să reducem traficul auto în lunile de vârf de sezon, creând astfel o mai confortabilă şedere clienţilor noştri. Una dintre imaginile negative ale Albenei este traficul auto. Intenţionăm să îmbunătăţim această imagine prin crearea spaţiului de parcare de care am discutat. În trecut, Albena a fost construită special pentru zborurile charter şi nu pentru turismul individual. Acum românii şi bulgarii vin în marea lor majoritate cu maşina, acest lucru ducând la o aglomerare a traficului auto din staţiune”, declară directorul general al staţiunii Albena.

Societatea Albena are în plan şi construcţia unui teren de golf între Albena şi Varna, unde are la dispoziţie o foarte mare suprafaţă de teren liber. Construcţia lui va dura între 3 şi 5 ani; un complex imobiliar, unde vor fi puse 30 de hectare de viţă de vie, un castel şi un lac artificial pentru pescuitul sportiv. Spaţiul de la intrarea în Albena până la centrul informaţional va fi transformat într-un centru de animaţie care va oferi nenumărate modalităţi de petrecere a timpului liber. Este unul dintre ultimele proiecte ale societăţii care coordonează staţiunea şi va fi realizat peste aproximativ 10 ani. Va fi un aqua park cu apă caldă, poate cel mai mare din zonă. “Pentru toate proiectele plănuim să investim mai mult de 200 de milioane de euro, lucru ce va fi făcut într-o perioadă cuprinsă între unul şi 10 ani”, estimează Krassimir Stanev.

             

Pentru alte amănunte,

Andreia Stanciu

Director de vânzări şi marketing pentru piaţa românească

andreia@albena.bg

Salveaza acest articol   del.icio.us | digg.com | slashdot.org | technorati.com | reddit | facebook | stumbleupon

 

nume foto

Oferte litoral Romania

 

 

bcr_sm.jpg
BCR, banca țării, a obținut un profit net de peste 1,2 miliarde de lei (258 milioane euro) în 2018, în creștere cu 80% față de anul precedent, pe baza rezultatului operaţional solid, a costurilor de risc reduse şi a performanțelor ridicate pe toate liniile de business. Cei puternici, nu se tem de ”taxa pe lăcomie” !
Sergiu_Manea_CEO_BCR.JPG
carduri_raiffeisen_jpg.png

Raiffeisen Bank a depasit pragul de 500.000 de carduri de credit, iar o alta noutate implementata in noiembrie este acordarea pe loc a cardurilor de credit in agentiile bancii sau in locurile special amenajate (cum sunt birourile mobile din magazinele eMag).        
 -----------------------------------------         

gettyimages_161098010_640x640.jpg

UPDATE: S&P confirmă la ”stabil” perspectiva ratingului pentru România. Se confirmă, încă o dată, că ratingul unei țări este similar cu ratingul celei mari mari bănci comerciale din sistem, respectiv BCR, banca țării, carea obținut un profit net de peste 1,2 miliarde de lei (258 milioane euro) în 2018, în creștere cu 80% față de 2017, pe baza rezultatului operaţional solid, a costurilor de risc reduse şi a performanțelor ridicate pe toate liniile de business.Standard & Poors’s, agenție de rating a riscului de credit, a păstrat la BBB- ratingul de țară al României, sub pretextul că mai așteaptă două săptămâni să vadă ce se întâmplă în țară. Normal să aștepte, când președintele Klaus Iohannis refuză să promulge Legea Bugetului.        
------------------------------------------        
Raiffeisen Bank lansează campania de comunicare a fondului
de pensii facultative (pilon 3) Raiffeisen Acumulare, încă o inițiativă care se adaugă celor din 2018: creșterea numărului de agenți de marketing (iunie 2018) și scăderea comisionului de
administrare (octombrie 2018).(mai mult la Bănci și macro)
raiffeisen_acumulare_pensii_p_f.jpg
raiffeisen_02.jpg

Powered by
alsys_data1.jpg
alsystravel_logo.jpg

Transferurile financiare pentru postările publicitate pot fi făcute
în contul RO64 RNCB 0281090594410001, BCR Floreasca - Media News Net SRL, J40/16178/29.08.2007, C.I.F. RO 22329021. Veți primi factura în format electronic. Va rugam semnalați transferul financiar la adresa breakingnewsjournal77@gmail.com  Tel. 0722.601.195


www.besthotels.ro
www.pensiunivaleaprahovei.ro
www.pensiunideltadunarii.ro
www.konkurs.ro
www.HelloRomania.eu
http://www.hotel-dana.ro/ro/index.htm
http://www.hotelsplendid.ro/
www.besthotels.ro

