editia curenta - Anul XI, nr. 4, 2018 - Apare lunar
prima pagina | despre noi | arhiva | aboneaza-te | contact

Infiintarea unei zone libere de taxe la Constanta ar dubla veniturile din turism ale Romaniei

Cazino_Constanta.jpg

România are şansa unică de a deveni o atracţie turistică de top prin înfiinţarea unei zone libere de taxe în zona Constanţa. Dacă va fi bine gândit, proiectul acestei zone speciale va transforma litoralul românesc într-unul fără concurenţă în Europa şi va da posibilitatea unei dezvoltări fără precedent a turismului românesc la Marea Neagră.

Transformarea Centrului Istoric din Constanţa după modelul Centrului Istoric din Bucureşti a fost deja demarată, iar acest gen de investiţii oferă posibilitatea prelungirii sezonului turistic şi a creşterii atractivităţii zonei pentru o lungă perioadă a anului. Tot angrenajul de restaurante, cafenele, cluburi şi magazine care se înfiripă într-un asemenea centru turistic are menirea de a atrage turişti pe toată perioada anului şi de a pune în valoare frumuseţea arhitecturală şi istoria străveche a locului.

Taxarea mai mare decât în zonele turistice direct concurente, cum de exemplu cele din Bulgaria care practică un TVA de 9 la sută la serviciile turistice, este singurul impediment în propulsarea litoralului românesc, obligat la această oră să facă faţă unei presiuni „neloiale” a preţurilor din străinătate, câtă vreme serviciile de la noi sunt taxate de aproape trei ori mai mult.

Simpla înfiinţare a unei zone libere de taxare în partea cea mai căutată de litoral de la noi ar dubla efectiv veniturile din turism ale României pentru că ar atrage investiţii masive, ar aduce în sfârşit turiştii străini prin preţurile fără concurenţă şi ar asigura permanenţa activităţii, reduse în general, până în prezent, la sezonul estival.

Existenţa şi dezvoltarea unei reţele de cazinouri în acest areal va avea menirea de a atrage turiştii cu bani care vor cheltui mult şi în restul sejurului. O multitudine de servicii conexe şi de industrii colaterale vor avea de câştigat din boom-ul turistic astfel obţinut, aşa încât ceea ce statul român „pierde” în primă instanţă din reducerea sau anularea de taxe câştigă ulterior prin înfiinţarea de locuri de muncă, investiţii şi bani cheltuiţi de turiştii străini.

România trebuie să aibă curajul de a sparge canoanele şi de a se prezenta într-o lumină favorabilă, devenind atractivă printr-o asemenea zonă de fiscalitate redusă care acţionează ca un magnet pentru turişti şi investitori. Numai asemenea iniţiative extrem de curajoase pot debloca inerţia economiei româneşti şi transforma turismul românesc într-o atracţie europeană.

Fără o ofertă şocantă şi unică din punct de vedere al facilităţilor fiscale, turismul şi litoralul românesc nu vor putea depăşi nivelul mediu de dezvoltare din prezent, după cum nu vor putea concura cu ofertele din ţările care investesc în turism miliarde de euro anual. Putem atrage investiţii similare doar prin scutiri de taxe radicale, ceea ce ne-ar propulsa în fruntea clasamentului. Este nevoie doar să renunţăm la idei preconcepute şi la temeri nejustificate şi să avem măcar o dată curajul, în ultimii 20 de ani, să realizăm ceva ce alţii nu au îndrăznit să facă.

Dan Matei Agathon

Preşedinte

Federaţia Patronatelor din Turism şi Servicii (FPTS)

Clement Sava

Secretar General

Federaţia Patronatelor din Turism şi Servicii (FPTS)

Salveaza acest articol   del.icio.us | digg.com | slashdot.org | technorati.com | reddit | facebook | stumbleupon

 

nume foto

 


crestere-grafic-538x332_1.jpg

ROBOR LA TREI LUNI 3,17%
ROBOR la şase luni a crescut la
3,44%, faţă de 3,43%, nivelul
anunţat pe 11 oct. de BNR şi atinge cea mai ridicată
valoare din 24 august 2018.


talon_de_pensie.jpg

GUVERNUL A APROBAT PROIECTUL
NOII LEGI A PENSIILOR

​​Proiectul noii legi a pensiilor a fost aprobat în ședința de guvern de miercuri și va fi trimisă în Parlament, a anunțat ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu. 

„Nicio pensie nu ca scădea după recalculare. Nu se modifică vârsta standard de pensionare și nici stagiul de cotizare", a spus aceasta. 

Vasilescu e precizat că printre noutățile aduse de proiect se numără cea privind introducerea masteratului şi doctoratului ca perioade necontributive asimilate stagiului de cotizare, pentru fiecare an de perioadă asimilată urmând a se acorda câte 0,25 de puncte. (continuare la Bănci și macroeconomie) 

Powered by
alsys_data1.jpg
alsystravel_logo.jpg

 
Golden_Apple1.jpg


http://hoteluri.2ro.ro/Hoteluri/Bucuresti/
www.besthotels.ro
www.pensiunivaleaprahovei.ro
www.pensiunideltadunarii.ro
www.konkurs.ro
www.HelloRomania.eu
http://www.hotel-dana.ro/ro/index.htm
http://www.hotelsplendid.ro/
www.besthotels.ro

"TOP 10 AGENTII" - luna octombrie       

EXIMTUR
-
afaceri corecte
PARALELA 45
- oferta superdiversificata
CHRISTIAN TOUR
- agresivitatea promovarii
SIMPA TURISM
- grija pentru tabere de vacanta
ROMANTIC TRAVEL

- poezia ofertelor
EUROLINES
- organizarea nemteasca
TRAVEL PLANNER
- perseverenta in calitate
ANA HOTELS
- luxul ofertelor SPA
TRANSILVANIA TRAVEL
- desprinderea de conventional
SINDROMANIA
- traditie in grija pentru sanatate

 anews.gif
www.infotravelromania.ro
www.ulisetour.ro
www.pensiunideltadunarii.ro
http://www.mccc.mc/
http://www.romantictravel.ro
www.ramadaresortbudapest.hu
www.travelplanner.ro

Trafic.ro - clasamente si statistici pentru site-urile romanesti

Miliardarii rusi se vor relaxa pe o insula privata

Miliardarii rusi vor putea locui pe propria insula nenaturala in Marea Neagra, informeaza site-ul postului de televiziune britanic Sky News. Constructia va incepe anul viitor pe o ampla si lux... mai multe detalii

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te acum!