editia curenta - Anul XI, nr. 4, 2018 - Apare lunar
prima pagina | despre noi | arhiva | aboneaza-te | contact

Europenii prefera cardul in calatorii

european_union.jpg

Vara aceasta europenii spun „nu”cash-ului

Un nou studiu MasterCard arata ca europenii vor sa aiba vacante fara grija numerarului. Sondajul indica faptul ca locuitorii din Europa prefera sa aiba cardurile in vacanta, mai mult decat in alte perioade ale anului: 91% dintre respondenti isi iau cardurile la ei, in vacanta, versus 60%, atunci cand sunt acasa. In plus, peste jumatate – 53% – dintre cei chestionati ar vrea sa faca mai multe plati cu cardul, pe durata vacantei.
Principalele motive care ii determina sa utilizeze cardul in vacanta sunt confortul (65%), teama de a nu le fi furaţi banii (41%), siguranta (38%), faptul ca nu au suficient numerar la indemana (37%), viteza mai mare (34%) si o mai buna trasabilitate a cheltuielilor (30%). In plus, 44% dintre europeni sunt convinsi ca numerarul va deveni în curand de domeniul trecutului datorita vitezei cu care sunt adoptate inovatiile. 50% dintre utilizatorii europeni cred ca numerarul este cea mai ieftina modalitate de plata, dar in realitate fiecare plateste – de obicei fara sa stie – pentru procesarea, punerea in circulatie si protejarea banilor in numerar. De exemplu, costul anual suportat de fiecare cetatan german este de 150 de euro.
Timpul este foarte valoros pentru europeni, in vacanţă: 51% dintre ei considera cautatul unui ATM o pierdere de timp, pe care altfel l-ar fi putut petrece pe plaja sau vizitand orasul unde se afla. 29% se simt de multe ori pierduti atunci cand sunt in vacanta si nu pot plati cu cardul.
Sunt, totusi, cateva cheltuieli marunte pe care europenii nu se simt in largul lor sa le faca pe card si pentru care, cel mai adesea, recurg la numerar. Printre acestea se numara cartile postale (85%), inghetata sau alte gustari (84%), bacsisul pentru chelneri (83%), calatoria cu taxiul (77%) sau cumpararea unui suvenir (61%).
„Un stil de viata fara numerar devine tot mai simplu, pe zi ce trece”, conform lui Jennifer Rademaker, Head of Core Products Europe la MasterCard. „Utilizatorii de carduri din Europa vad foarte clar avantajele platilor electronice in vacanta si de aceea vor sa le foloseasca mai mult. Din aceste considerente, am decis sa derulam o campanie socio-culturala internationala, denumita Vara fara numerar. In toata Europa, pionierii cardurilor vor fi provocati sa foloseasca numerarul cat mai putin posibil, doar pentru cumparaturile de valoare foarte mică. In urmatoarele saptamani, acestia vor face publice fotografii, filmulete si mesaje despre realitatile si beneficiile unei lumi care a depasit granitele numerarului, pe noul nostru blog Tumblr. Nu avem nicio indoiala ca va fi o experienta amuzanta si instructiva pentru toata lumea. Viitorul platilor se deruleaza chiar acum.”
Despre Vara fara Numerar 
Explorand realitatea cotidiana a participantilor, Vara fara Numerar este un experiment sociologic unic, derulat la nivel pan-european. In cadrul acestuia, utilizatorii de carduri sunt invitati sa accepte provocarea de a renunta la numerar, sa tină evidenta propriilor obiceiuri de consum si sa impartaseasca aceste experiente, furnizand continut multimedia original. Povestile lor vor scoate in evidenta beneficiile, realitatile si fezabilitatea unui stil de viata fara numerar, oferind, in acelasi timp, indicii despre personalitatile protagonistilor si culturile diferite din care provin. Campania a fost creata pentru a explora posibilitatea existentei unei societati fara numerar. Odata cu aceasta campanie, MasterCard Europe lanseaza platforma de microblogging “A World Beyond Cash.”. In urmatoarele luni, platforma va gazdui proiectul Vara fara Numerar, testimoniale, precum si alte informatii despre solutii inovatoare de plata fara numerar.
Despre rezultatele studiului
Acest raport prezinta rezultatele unui sondaj online. Intrebarile au fost adresate unui număr de 3.300 de respondenti, cu varste de peste 18 ani, din urmatoarele opt tari: Spania, Italia, Germania, Suedia, Marea Britanie, Franta, Polonia si Ucraina. Toţi respondentii au avut cel putin două zile consecutive de vacanta, pe parcursul anului trecut. De asemenea, toti sunt posesori ai unui card de debit si/sau de credit.

Esantionul este reprezentativ pentru populata fiecarei tari în ceea ce priveste varsta (18-60) si sexul.

Studiul s-a derulat Intre 29 mai si 4 iunie 2013.

