editia curenta - Anul XI, nr. 4, 2018 - Apare lunar
prima pagina | despre noi | arhiva | aboneaza-te | contact

Restaurantul Curtea Veche

3_curtea_veche.jpg

 Situat la numai cativa metri de km 0 al Capitalei, cunoscut si sub numele de Curtea Veche, se afla Centrul Vechi al Capitalei sau Centrul Istoric. Centrul Vechi include prima zona mestesugareasca si comerciala a Capitalei- Strada Lipscani, Hanul lui Manuc si starzile laterale Selari, Sepcari, Covaci, Gabroveni.
          Numele starzilor au fost date de vechile manufacturi si de casele negustorilor, de exemplu curtea fierarilor unde se aflau cuptoarele mesterilor olari si fierari, astazi poarta numele de Curtea Berarilor unde puteti savura o bere rece la halba. Lipscaniul este atestat documentar inca din 1589 iar numele se pare ca i se trage de la negustorii veniti aici sa-si desfaca marfurile de la Leipzig (Lipsca).
          In zilele noastre putem admira in locul hanurilor cladiri moderne precum Banca Nationala a Romaniei aflata pe locul Hanului Serban Voda, Palatul Postelor pe locul hanului Constantin Voda, Palatul CEC pe locul manastirii si hanului Sf.Ioan cel Mare.
          Astazi in centrul vechi se regasesc si numeroase magazine de moda si accesorii vestimentare ascunse printre numeroasele restaurnte, cafenele si baruri din zona.
          In centrul vechi se gasesc astazi un amestec intre casele vechi, cladiri mai noi si reconditionate in stilul vintage, cladiri noi destinate birourilor, numeroase gradini de vara si berarii, dar si magazine care amintesc de vechea traditie a acestei zone.
          Aici puteti vizita:

  • Palatul BNR- astazi serveste ca sediu al Bancii Nationale a Romaniei. Cladirea a fost construita pe terenul unui fost han din secolul al XVII-lea si a incurajat formarea districtulu financiar in zona. Palatul are o formã dreptunghiularã cu latura mare de- a lungul strazii Lipscani, de 73 m si cu cea micã pe strada Smardan, de 52 m. Palatul a preluat o multime de elemente din arhitectura Clasicismului francez, fatada principala fiind realizata din piatra de Rusciuc, acordand o mare importanta detaliilor.
  • Hanul cu Tei- construit in anul 1883 este unul dintre putinele hanuri vechi care mai exista in Bucuresti care si- a pastrat forma originala. La intrare se poate vedea sigiliul primilor proprietari pe portile de fier ce ofera acces catre Lipscani si Blanari. Astazi, in fostul han se organizeaza diverse galerii de arta.

          Select Accommodation va ofera garsoniere si apartamente de 2 si 3 camere lux in regim hotelier disponibile pentru cazare sau inchiriere in regim hotelier la preturi avantajoase aflate la numai 5 minute de mers pe jos de Centrul Vechi al Capitalei.
curtea_veche_rezervari_restaurant_turism_menu_5594.jpg

Salveaza acest articol   del.icio.us | digg.com | slashdot.org | technorati.com | reddit | facebook | stumbleupon

 

nume foto

 


crestere-grafic-538x332_1.jpg

ROBOR LA TREI LUNI 3,17%
ROBOR la şase luni a crescut la
3,44%, faţă de 3,43%, nivelul
anunţat pe 11 oct. de BNR şi atinge cea mai ridicată
valoare din 24 august 2018.


talon_de_pensie.jpg

GUVERNUL A APROBAT PROIECTUL
NOII LEGI A PENSIILOR

​​Proiectul noii legi a pensiilor a fost aprobat în ședința de guvern de miercuri și va fi trimisă în Parlament, a anunțat ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu. 

„Nicio pensie nu ca scădea după recalculare. Nu se modifică vârsta standard de pensionare și nici stagiul de cotizare", a spus aceasta. 

Vasilescu e precizat că printre noutățile aduse de proiect se numără cea privind introducerea masteratului şi doctoratului ca perioade necontributive asimilate stagiului de cotizare, pentru fiecare an de perioadă asimilată urmând a se acorda câte 0,25 de puncte. (continuare la Bănci și macroeconomie) 

Powered by
alsys_data1.jpg
alsystravel_logo.jpg

 
Golden_Apple1.jpg


http://hoteluri.2ro.ro/Hoteluri/Bucuresti/
www.besthotels.ro
www.pensiunivaleaprahovei.ro
www.pensiunideltadunarii.ro
www.konkurs.ro
www.HelloRomania.eu
http://www.hotel-dana.ro/ro/index.htm
http://www.hotelsplendid.ro/
www.besthotels.ro

"TOP 10 AGENTII" - luna octombrie       

EXIMTUR
-
afaceri corecte
PARALELA 45
- oferta superdiversificata
CHRISTIAN TOUR
- agresivitatea promovarii
SIMPA TURISM
- grija pentru tabere de vacanta
ROMANTIC TRAVEL

- poezia ofertelor
EUROLINES
- organizarea nemteasca
TRAVEL PLANNER
- perseverenta in calitate
ANA HOTELS
- luxul ofertelor SPA
TRANSILVANIA TRAVEL
- desprinderea de conventional
SINDROMANIA
- traditie in grija pentru sanatate

 anews.gif
www.infotravelromania.ro
www.ulisetour.ro
www.pensiunideltadunarii.ro
http://www.mccc.mc/
http://www.romantictravel.ro
www.ramadaresortbudapest.hu
www.travelplanner.ro

Trafic.ro - clasamente si statistici pentru site-urile romanesti

Miliardarii rusi se vor relaxa pe o insula privata

Miliardarii rusi vor putea locui pe propria insula nenaturala in Marea Neagra, informeaza site-ul postului de televiziune britanic Sky News. Constructia va incepe anul viitor pe o ampla si lux... mai multe detalii

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te acum!