editia curenta - Anul XII, nr. 11, 2019 - Apare lunar
prima pagina | despre noi | arhiva | aboneaza-te | contact

Travel Planner - avantajele early booking

Nisipurile_20de_20Aur.jpg

În pofida situaţiei economice precare, dominată de criză, touroperatorii estimează că numărul românilor care vor consuma pachete turistice în afara graniţelor va creşte în continuare, în special datorită interesului crescut pentru rezervările în system early booking. Ei vor cheltui, în continuare, cu precauţie, dar vor dori să călătorească. Mai mult, turiştii români vor prefer calitatea şi îşi vor alege cu o atenţie sporită atât agenţia de turism, cât şi hotelurile de destinaţie. 

Orice pachet achiziţionat în perioada de early booking sau în afara acesteia se bucură de aceleaşi atribute de siguranţă şi calitate. Avantajul achiziţiei din timp a pachetului turistic este  reprezentat de preţul redus care este plătit la cumpărare. Un avantaj mai puţin vizibil, dar la fel de important, este faptul că turistul are siguranţa hotelului preferat în destinaţia de vacanţă aleasă şi poate beneficia de atuurile unei planificări timpurii (a concediului, a bugetului de cheltuieli în perioada excursiei etc.). Posibilitatea achitării în rate face ca acest pachet touristic să fie şi mai atractiv, pe lângă facilitate obţinerii sale. Una dintre destinaţiile de bază ale românilor, unde aceştia pot beneficia de pachete turistice achiziţionate în regim de early booking, este litoralul bulgăresc.

„Recomand ofertele early booking, deoarece implică multe avantaje pentru turist. Însă, pe de altă parte, atenţionez turiştii să aibă mare grijă de unde le achiziţionează”, subliniază Sebastian Constantinescu, director general al touroperatorului Travel Planner, specializat pe Bulgaria.

Early booking – creştere cu 20% faţă de anul precedent

Pentru litoralul bulgăresc, rezervările tip early booking implică reduceri de până la 25-30% din tariful de bază. „Turiştii români trebuie să ştie că, în pofida crizei, hotelierii bulgari au crescut uşor preţurile faţă de anul precedent. Astfel că early booking reprezintă cea mai eficientă soluţie

de a beneficia de un tarif bun pentru pachetele turistice. Apreciem că rezervările în sistem early booking vor creşte cu 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent” – este de părere Sebastian Constantinescu. În acest an, rezervările early booking au început mai devreme, de la jumătatea lunii noiembrie, iar turiştii sunt foarte interesaţi şi compară astfel de oferte.

Cum să eviţi capcanele

Turistul trebuie să fie atent dacă toate taxele sunt incluse în preţ. Atenţie de la ce agenţie de turism cumpăraţi! Verificaţi dacă agenţia are licenţă de turism emisă de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Este un avantaj dacă agenţia de turism este membru al unei organizaţii profesionale de prestigiu, precum Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT), căutaţi numele agenţiei pe internet, verificaţi vizibilitatea acesteia, consultaţi forumurile de discuţii, verificaţi dacă este o agenţie cu vechime pe piaţă (un alt avantaj). De asemenea, comparaţi oferta agenţiei alese cu alte oferte şi nu vă lăsaţi păcăliţi de preţurile foarte mici. Dacă preţul e exagerat de mic, diferă cu 10-15 % sau mai mult faţă de preţurile oferite de toţi ceilalţi şi, mai ales, agenţia este şi “no name”, feriţi-vă. Vizitaţi sediul agenţiei de unde doriţi să achiziţionaţi pachetul turistic. Acolo vă veţi convinge de profesionalismul agenţilor care sunt consultanţi în turism. Această precauţie este de înţeles, ţinând cont că anul acesta au dat faliment circa 180 de agenţii de turism, majoritatea mici sau medii, punând în mare dificultate clienţii, care au achitat fără a primi serviciile solicitate.