 

Tara

Procentul consumatorilor europeni care ar vrea sa plateasca mai des cu cardul

Ucraina

70%

Polonia

66%

Franţa

59%

Spania

56%

Media (Europa)

53%

Italia

52%

Marea Britanie

43%

Germania

42%

Suedia

40%

 

Tara

Procentul utilizatorilor de carduri din Europa care considera cautatul unui ATM o pierdere de timp, ce altfel ar putea fi petrecut pe plaja sau vizitand orasul unde se afla

Ucraina

69%

Polonia

64%

Spania

55%

Media (Europa)

51%

Franta

50%

Italia

47%

Germania

46%

Marea Britanie

43%

Suedia

36%

 

Tara

Procentul utilizatorilor de carduri din Europa care sunt convinsi ca, pe fondul inovatiilor tehnologice care apar constant, numerarul va fi in curand de domeniul trecutului

Ucraina

57%

Polonia

54%

Italia

52%

Spania

45%

Media (Europa)

44%

Franţa

40%

Marea Britanie

38%

Germania

34%

Suedia

31%Despre MasterCard

MasterCard (NYSE: MA), www.mastercard.com,  este o companie de tehnologie in industria globala de plati. Operam cea mai rapidă retea de procesare a platilor din lume, oferind un liant intre consumatori, institutii financiare, comercianti, autoritati si companii din peste 210 de tari si teritorii. Produsele si solutiile MasterCard fac activitatile zilnice de comert – cum ar fi cumparaturile, calatoriile, derularea unei afaceri sau managementul finantelor – mai simple, mai sigure si mai eficiente pentru toata lumea. Urmariti-ne pe Twitter@MasterCardNews, participati la discutiile de pe blogul Cashless Conversations si inregistraţi-va pentru cele mai noi stiri.(MasterCard-TM)

 

Pentru a transmite pe twitter această ştire, vă rugăm să copiaţi link-ulhttp://bit.ly/14GmMj7, cu hashtag-ul #NoCashSummer

 

Salveaza acest articol   del.icio.us | digg.com | slashdot.org | technorati.com | reddit | facebook | stumbleupon

 

nume foto

 


crestere-grafic-538x332_1.jpg

ROBOR LA TREI LUNI 3,17%
ROBOR la şase luni a crescut la
3,44%, faţă de 3,43%, nivelul
anunţat pe 11 oct. de BNR şi atinge cea mai ridicată
valoare din 24 august 2018.


talon_de_pensie.jpg

GUVERNUL A APROBAT PROIECTUL
NOII LEGI A PENSIILOR

​​Proiectul noii legi a pensiilor a fost aprobat în ședința de guvern de miercuri și va fi trimisă în Parlament, a anunțat ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu. 

„Nicio pensie nu ca scădea după recalculare. Nu se modifică vârsta standard de pensionare și nici stagiul de cotizare", a spus aceasta. 

Vasilescu e precizat că printre noutățile aduse de proiect se numără cea privind introducerea masteratului şi doctoratului ca perioade necontributive asimilate stagiului de cotizare, pentru fiecare an de perioadă asimilată urmând a se acorda câte 0,25 de puncte. (continuare la Bănci și macroeconomie) 

Powered by
alsys_data1.jpg
alsystravel_logo.jpg

 
Golden_Apple1.jpg


http://hoteluri.2ro.ro/Hoteluri/Bucuresti/
www.besthotels.ro
www.pensiunivaleaprahovei.ro
www.pensiunideltadunarii.ro
www.konkurs.ro
www.HelloRomania.eu
http://www.hotel-dana.ro/ro/index.htm
http://www.hotelsplendid.ro/
www.besthotels.ro

"TOP 10 AGENTII" - luna octombrie       

EXIMTUR
-
afaceri corecte
PARALELA 45
- oferta superdiversificata
CHRISTIAN TOUR
- agresivitatea promovarii
SIMPA TURISM
- grija pentru tabere de vacanta
ROMANTIC TRAVEL

- poezia ofertelor
EUROLINES
- organizarea nemteasca
TRAVEL PLANNER
- perseverenta in calitate
ANA HOTELS
- luxul ofertelor SPA
TRANSILVANIA TRAVEL
- desprinderea de conventional
SINDROMANIA
- traditie in grija pentru sanatate

 anews.gif
www.infotravelromania.ro
www.ulisetour.ro
www.pensiunideltadunarii.ro
http://www.mccc.mc/
http://www.romantictravel.ro
www.ramadaresortbudapest.hu
www.travelplanner.ro

Trafic.ro - clasamente si statistici pentru site-urile romanesti

Miliardarii rusi se vor relaxa pe o insula privata

Miliardarii rusi vor putea locui pe propria insula nenaturala in Marea Neagra, informeaza site-ul postului de televiziune britanic Sky News. Constructia va incepe anul viitor pe o ampla si lux... mai multe detalii

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te acum!