editia curenta - Anul XII, nr. 1, 2019 - Apare lunar
prima pagina | despre noi | arhiva | aboneaza-te | contact

Studiu privind statiunile de schi in Europa 2012 - 2013

la_schi.jpg
Staţiunile de schi în Europa 2012/2013
ECC-Net este alcătuită din Centrele Europene ale Consumatorilor din 29 de ţări (27 state membre ale U.E. plus Norvegia şi Islanda) şi este co-finanţată de Direcţia Generală de Sănătate şi Protecţia Consumatorilor a Comisiei Europene şi de către fiecare dintre statele membre. Scopul Reţelei este de a crea încrederea în piaţa internă europeană, oferind consumatorilor informaţii utile în privire la drepturile lor, consiliere şi ajutor în achiziţii transfrontaliere.

ECC-Net este însă angajată şi în alte proiecte având scopul de a investiga diferitele sectoare de activitate ce oferă consumatorilor spre achiziţie bunuri sau servicii. 

Sondajul efectuat asupra serviciilor oferite de aproximativ 400 de staţiuni unde se pot practica sporturi de iarnă

Raportul “Ski Resorts in Europe 2012/2013” este rezultatul unei al doilea sondaj pan-european efectuat de ECC-Net asupra serviciilor oferite de staţiunile de schi şi este dedicat  comparării preţurilor practicate precum şi infrastructurii de schi alpin, schi “cross country” sau schi “indoor” din întreaga Europă. Aproximativ 400 de staţiuni de schi au răspuns sondajului efectuat.

Raportul poate fi consultat, în limba engleză, pe site-ul ECC Romania - http://goo.gl/L4EC1 

Rezultatul principal: Prin comparaţia efectuată se pot economisi bani

Staţiunile de schi au fost clasificate în 6 categorii în funcţie de lungimea în Km a pârtiilor disponibile în aceste staţiuni (0-2 km, 3-10-km, 11-25 km, 26-50 km, 51-100 km şi mai mult de 100 km)*. În staţiunile de schi mici (cu până la 10Km de pârtie) cele mai bune valori au fost înregistrate în Republica Cehă.

Exemplu: preţuri oferite de staţiunile de schi din categoria 11 -25 km (cele mai ieftine 5 staţiuni, cele mai scumpe 5 staţiuni).

Categoria 11-25 Km este foarte utilizată de familii şi de persoanele cu aptitudini medii de schiat. În această categorie, staţiunea Sachtičky (SK) este, conform sondajului, cea mai ieftină. Cea mai scumpă staţiune din această categorie este staţiunea Eikedalen skisenter (NO).

 

11 - 25 km

Ţara

Staţiunea de schi

Preţul unui “Ski Pass” pentru adulţi în €

Km pârtie

Cele mai ieftine

 

 

 

 

1

Slovacia

Šachtičky

20,00

10,5

2

Republica Cehă

Lyžařský areál Bonera Ramzová

20,07

12

3

Bulgaria

Chepelare

22,00

18

4

Slovacia

Winter Park Martinky

22,00

13,29

5

Republica Cehă

Ski areál Horní Domky a Skiareál Studenov

23,36

18,2

Cele mai scumpe

 

 

 

 

1

Norvegia

Eikedalen skisenter

41,00

15

2

Austria

Biberwier-Marienberg

38,50

14

3

Spania

Valdesqui

37,00

22,13

4

Austria

Wurzeralm

36,00

22

5

Finlanda

Tahkonrinteet

36,00

16,5


Exemplu: preţuri oferite de staţiunile de schi din categoria 51-100 km (cele mai ieftine 5 staţiuni, cele mai scumpe 5 staţiuni).

Categoria 51-100 km este foarte populară pentru schiorii avansaţi. În această categorie, staţiunea bulgară Bansko este cea mai ieftină, în timp ce  staţiunea elveţiană Flumserberg este staţiunea cu cele mai mari preţuri.

 

51 - 100 km

Ţara

Staţiunea de schi

Preţul unui “Ski Pass” pentru adulţi în €

Km pârtie

Cele mai ieftine

 

 

 

 

1

Bulgaria

Ńęč öĺíňúđ Áŕíńęî (Bansko Ski)

28,00

75

2

Germania

Liftverbund Feldberg

29,00

55

3

Franţa

Combloux

29,80

100

4

Italia

SkiArea Valchiavenna Madesimo Campodolcino

35,00

60

5

Austria

Reschenpass/Nauders

36,00

70

Cele mai scumpe

 

 

 

 