"TOP 10 AGENTII" - luna februarie       

EXIMTUR
-
afaceri corecte
PARALELA 45
- oferta superdiversificata
CHRISTIAN TOUR
- agresivitatea promovarii
SIMPA TURISM
- grija pentru tabere de vacanta
ROMANTIC TRAVEL

- poezia ofertelor
EUROLINES
- organizarea nemteasca
TRAVEL PLANNER
- perseverenta in calitate
ANA HOTELS
- luxul ofertelor SPA
TRANSILVANIA TRAVEL
- desprinderea de conventional
SINDROMANIA
- traditie in grija pentru sanatate

Pomme_dOr1.jpg
www.infotravelromania.ro
www.ulisetour.ro
www.pensiunideltadunarii.ro
http://www.mccc.mc/
http://www.romantictravel.ro
www.ramadaresortbudapest.hu
www.travelplanner.ro      

Miliardarii rusi se vor relaxa pe o insula privata

Miliardarii rusi vor putea locui pe propria insula nenaturala in Marea Neagra, informeaza site-ul postului de televiziune britanic Sky News. Constructia va incepe anul viitor pe o ampla si luxoa... mai multe detalii

Schimbări în managementul DPD

  DPD Romania, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata locala de coletarie si curierat expres, anunta schimbari strategice in echipa de conducere. Danail Danailov, membru al C... mai multe detalii

Grupul VELUX câștigă aurul la prestigioasa competiție internațională EPICA Awards

Grupul VELUX câștigă aurul la prestigioasa competiție internațională EPICA Awards, singurul premiu creativ jurizat de jurnaliști, pentru campania intitulată „The Indoor Generation - Ge... mai multe detalii

Alfredo Seafood obține certificarea MSC

Alfredo Seafood,una dintre cele mai importante marci din Romania, sub a carei denumire sunt importate si distribuite produse din peste si fructe de mare, anunta obtinerea certificarii MSC (Marit... mai multe detalii

Penalitățile comerciale pot fi supuse TVA

Companiile care închiriază proprietăți sau prestatorii de servicii pe bază de abonament precum:telecomunicațiile (telefonie, internet, televiziune), utilitățile publice, publicațiile e... mai multe detalii

Tren direct Cluj-Viena, din 9 decembrie

De duminică circulă un tren direct între Cluj şi Viena şi vestea este bună, fiindcă România este tot mai izolată din punct de vedere feroviar şi trenurile internaţionale sunt în declin.... mai multe detalii

Propunerea Directivei UE. Impozitarea activitaților digitale

Autor: Alexander Milcev, Partener, Liderul Departamentului de Asistență Fiscală și Juridică, EY România La nivel european, asistăm la o dezbatere aprinsă între statele membre pe pr... mai multe detalii

AmCham cere retragerea OUG propusa de MFP

Camera de Comerţ Americană în România (AmCham Romania) a anunţat, miercuri, că solicită retragerea imediată a proiectului de Ordonanţa de Urgenţă privind noile măsuri fiscale anuntaţe ... mai multe detalii

Acțiunile Erste Bank și Raiffeisen Bank, prăbușire la Bursă

Acțiunile proprietarului BCR, grupul austriac Erste Group Bank AG, și cele ale rivalului Raiffeisen Bank International se depreciază puternic miercuri, după măsurile anunțate de Guvernul Rom... mai multe detalii

Guvernul mdifică pragul dobanzii raprtat la ROBOR

Activele băncilor vor fi impozitate dacă nivelul ROBOR va depăși nivelul de 2% a anunțat, vineri, premierul Viorica Dăncilă, în ședința de guvern în care a fost aprobată ordonanța cu&n... mai multe detalii

CC investigheaza bancile comerciale

Consiliul Concurenței a declanșat o investigație la băncile comerciale pentru a vedea dacă între acestea există înțelegeri ilegale privind concurența pe piața liberă. CC a făcut public... mai multe detalii