„Turiştii trebuie să fie precauţi atunci când aleg agenţia de turism şi astfel de oferte tip early booking. Nu preţul este cel mai important, ci siguranţa şi calitatea. Turismul mai este supranumit şi “industriaviselor”. Chiar dacă eşti ulterior despăgubit, nimeni nu îţi poate oferi garanţie pentru timpul pierdut în urma alegerii unui pachet touristic necorespunzător. Pentru că nimeni nu îţi poate prelungi concediul”, adaugă directorul general al Travel Planner.

Pentru destinaţia Bulgaria, cea mai bună perioadă de early booking este sfârşitul lunii ianuarie – luna februarie. Avansul, în general de 30%, se plăteşte la achiziţionarea pachetului turistic, iar restul sumei se achită până la terminarea perioadei de promoţii early booking – pentru Bulgaria, 31 martie sau 30 aprilie, în funcţie de hotel. Atenţie: o dată făcută rezervarea şi achitat avansul, banii nu se mai pot returna, iar rezervarea este nominală, turistul neputând-o transfera altcuiva.

Combinaţie early booking – nopţi gratuite

O ofertă foarte interesantă pentru litoralul bulgăresc este reprezentată de combinaţia early booking – nopţi gratuite (gen plăteşti 5 sau 6 nopţi, stai 7). Această ofertă asigură uneori reduceri de până la 50% faţă de preţul iniţial, mai ales pentru perioada de început de sezon (mai – iunie).

Iată câteva exemple concrete de oferte early booking pentru litoralul bulgăresc, cu toate taxele incluse, oferite de Travel Planer:

Hotel Lion - 4 stele, Sunny Beach

http://litoral-bulgaria.travelplanner.ro/hotel-lion-sunny-beach-4-stele-oferte-bulgaria.html

- 132 euro / 7 nopţi / pers. (demipensiune) – vacanţe până la 26.06.2013
- 25% reducere şi 7nopţi = 5 plătite, combinate

Hotel Helena Park - 5 stele, Sunny Beach 

http://litoral-bulgaria.travelplanner.ro/hotel-royal-palace-helena-park-sunny-beach-4-stele-oferte-bulgaria.html

- 200 euro / 7 nopţi / pers (ultra all inclusive) – vacanţe până la 27.05.2013

- 20% reducere şi 7nopţi = 6 plătite, combinate

- fără reduceri - 289 euro

Hotel Madara - 4 stele, Nisipurile de Aur 

http://litoral-bulgaria.travelplanner.ro/hotel-madara-nisipurile-de-aur-4-stele-oferte-bulgaria.html

- 104 euro / 7 nopţi / pers. (all inclusive) – vacanţe până la 10.06

- 25% + 7nopţi = 5plătite

- 174 euro fără reduceri 

Litoralul bulgăresc oferă şi în acest an noutăţi. Mai multe hoteluri au fost renovate şi au fost adăugate oferte şi servicii suplimentare. Oferim un singur exemplu: hotelul Sol Luna Bay din Obzor va deschide un mini aqua-park, un element de infrastructură foarte apreciat de familiile cu copii.

Ca o estimare pentru sezonul următor, Litoralul bulgăresc va primi un număr similar de turişti români – aproximativ 300.000. Ca o tendinţă, turiştii aleg din ce în ce mai mult hoteluri de calitate, de la 3 stele în sus, cu servicii all inclusive sau demipensiune. De asemenea, sunt din ce în ce mai mulţi turişti tineri care aleg să se cazeze în apartamente. Cele mai solicitate staţiuni rămân Nisipurile de Aur, Sunny Beach, Albena, Obzor, Nessebar.

