editia curenta - Anul XI, nr. 4, 2018 - Apare lunar
prima pagina | despre noi | arhiva | aboneaza-te | contact

Impozitul forfetar in turism

grapini.jpg
Proprietarii de pensiuni, de hoteluri, de baruri sau de restaurante, dar si cei care detin saloane de infrumusetare, spalatorii auto sau ateliere de croitorie si de incaltaminte ar putea fi nevoiti sa plateasca, in curand, impozit forfetar, potrivit declaratiilor facute de Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism, pentru Stirile ProTV.

"Impozitul forfetar nu se va aplica, daca se va introduce, decat anumitor categorii de servicii la care cheltuiala administrativa pentru plata impozitului pe profit este mare si pentru intreprinzator si pentru stat", a explicat ministrul, care a tinut sa sublinieze faptul ca impozitul forfetar este diferit de impozitul minim aplicat de Guvernul Boc.

Grapini a evitat sa ofere informatii legate de data la care ar putea intra in vigoare impozitul forfetar. "Aplicarea posibilului impozit forfetar se va face cu respectarea prevederilor legale in vigoare", a adaugat ministrul.

Sumele care ar putea fi platite nu vor fi egale pentru toate serviciile, ci se vor calcula in functie de o serie de indicatori, precum capacitatea si tarifele medii adecvate locatiei si calitatea amplasamentului. De asemenea, proprietarii de pensiuni, hotelierii sau cei care detin saloane de infrumusetare vor plati o suma fixa, indiferent de profitul pe care il vor face.

Care sunt motivele care stau la baza introducerii impozitului forfetar

Maria Grapini a mai explicat ca principalele motive care stau la baza introducerii impozitului forfetar sunt "simplificarea administrativa la intreprinzator si la institutiile de control ale statului, posibilitatea evidentierii veniturilor corect si realizarea de profit in vederea repartizarii pentru dezvoltare sau dividende de catre intreprinzatori, reducerea coruptiei la exercitarea controalelor la activitatile de servicii si etica si echitatea pentru mediul de afaceri".

Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism a declarat, de asemenea, ca activitatea de control in acest caz va fi una simplificata, avand in vedere faptul ca exista o evidenta a societatilor in functie de categoria de servicii si va fi intocmita o grila de plata a impozitului. Fiscului vor putea sa aplice astfel, fara realizarea unui control contabil, penalitati de intarziere de la plata impozitului forfetar.

"Am discutat astazi cu doamna Grapini apropos de ideea de a merge din nou pe impozit forfetar la servicii, pentru ca acum practic nu incasam nimic. Cred ca si pentru hotelieri, cei care au restaurante cei mai multi dintre ei, ideea de a plati un impozit forfetar, sa stie ca au scapat si cu asta-basta", a explicat la finalul saptamanii trecute si premierul Victor Ponta.

Studiul privind impactul impozitului forfetar se va face dupa ce vor avea loc discutii intre membrii tuturor asociatiilor profesionale si patronale in cadrul carora vor fi definitivate atat categoriile de servicii asupra carora se va aplica el, cat si cuantumul si criteriile care vor sta la baza stabilirii lui.

Salveaza acest articol   del.icio.us | digg.com | slashdot.org | technorati.com | reddit | facebook | stumbleupon

 

nume foto

 


crestere-grafic-538x332_1.jpg

ROBOR LA TREI LUNI 3,17%
ROBOR la şase luni a crescut la
3,44%, faţă de 3,43%, nivelul
anunţat pe 11 oct. de BNR şi atinge cea mai ridicată
valoare din 24 august 2018.


talon_de_pensie.jpg

GUVERNUL A APROBAT PROIECTUL
NOII LEGI A PENSIILOR

​​Proiectul noii legi a pensiilor a fost aprobat în ședința de guvern de miercuri și va fi trimisă în Parlament, a anunțat ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu. 

„Nicio pensie nu ca scădea după recalculare. Nu se modifică vârsta standard de pensionare și nici stagiul de cotizare", a spus aceasta. 

Vasilescu e precizat că printre noutățile aduse de proiect se numără cea privind introducerea masteratului şi doctoratului ca perioade necontributive asimilate stagiului de cotizare, pentru fiecare an de perioadă asimilată urmând a se acorda câte 0,25 de puncte. (continuare la Bănci și macroeconomie) 

Powered by
alsys_data1.jpg
alsystravel_logo.jpg

 
Golden_Apple1.jpg


http://hoteluri.2ro.ro/Hoteluri/Bucuresti/
www.besthotels.ro
www.pensiunivaleaprahovei.ro
www.pensiunideltadunarii.ro
www.konkurs.ro
www.HelloRomania.eu
http://www.hotel-dana.ro/ro/index.htm
http://www.hotelsplendid.ro/
www.besthotels.ro

"TOP 10 AGENTII" - luna octombrie       

EXIMTUR
-
afaceri corecte
PARALELA 45
- oferta superdiversificata
CHRISTIAN TOUR
- agresivitatea promovarii
SIMPA TURISM
- grija pentru tabere de vacanta
ROMANTIC TRAVEL

- poezia ofertelor
EUROLINES
- organizarea nemteasca
TRAVEL PLANNER
- perseverenta in calitate
ANA HOTELS
- luxul ofertelor SPA
TRANSILVANIA TRAVEL
- desprinderea de conventional
SINDROMANIA
- traditie in grija pentru sanatate

 anews.gif
www.infotravelromania.ro
www.ulisetour.ro
www.pensiunideltadunarii.ro
http://www.mccc.mc/
http://www.romantictravel.ro
www.ramadaresortbudapest.hu
www.travelplanner.ro

Trafic.ro - clasamente si statistici pentru site-urile romanesti

Miliardarii rusi se vor relaxa pe o insula privata

Miliardarii rusi vor putea locui pe propria insula nenaturala in Marea Neagra, informeaza site-ul postului de televiziune britanic Sky News. Constructia va incepe anul viitor pe o ampla si lux... mai multe detalii

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te acum!