1

Elveţia

Flumserberg

50,00

65

2

Elveţia

Motta Naluns, Scuol

45,79

80

3

Austria

Schmittenhöhe

44,50

77

4

Austria

Flachau (Snow Space Flachau) / Ski Amadé

44,00

56

4

Elveţia

Lauchernalp/Lötschental

44,00

55

5

Italia

Madonna di Campiglio

42,00

60

5

Italia

Trevalli - Moena/Lusia - Sn Pellegrino/Falcade

42,00

100

 * Trebuie ţinut cont atunci când luaţi în considerare datele oferite de tabelele comparative de faptul că în realizarea acestora s-au utilizat numai datele ce au fost oferite de staţiunile ce au răspuns acestui studiu. Astfel, în Austria au răspuns solicitării de a oferi date 68 de staţiuni de schi în timp ce în Franţa numai 3. Staţiunile de schi din Italia, Republica Cehă şi Slovacia sunt dintre ţările cele mai bine reprezentate de acest studiu datorită răspunsului pozitiv dat de staţiunile de schi din aceste ţări. Acesta este motivul pentru care atragem atenţia asupra reprezentativităţii fiecărei ţări. În orice caz, acest raport prezintă o perspectivă generală  asupra posibilităţilor  precum şi asupra preţurilor oferite de diferite staţiuni de schi din diferite ţări.

 Sfaturi utile oferite de ECC-Net

Ţineţi cont în alegerea staţiunii de necesităţile reale ale dumneavoastră: Familiile cu copii mici nu au nevoie de staţiuni de schi foarte mari şi “la modă”. O staţiune mai mică şi mai ieftină este în mod normal suficientă pentru începători.

Studiaţi cu atenţie oferta înainte de a face rezervarea:  Rezervaţi-vă mai mult timp pentru a studia oferta când vă planificaţi vacanţa. Acest sondaj este o imagine de ansamblu a pre?urilor ofertelor. Pentru mai multă siguranţă vă recomandăm să verificaţi cu atenţie site-urile staţiunilor de schi în vederea găsirii celui mai bun preţ în acel moment.

Verificaţi existenţa reducerilor de preţ: Cercetaţi ofertele cu atenţie în vederea descoperirii eventualelor reduceri de preţ oferite pentru plata în avans, pentru elevi şi studenţi, pentru clienţii fideli sau grupuri mai mari.

În România, „Centrul European al Consumatorilor ", oferă consumatorilor o gamă variată de servicii, de la informarea asupra drepturilor lor, la oferirea de consultanţă şi sprijin în rezolvarea problemelor pe care le întâmpină. http://www.eccromania.ro/

Informaţie furnizată de: Centrul European al Consumatorilor România

Salveaza acest articol   del.icio.us | digg.com | slashdot.org | technorati.com | reddit | facebook | stumbleupon

 

Din Sumarul Editiei Curente

» vezi toate articolele din aceasta categoria

» vezi toata editia

 

nume foto

Oferte litoral Romania

crestere-grafic-538x332_1.jpg

ROBOR LA TREI LUNI 2,93 (up)
ROBOR la şase luni a fost 3,22%
(up)
ROBOR noua luni 3,34
(same)
la_multi_ani_2019_v6.png
carduri_raiffeisen_jpg.png

Raiffeisen Bank a depasit pragul de 500.000 de carduri de credit, iar o alta noutate implementata in noiembrie este acordarea pe loc a cardurilor de credit in agentiile bancii sau in locurile special amenajate (cum sunt birourile mobile din magazinele eMag).        
 -----------------------------------------
Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, vineri, un curs de referinţă de 4,6975 lei/euro, depreciere de 0,18%, a leului, faţă de nivelul de joi. Dolarul a fost cotat la 4,1192 lei, depreciere de 0,16% a leului.
Preţul gramului de aur a scazut la 170,2283, față de joi.

------------------------------------------
ARTICOLELE PRECEDENTE SE REGĂSESC ÎN ARHIVĂ
portofel_bani_salariu_38358900.jpg
              ALERTA
Salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată va fi majorat la 2.080 lei lunar, iar salariul minim brut pentru angajaţii cu studii superioare şi vechime de cel puţin un an în domeniul studiilor superioare va fi de 2.350 de lei, de la 1 ianuarie, a anunţat premierul Viorica Dăncilă

Powered by
alsys_data1.jpg
alsystravel_logo.jpg

Transferurile financiare pentru postările publicitate pot fi făcute
în contul RO64 RNCB 0281090594410001, BCR Floreasca - Media News Net SRL, J40/16178/29.08.2007, C.I.F. RO 22329021. Veți primi factura în format electronic. Va rugam semnalați transferul financiar la adresa breakingnewsjournal77@gmail.com  Tel. 0722.601.195Golden_Apple1.jpg


http://hoteluri.2ro.ro/Hoteluri/Bucuresti/
www.besthotels.ro
www.pensiunivaleaprahovei.ro
www.pensiunideltadunarii.ro
www.konkurs.ro
www.HelloRomania.eu
http://www.hotel-dana.ro/ro/index.htm
http://www.hotelsplendid.ro/
www.besthotels.ro

"TOP 10 AGENTII" - luna decembrie       

EXIMTUR
-
afaceri corecte
PARALELA 45
- oferta superdiversificata
CHRISTIAN TOUR
- agresivitatea promovarii
SIMPA TURISM
- grija pentru tabere de vacanta
ROMANTIC TRAVEL