CTP castiga premiul Best Warehouse Developer

CTP, cel mai mare dezvoltator si administrator pe termen lung de parcuri industriale si logistice premium din Romania si Europa Centrala si de Est, isi reconfirma pozitia de lider al pietei loca... mai multe detalii

Bancpost nu mai există

De la 1 ianuarie 2019, Bancpost nu mai există, după ce a post preluată prin fuziune prin absorbție de Banca Transilvania. Managementul BT a dat un mesaj clienților. „Suntem bucu... mai multe detalii

Rezervele internaíonale ale României, 36,8 miliarde euro

La 31 decembrie 2018, rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la nivelul de 33.065 milioane euro, față de 32.531 milioane euro la 30 noiembrie 2018. În cursul lunii au... mai multe detalii

Monede dedicate preluării președinției UE

În conformitate cu prevederile Legii nr.312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, începând cu data de07  ianuarie 2019, Banca Naţională a României va lansa în circuitul ... mai multe detalii

Directorul Băncii Mondiale a demisionat

Jim Yong Kim si-a prezentat demisia din functia de presedinte al Bancii Mondiale, pentru a lucra in sectorul privat. Informatia a fost confirmata de surse citate de publicatiile The Gu... mai multe detalii

INS a revizuit dinamica de creștere a economiei

Institutul Naţional de Statistică (INS) a revizuit în sus, vineri, de la 4,3% la 4,4%, pe seria brută, creşterea economică din al treilea trimestru al anului trecut, faţă de aceeaşi perioa... mai multe detalii

Mastercard, amendată de Comisia Europeană

Comisia Europeană a amendat Mastercard cu 570,56 milioane de euro pentru că a limitat posibilitatea comercianţilor de a beneficia de condiţii mai bune oferite de băncile stabilite în altă pa... mai multe detalii

ANAF declanșează operațiunea ”Iceberg”

”Operaţiunea „Iceberg” se va desfăşura pe întreaga durată a anului 2019 şi presupune intensificarea controalelor şi eficientizarea derulării acestora la companiile mari, cu scopul ... mai multe detalii

Activitatea Consiliului Concurenței în 2018

INVESTIGAŢII DECLANŞATE • În 2018 au fost declanşate 16 investigaţii privind posibile încălcări ale Legii concurenţei, cu trei mai puține față de anul precedent şi, în acelaşi t... mai multe detalii

Isărescu: Vreți dobânzi mai mici ? S-o credeți voi !

Guvernatorul Mugur Isărescu este chestionat de senatorul ALDE Daniel Zamfir pe tema ROBOR. Zamfir îl întreabă pe Isărescu dacă indicatorul ROBOR a fost manipulat de către bănci. Isăre... mai multe detalii

Isărescu și pitpalacii TV

Guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu, și-a arătat adevărata față, în ceea ce privește respectul său pentru presă. Isărescu despre Vâlcov: ”Se duce la televizor, sunt acol... mai multe detalii

Raiffeisen Acumulare, cel mai performant fond de pensii

La Gala de Inaugurare a Anului Bursier 2019, eveniment organizat de Bursa de Valori Bucuresti, Raiffeisen Acumulare a primit titlul de „Cel mai performant fond de pensii private Pilon III”. F... mai multe detalii

Au fost aprobate normele metodolocice la ”Prima Casă”

Ministerul Finanţelor Publice şiMinisterul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) au adoptat normele metodologice de aplicare aLegii pentru modificarea şi completarea... mai multe detalii

Nou președinte executiv la BCR Leasing

BCR Leasing va avea, din 15 martie a.c., un nou președinte executiv, Vlad Vitcu urmând să preia această poziție. Cu o experiență de 20 de ani în industria financiar-bancară, Vlad Vit... mai multe detalii

Studiu CRBE

În 2018 au fost livrați 431.000 m², dintre care 50% sunt situați în București;  Rata de neocupare a atins 3,7%, iar cele mai multe spații livrate au fost ocupate de companii d... mai multe detalii

City Grill a preluat Becker Brau

Grupul City Grill, cel mai important grup românesc de restaurante din piața locală, face un pas important pentru extinderea în centrul Bucureștiului prin preluarea spațiului fostei berării... mai multe detalii

Renovarea Sucursalei BNR Constanța

... mai multe detalii

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te acum!