editia curenta - Anul XI, nr. 4, 2018 - Apare lunar
prima pagina | despre noi | arhiva | aboneaza-te | contact

Traditii si bunatati din natura, la Targul de produse ecologice de la Agronomie

muraturi_4.jpg
Invitatia în perioada 17-18 noiembrie 2012 la Magia Muraturilor în Parcul Academiei de Știinte Agricole si Silvice
Murături în saramură Puiucu din judetul Calarasi
“Povestea noastră începe în toamna anului 2009, când, după o perioadă intensă de perfecţionare, am trecut de la o pasiune pentru arta de a pune murături la dorinţa de a face cunoscut gustul unic al murăturilor noastre în saramură.
De-a lungul timpului, sărbătorile, mesele festive şi chiar grătarele în aer
liber cu prietenii au căpătat o ambianţă deosebită, datorită acestor
murături tradiţionale, sănătoase, care şi-au câştigat aprecierea tuturor
celor din jurul nostru, chiar printr-o simplă degustare.
Astfel, la îndemnul rudelor şi prietenilor, am pornit la promovarea acestui produs bazat pe o reţetă originală. Visul nostru a fost acela de a oferi clienţilor, sătui de produsele fabricate în regim industrial, extrem de procesate, lipsite de gust şi secătuite de proprietăţi curative, un produs tradiţional, făcut în propria noastră  gospodărie, cu multă dragoste şi răbdare, un produs în saramură, fără sare în exces, care poate îmbogăţi orice masă. Experienţa pe care am trăit-o în familie şi alături de prieteni am reuşit cu succes să o împărtăşim şi clienţilor noştrii, plăcut surprinşi de calitatea produselor noastre şi de plusul de savoare pe care acestea o dau mâncărurilor româneşti şi nu numai.
Am început treptat, să fim prezenți în târguri, unul în revenim cu plăcere toamna este târgul național de produse tradiţionale din Parcul Academiei de Știinţe Agricole și Silvice. Apoi, am pătruns cu murăturile asortate şi în cadrul magazinelor cu produse tradiţionale româneşti şi produse ecologice din Bucureşti şi din Corbeanca de unde borcanele noastre frumos aranjate au dispărut rapid de pe rafturile magazinelor. În toată această perioadă, am cunoscut numeroşi oameni de afaceri şi organizatori de târguri care doresc să colaboreze cu noi, de la care am primit numeroase invitaţii de participare la târguri şi diferite evenimente şi, inclusiv, ne-au propus ca murăturile noastre să ajungă şi peste hotare, în Germania şi în Franţa.
Suntem extrem de bucuroşi că murăturile noastre asortate au reuşit să intre în casele oamenilor, sa le facă mesele mai frumoase, amintindu-le de gustul magic al murăturilor în saramură preparate de părinţi sau bunici. Entuziasmul, aprecierea şi fidelitatea clienţilor noştri, arătate într-un timp atât de scurt, ne determină să continuăm acest vis. În acest an vom fi prezenţi în cât mai multe târguri de produse tradiţionale, lanţuri de magazine cu produse tradiţionale şi ecologice, mergând în continuare pe ideea de afacere de familie, de producţie în gospodăria noastră, atât pentru noi şi prietenii noştrii, pentru clienţii care ne cunosc produsele, cât şi pentru toţi cei care doresc să încerce murăturile noastre asortate : castraveciori, pepenaşi, gogonele, mere, conopidă , morcov cu un gust rafinat, plin de tradiţie şi dăruire.
· Pentru ziua de miercuri 21 noiembrie– *Dezlegare la peste*
Pentru că miercuri e ziua a douăzeci şi una a lunii noiembrie, sărbătoare ortodoxă - Intrarea în Templu a Preasfintei Stăpânei noastre de Dumnezeu Născătoarei şi pururea Fecioarei Maria, zi cu dezlegare la pește vă invităm să alegeți din paleta gastonomică oferită de producătorii ce aduc preparate din Peşte:  De la familia Palistan din sat Ciughis, comuna Palanca, județul Bacău.
Doi gospodari din satul Ciugheş, comuna Palanca, îşi prezintă, la târgul de la ASAS reţeta proprie de *păstrăv afumat* *la cetină de brad*. Mihai şi Ionela Paliştan au pus pe picioare, în urmă cu patru ani, o păstrăvărie şi multe preparate cu păstrăv. Pe lângă cel prăjit, cu mămăguliţă, cu mujdei cu leuştean îl puteţi încerca în acest sfârşit de săptămână.