- poezia ofertelor
EUROLINES
- organizarea nemteasca
TRAVEL PLANNER
- perseverenta in calitate
ANA HOTELS
- luxul ofertelor SPA
TRANSILVANIA TRAVEL
- desprinderea de conventional
SINDROMANIA
- traditie in grija pentru sanatatewww.infotravelromania.ro
www.ulisetour.ro
www.pensiunideltadunarii.ro
http://www.mccc.mc/
http://www.romantictravel.ro
www.ramadaresortbudapest.hu
www.travelplanner.ro

Trafic.ro - clasamente si statistici pentru site-urile romanesti

Miliardarii rusi se vor relaxa pe o insula privata

Miliardarii rusi vor putea locui pe propria insula nenaturala in Marea Neagra, informeaza site-ul postului de televiziune britanic Sky News. Constructia va incepe anul viitor pe o ampla si luxoa... mai multe detalii

Schimbări în managementul DPD

  DPD Romania, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata locala de coletarie si curierat expres, anunta schimbari strategice in echipa de conducere. Danail Danailov, membru al C... mai multe detalii

Grupul VELUX câștigă aurul la prestigioasa competiție internațională EPICA Awards

Grupul VELUX câștigă aurul la prestigioasa competiție internațională EPICA Awards, singurul premiu creativ jurizat de jurnaliști, pentru campania intitulată „The Indoor Generation - Ge... mai multe detalii

Alfredo Seafood obține certificarea MSC

Alfredo Seafood,una dintre cele mai importante marci din Romania, sub a carei denumire sunt importate si distribuite produse din peste si fructe de mare, anunta obtinerea certificarii MSC (Marit... mai multe detalii

Penalitățile comerciale pot fi supuse TVA

Companiile care închiriază proprietăți sau prestatorii de servicii pe bază de abonament precum:telecomunicațiile (telefonie, internet, televiziune), utilitățile publice, publicațiile e... mai multe detalii

Tren direct Cluj-Viena, din 9 decembrie

De duminică circulă un tren direct între Cluj şi Viena şi vestea este bună, fiindcă România este tot mai izolată din punct de vedere feroviar şi trenurile internaţionale sunt în declin.... mai multe detalii

Propunerea Directivei UE. Impozitarea activitaților digitale

Autor: Alexander Milcev, Partener, Liderul Departamentului de Asistență Fiscală și Juridică, EY România La nivel european, asistăm la o dezbatere aprinsă între statele membre pe pr... mai multe detalii

AmCham cere retragerea OUG propusa de MFP

Camera de Comerţ Americană în România (AmCham Romania) a anunţat, miercuri, că solicită retragerea imediată a proiectului de Ordonanţa de Urgenţă privind noile măsuri fiscale anuntaţe ... mai multe detalii

Acțiunile Erste Bank și Raiffeisen Bank, prăbușire la Bursă

Acțiunile proprietarului BCR, grupul austriac Erste Group Bank AG, și cele ale rivalului Raiffeisen Bank International se depreciază puternic miercuri, după măsurile anunțate de Guvernul Rom... mai multe detalii

Guvernul mdifică pragul dobanzii raprtat la ROBOR

Activele băncilor vor fi impozitate dacă nivelul ROBOR va depăși nivelul de 2% a anunțat, vineri, premierul Viorica Dăncilă, în ședința de guvern în care a fost aprobată ordonanța cu&n... mai multe detalii

CC investigheaza bancile comerciale

Consiliul Concurenței a declanșat o investigație la băncile comerciale pentru a vedea dacă între acestea există înțelegeri ilegale privind concurența pe piața liberă. CC a făcut public... mai multe detalii

CTP castiga premiul Best Warehouse Developer

CTP, cel mai mare dezvoltator si administrator pe termen lung de parcuri industriale si logistice premium din Romania si Europa Centrala si de Est, isi reconfirma pozitia de lider al pietei loca... mai multe detalii

Bancpost nu mai există

De la 1 ianuarie 2019, Bancpost nu mai există, după ce a post preluată prin fuziune prin absorbție de Banca Transilvania. Managementul BT a dat un mesaj clienților. „Suntem bucu... mai multe detalii

Rezervele internaíonale ale României, 36,8 miliarde euro

La 31 decembrie 2018, rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la nivelul de 33.065 milioane euro, față de 32.531 milioane euro la 30 noiembrie 2018. În cursul lunii au... mai multe detalii

Monede dedicate preluării președinției UE

În conformitate cu prevederile Legii nr.312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, începând cu data de07  ianuarie 2019, Banca Naţională a României va lansa în circuitul ... mai multe detalii

Directorul Băncii Mondiale a demisionat

Jim Yong Kim si-a prezentat demisia din functia de presedinte al Bancii Mondiale, pentru a lucra in sectorul privat. Informatia a fost confirmata de surse citate de publicatiile The Gu... mai multe detalii

INS a revizuit dinamica de creștere a economiei

Institutul Naţional de Statistică (INS) a revizuit în sus, vineri, de la 4,3% la 4,4%, pe seria brută, creşterea economică din al treilea trimestru al anului trecut, faţă de aceeaşi perioa... mai multe detalii

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te acum!