Despre Travel Planner

Travel Planner este un proiect românesc, înfiinţat în 2007, o agenţie de turism specializată pe destinaţia Bulgaria. Din 2009, touroperatorul Travel Planner este membru al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT). “De 5 ani, oferim efficient şi în siguranţă vacanţe în Bulgaria, la un preţ convenabil. Deviza noastră este We Plan. You Travel (Noi planificăm. Tu călătoreşti)”, subliniază Sebastian Constantinescu, directorul general al Travel Planner.

Touroperatorul Travel Planner a obţinut, de-a lungul timpului, mai multe premii şi distincţii atât în România, cât şi în Bulgaria, precum locul 1 în topul Camerei de Comerţ şi Industrie Suceava la categoria

agenţii de turism, timp de mai mulţ iani, locul 1 in topul national CNIPMMR, diploma şi certificate de excelenţă din partea partenerilor – lanţurile internaţionale Melia şi Iberostar, lanţul bulgăresc Grifid Hotels etc. (Bulgaria), Premiul special pentru management eficient în dinamica de activitate a întreprinderii la Forumul IMM 2010 (Suceava) etc.

Site-ul Travel Planner are şi un forum de discuţii, de unde turiştii se pot documenta cu privire la calitatea hotelurilor şi a serviciilor. 98% din cei care ne-au scris (peste 3600), au recomandat serviciile noastre. Astfel suntem obligaţi să fim mai buni, dar ne place această provocare”, declară directorul general al Travel Planner.

Pentru alte amănunte:

Sebastian Constantinescu

Director general Travel Planner

http://litoral-bulgaria.travelplanner.ro/

office@travelplanner.ro

Mob: 0745 962 829

Salveaza acest articol   del.icio.us | digg.com | slashdot.org | technorati.com | reddit | facebook | stumbleupon

 

Din Sumarul Editiei Curente

» vezi toate articolele din aceasta categoria

» vezi toata editia

 

nume foto

 

Oferte litoral Romania

bcr_sm.jpg
Portofoliul total de credite acordate de Banca Comercială Română (BCR) a crescut cu 10% în 2019, susținut atât de segmentul retail, cât și de cel corporate. Susținerea prosperității clienților în calitate de cel mai important finanțator pentru achiziția unei locuințe și de partener de încredere pentru nevoile de consum ale publicului: credite nou acordate în valoare de peste 7,8 miliarde RON pe segmentul persoane fizice (credite ipotecare și nevoi personale) și microîntreprinderi.

 

Sergiu_Manea_CEO_BCR.JPG
IMG_20200228_WA0073cov.jpg


bani_inghetati.jpg
MAI CRESC SALARIILE ȘI PENSIILE ?        

carduri_raiffeisen_jpg.png
 ● Portofoliul de credite nete al bancii a depasit 27 miliarde lei la finalul anului 2019, cu 6% mai mult fata de 2018;
● Depozitele clientilor au atins valoarea de aproape 36 de miliarde lei in 2019, in crestere cu 8%, comparativ cu finalul anului 2018;
● Veniturile operationale au avansat cu 5%, pana la 2,64 miliarde lei (an la an);
● Rata creditelor neperformante a ramas stabila fata de anul precedent, la un nivel confortabil de 4,1%;
● Banca a ajuns la active totale de 42,9 miliarde lei la finalul anului 2019, o crestere de 7%, fata de aceeasi perioada a anului 2018;
● Profitul net de 779 milioane lei, a scazut cu 11% la finalul lui 2019, fata de aceeasi perioada din 2018;         


raiffeisen_02.jpg

 

Powered by
alsys_data1.jpg
alsystravel_logo.jpg

 

Transferurile financiare pentru postările publicitate pot fi făcute
în contul RO64 RNCB 0281090594410001, BCR Floreasca - Media News Net SRL, J40/16178/29.08.2007, C.I.F. RO 22329021. Veți primi factura în format electronic. Va rugam semnalați transferul financiar la adresa breakingnewsjournal77@gmail.com  Tel. 0722.601.195


www.besthotels.ro
www.pensiunivaleaprahovei.ro
www.pensiunideltadunarii.ro
www.konkurs.ro
www.HelloRomania.eu
http://www.hotel-dana.ro/ro/index.htm
http://www.hotelsplendid.ro/
www.besthotels.ro