*"**În primul rând, este foarte important să nu se condimenteze peştele cu nimic chimic, cum ar fi delicatul, ci doar cu mirodenii sănătoase pentru organismul uman.
Eu folosesc sare, piper, foi de dafin şi multe alte mirodenii - aici e tot
secretul. Se face un baiţ din toate acestea şi se ţine păstrăvul să-şi
tragă aromă 12 ore, iar apoi este băgat în afumătoare**"*, explică
bucătăreasa. Aici, la afumătoare, soţul Ionelei este specialistul. El ştie
exact ce fel de cetină să folosească şi care trebuie să fie densitatea
fumului.
Scrumbie de Dunăre (ALOSA PONTICA) de la Oleomet, Giurgiu
Și în acest sfârşit de săptămână, veţi găsi scrumbie de Dunăre în ulei de germeni de porumb, denumit şi COLESTEROL-STOP. Secretul scrumbiei de Dunăre
(ALOSA PONTICA) constă în schimbarea metabolismului din momentul intrării în Dunăre (de la apa sărată la apa dulce) pentru reproducţie şi până la revenirea ei în Marea Neagra. Acesta este momentul când poate fi recoltată şi procesată de firma OLEOMET SRL.
Se pare ca acelaşi proces de inversare a metabolismului se petrece si in organismul uman prin consumarea in exclusivitate a acestui
aliment-dietetic, pe perioada unei cure, rezultatele testului pe oameni,
fiind incredibile, uluitoare chiar. Acest aliment special, pe care l-am
denumit COLESTEROL-STOP, are mari avantaje faţa de medicamente pentru că:
- reprezintă hrana ideală în alimentaţia pacienţilor obezi, cu modificări
de ateroscleroza coronariana şi periferica, hipercolesterolemie si diabet, fiind remarcabila prin calităţile sale gustative deosebite.
- produsul reprezintă o hrana complexa, bine echilibrata, lipsita de efecte secundare, fiind alcătuit in totalitate din resurse naturale
biocompatibile, astfel încât, după prelucrare nu prezintă diferenţe fata de pestele proaspăt în ce priveşte compoziţia lipidelor si a celorlalţi
nutrienţi 
- se îmbunătăţesc funcţiile inimii, se evita infarctul miocardic si
accidentele vasculare.
- asigură organismului tot necesarul de proteine, grăsimi si substanţe
minerale de care are nevoie.
- în completare se vor consuma fructe si legume sub forma de salate care vor asigura necesarul de vitamine.
Scrumbia de Dunăre (ALOSA PONTICA) este cel mai gras peste din lume, la nivelul ei de mărime, dar grăsimea ei, formata din acizi graşi polinesaturati, ajutată de amestecul de uleiuri naturale obţinute in
exclusivitate prin presare la rece, fac ca, intr-o singura cura de 20 zile,
vasele de sânge sa fie curătaţe aproape integral de grăsimile care se depun pe pereţii lor după mâncarea de zi cu zi. Fenomenul este invers: în loc să se depună
·         gama de produse tradiţionale "VICTORITA"
“Veţi mai putea găsi la standul nostru diverse sortimente de peşte
afumat:scrumbie, păstrăv, ton, rechin si batog de crap cât şi gama de
produse tradiţionale "VICTORITA" atestate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale:salată de icre de crap (cu şi fără ceapă), salată de
icre de ştiucă (cu şi fără ceapă), scrumbie şi file de scrumbie marinata,
şprot marinat şi sărat. Nu vor lipsi nici sortimentele de icre sărate
nepreparate de:crap, hering, ştiucă'' o invitaţie DON MARIANO
*NU UITA!!!!* Scrie reţeta împreuna cu datele tale de contact, adu-o in urna speciala de la târg, din zona consumatorilor si poţi câştiga produse COSTIANA recomandate de Don Mariano.
Vă invităm la ediţia 119-a  Târgului din parcul Academiei de Ştiinţe
Agricole şi Silvice să descoperiţi produsele a peste 30 de producători din toate zonele României - Maramureş, Bucovina, Oltenia, Moldova, Muntenia, Ardeal, Banat. Haideţi alături de noi să vă bucuraţi de preparate inedite, cum ar fi pâinea la ţest, păstrăv prăjit cu mămăliguţă şi mujdei cu leuştean, sortimente de vinuri, , bulz ciobănesc şi pastramă, sărmăluţe cu păsat maramureşene, legume, fructe proaspete dar şi conserve pentru iarna ce va sosi.(Dana Popa)



