editia curenta - Anul XI, nr. 4, 2018 - Apare lunar
prima pagina | despre noi | arhiva | aboneaza-te | contact

Corina Martin despre impozitul forfetar in turism

Corina_20Martin_20Presedinte_20ANAT_ALDD.jpg 

Se discuta de posibilitatea introducerii unui impozit forfetar pentru unele activitati din turism. Vom transmite maine oficial ministrului si premierului ca, inainte de a introduce noi impozite si taxe mediului de afaceri din turism, statul trebuie sa introduca masuri care sa stopeze evaziunea fiscala din turism, mai ales la zona de pensiuni-agroturism si alimentatie publica.
Impozitul forfetar ar aduce bani la buget, dar s-ar aplica numai pentru structurile de cazare si masa clasificate, deci autorizate ! Dar noi avem un procent inca prea mare de unitati NE autorizate...
De multi ani solicitam MDRT (ANT) masuri de scoatere la alb a afacerilor din turism. Noi, platitorii corecti de taxe si impozite, cerem statului reglementarea unui mediu concurential egal de afaceri, nu protejarea evazionistilor.
Propunerea depusa de noi ca amendament la Legea Turismului este sa luam competenta autorizarii unitatilor din turism de la minister si sa trecem la ...descentralizare, adica sa o dam consortiilor locale (formate din autoritati locale + patronate locale).
Primarii vor fi primii interesati sa scoata la alb micile pensiuni sau hoteluri, sa-i autorizeze, ca sa le perceapa taxe. Asa am avea sansa sa ii identificam si sa ii obligam sa se clasifice. Niciodata, un departament de minister de cativa oameni nu va putea identifica, monitoriza si reglementa sute de mii de unitati din tara ....
In acest fel, am scoate la vedere tot ce activeaza intr-o statiune, reprezentantii patronatelor locale hoteliere sau de ANAT ar co participa cu aplicarea standardelor pe care legislatia le va reglementa si bugetul local va creste prin taxe locale aplicate activitatii . In schimb, scoatem turismul in zona de alb, il reglementam, asiguram conditii concurentiale egale, standarde corecte si putem aplica si abia atunci putem aplica si taxe corecte.

Salveaza acest articol   del.icio.us | digg.com | slashdot.org | technorati.com | reddit | facebook | stumbleupon

 

nume foto

 


crestere-grafic-538x332_1.jpg

ROBOR LA TREI LUNI 3,17%
ROBOR la şase luni a crescut la
3,44%, faţă de 3,43%, nivelul
anunţat pe 11 oct. de BNR şi atinge cea mai ridicată
valoare din 24 august 2018.


talon_de_pensie.jpg

GUVERNUL A APROBAT PROIECTUL
NOII LEGI A PENSIILOR

​​Proiectul noii legi a pensiilor a fost aprobat în ședința de guvern de miercuri și va fi trimisă în Parlament, a anunțat ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu. 

„Nicio pensie nu ca scădea după recalculare. Nu se modifică vârsta standard de pensionare și nici stagiul de cotizare", a spus aceasta. 

Vasilescu e precizat că printre noutățile aduse de proiect se numără cea privind introducerea masteratului şi doctoratului ca perioade necontributive asimilate stagiului de cotizare, pentru fiecare an de perioadă asimilată urmând a se acorda câte 0,25 de puncte. (continuare la Bănci și macroeconomie) 

Powered by
alsys_data1.jpg
alsystravel_logo.jpg

 
Golden_Apple1.jpg


http://hoteluri.2ro.ro/Hoteluri/Bucuresti/
www.besthotels.ro
www.pensiunivaleaprahovei.ro
www.pensiunideltadunarii.ro
www.konkurs.ro
www.HelloRomania.eu
http://www.hotel-dana.ro/ro/index.htm
http://www.hotelsplendid.ro/
www.besthotels.ro

"TOP 10 AGENTII" - luna octombrie       

EXIMTUR
-
afaceri corecte
PARALELA 45
- oferta superdiversificata
CHRISTIAN TOUR
- agresivitatea promovarii
SIMPA TURISM
- grija pentru tabere de vacanta
ROMANTIC TRAVEL

- poezia ofertelor
EUROLINES
- organizarea nemteasca
TRAVEL PLANNER
- perseverenta in calitate
ANA HOTELS
- luxul ofertelor SPA
TRANSILVANIA TRAVEL
- desprinderea de conventional
SINDROMANIA
- traditie in grija pentru sanatate

 anews.gif
www.infotravelromania.ro
www.ulisetour.ro
www.pensiunideltadunarii.ro
http://www.mccc.mc/
http://www.romantictravel.ro
www.ramadaresortbudapest.hu
www.travelplanner.ro

Trafic.ro - clasamente si statistici pentru site-urile romanesti

Miliardarii rusi se vor relaxa pe o insula privata

Miliardarii rusi vor putea locui pe propria insula nenaturala in Marea Neagra, informeaza site-ul postului de televiziune britanic Sky News. Constructia va incepe anul viitor pe o ampla si lux... mai multe detalii

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te acum!