"TOP 10 AGENTII" - luna mai 2020     

EXIMTUR
-
afaceri corecte
PARALELA 45
- oferta superdiversificata
CHRISTIAN TOUR
- agresivitatea promovarii
SIMPA TURISM
- grija pentru tabere de vacanta
ROMANTIC TRAVEL

- poezia ofertelor
EUROLINES
- organizarea nemteasca
TRAVEL PLANNER
- perseverenta in calitate
ANA HOTELS
- luxul ofertelor SPA
TRANSILVANIA TRAVEL
- desprinderea de conventional
SINDROMANIA
- traditie in grija pentru sanatate

Pomme_dOr1.jpg
www.infotravelromania.ro
www.ulisetour.ro
www.pensiunideltadunarii.ro
http://www.mccc.mc/
http://www.romantictravel.ro
www.ramadaresortbudapest.hu
www.travelplanner.ro      

Miliardarii rusi se vor relaxa pe o insula privata

Miliardarii rusi vor putea locui pe propria insula nenaturala in Marea Neagra, informeaza site-ul postului de televiziune britanic Sky News. Constructia va incepe anul viitor pe o ampla si luxoa... mai multe detalii

Penalitățile comerciale pot fi supuse TVA

Companiile care închiriază proprietăți sau prestatorii de servicii pe bază de abonament precum:telecomunicațiile (telefonie, internet, televiziune), utilitățile publice, publicațiile e... mai multe detalii

Propunerea Directivei UE. Impozitarea activitaților digitale

Autor: Alexander Milcev, Partener, Liderul Departamentului de Asistență Fiscală și Juridică, EY România La nivel european, asistăm la o dezbatere aprinsă între statele membre pe pr... mai multe detalii

Guvernul mdifică pragul dobanzii raprtat la ROBOR

Activele băncilor vor fi impozitate dacă nivelul ROBOR va depăși nivelul de 2% a anunțat, vineri, premierul Viorica Dăncilă, în ședința de guvern în care a fost aprobată ordonanța cu&n... mai multe detalii

ANAF declanșează operațiunea ”Iceberg”

”Operaţiunea „Iceberg” se va desfăşura pe întreaga durată a anului 2019 şi presupune intensificarea controalelor şi eficientizarea derulării acestora la companiile mari, cu scopul ... mai multe detalii

Isărescu: Vreți dobânzi mai mici ? S-o credeți voi !

Guvernatorul Mugur Isărescu este chestionat de senatorul ALDE Daniel Zamfir pe tema ROBOR. Zamfir îl întreabă pe Isărescu dacă indicatorul ROBOR a fost manipulat de către bănci. Isăre... mai multe detalii

Isărescu și pitpalacii TV

Guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu, și-a arătat adevărata față, în ceea ce privește respectul său pentru presă. Isărescu despre Vâlcov: ”Se duce la televizor, sunt acol... mai multe detalii

Raiffeisen Acumulare, cel mai performant fond de pensii

La Gala de Inaugurare a Anului Bursier 2019, eveniment organizat de Bursa de Valori Bucuresti, Raiffeisen Acumulare a primit titlul de „Cel mai performant fond de pensii private Pilon III”. F... mai multe detalii

Au fost aprobate normele metodolocice la ”Prima Casă”

Ministerul Finanţelor Publice şiMinisterul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) au adoptat normele metodologice de aplicare aLegii pentru modificarea şi completarea... mai multe detalii

Nou președinte executiv la BCR Leasing

BCR Leasing va avea, din 15 martie a.c., un nou președinte executiv, Vlad Vitcu urmând să preia această poziție. Cu o experiență de 20 de ani în industria financiar-bancară, Vlad Vit... mai multe detalii

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te acum!