Salveaza acest articol   del.icio.us | digg.com | slashdot.org | technorati.com | reddit | facebook | stumbleupon

 

nume foto

 


crestere-grafic-538x332_1.jpg

ROBOR LA TREI LUNI 3,17%
ROBOR la şase luni a crescut la
3,44%, faţă de 3,43%, nivelul
anunţat pe 11 oct. de BNR şi atinge cea mai ridicată
valoare din 24 august 2018.


talon_de_pensie.jpg

GUVERNUL A APROBAT PROIECTUL
NOII LEGI A PENSIILOR

​​Proiectul noii legi a pensiilor a fost aprobat în ședința de guvern de miercuri și va fi trimisă în Parlament, a anunțat ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu. 

„Nicio pensie nu ca scădea după recalculare. Nu se modifică vârsta standard de pensionare și nici stagiul de cotizare", a spus aceasta. 

Vasilescu e precizat că printre noutățile aduse de proiect se numără cea privind introducerea masteratului şi doctoratului ca perioade necontributive asimilate stagiului de cotizare, pentru fiecare an de perioadă asimilată urmând a se acorda câte 0,25 de puncte. (continuare la Bănci și macroeconomie) 

Powered by
alsys_data1.jpg
alsystravel_logo.jpg

 




Golden_Apple1.jpg


http://hoteluri.2ro.ro/Hoteluri/Bucuresti/
www.besthotels.ro
www.pensiunivaleaprahovei.ro
www.pensiunideltadunarii.ro
www.konkurs.ro
www.HelloRomania.eu
http://www.hotel-dana.ro/ro/index.htm
http://www.hotelsplendid.ro/
www.besthotels.ro

"TOP 10 AGENTII" - luna octombrie       

EXIMTUR
-
afaceri corecte
PARALELA 45
- oferta superdiversificata
CHRISTIAN TOUR
- agresivitatea promovarii
SIMPA TURISM
- grija pentru tabere de vacanta
ROMANTIC TRAVEL

- poezia ofertelor
EUROLINES
- organizarea nemteasca
TRAVEL PLANNER
- perseverenta in calitate
ANA HOTELS
- luxul ofertelor SPA
TRANSILVANIA TRAVEL
- desprinderea de conventional
SINDROMANIA
- traditie in grija pentru sanatate

 



anews.gif
www.infotravelromania.ro
www.ulisetour.ro
www.pensiunideltadunarii.ro
http://www.mccc.mc/
http://www.romantictravel.ro
www.ramadaresortbudapest.hu
www.travelplanner.ro

Trafic.ro - clasamente si statistici pentru site-urile romanesti

Miliardarii rusi se vor relaxa pe o insula privata

Miliardarii rusi vor putea locui pe propria insula nenaturala in Marea Neagra, informeaza site-ul postului de televiziune britanic Sky News. Constructia va incepe anul viitor pe o ampla si lux... mai multe detalii

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te acum!