editia curenta - Anul XII, nr. 3, 2019 - Apare lunar
prima pagina | despre noi | arhiva | aboneaza-te | contact

La Multi Ani de Ziua Nationala

flag_384.jpg

Peste 2.000 de militari din MApN, MAI, SRI si SPP si aproximativ 140 de militari din Franta, Polonia, Turcia si SUA vor defila, duminica, la parada militara organizata cu ocazia Zilei Nationale, pe sub Arcul de Triumf urmand sa treaca si 200 de mijloace tehnice, iar 35 de aeronave vor survola piata, informeaza Mediafax.

Evenimentul din Piata Arcului de Triumf este programat sa inceapa la ora 11.00
, cu salutul Drapelului de Lupta si trecerea in revista a Garzii de Onoare, dupa care Corul Academic "Divina Armonie", acompaniat de muzicile militare reunite ale Orchestrei Reprezentative a Ministerului Apararii Nationale si ale Muzicii Militare a Regimentului 30 Garda "Mihai Viteazul", va interpreta Imnul National al Romaniei si, in semn de salut, vor fi executate 21 de salve de tun de catre bateria de artilerie a Regimentului 30 Garda.

In continuare, vor fi depuse unei coroane de flori din partea Presedintiei, Senatului, Camerei Deputatilor si Guvernului, dupa care incepe parada militara.

La parada militara, care va fi condusa de generalul de brigada Tomita-Catalin Tomescu, participa detasamente ale Batalionului 2 Infanterie "Calugareni", Batalionului 495 Infanterie "Capitan Stefan Soverth", din Brigada 1 Mecanizata "Argedava", militari parasutisti din cadrul Batalionului 630 Parasutisti "Smaranda Braescu", din Batalionul 17 Vanatori de Munte "Dragos Voda" din Brigada 61 Vanatori de Munte "General Virgil Badulescu" si un detasament al Brigazii de Informatii Militare "Maresal Alexandru Averescu".

Fortele pentru operatiuni speciale sunt reprezentate la defilare de militari ai Brigazii 6 Operatii Speciale "Mihai Viteazul" si un detasament de politie militara, din cadrul Batalionului 265 Politie Militara, iar detasamentul Fortelor Aeriene Romane de militari ai Brigazii 1 Rachete Sol-Aer "General Nicolae Dascalescu", urmat, in pas de defilare de doua detasamente ale Fortelor Navale Romane.

Iau parte, de asemenea, detasamente ale institutiilor de invatamant militar - Academia Tehnica Militara, Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" din Sibiu, Scoala Militara de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Terestre "Basarab I", Academia Fortelor Aeriene "Henri Coanda", Academia Navala "Mircea cel Batran" si Colegiul Militar Liceal "Dimitrie Cantemir" din Breaza.

Din partea Ministerului Afacerilor Interne participa la parada reprezentanti ai Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei, ai Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, echipaje de servanti pompieri si echipaje SMURD, echipaje de salvatori de la inaltime, de interventie pirotehnica si interventie la urgente chimice.

De asemenea, prezinta onorul un detasamentul de studenti ai Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza".

Reprezentand SRI, defileaza un detasament al Brigazii Antiteroriste, cadre care asigura securitatea aeroportuara (pasageri si cargo) pe toate cele 16 aeroporturi civile din tara.

In premiera, participa la parada organizata de Ziua Nationala militari ai armatelor Frantei, Poloniei, Turciei si ai Statelor Unite ale Americii.

Din Franta, defileaza un detasament aflat sub comanda locotenentului-colonel Raphael Bernard. Detasamentul este format din militari ai Regimentului 1 Artilerie din cadrul Brigazii 7 Blindate, dislocat in regiunea Belfort. Dotat cu tehnica moderna, de genul radarului de contrabaterie COBRA si lansatorului unitar de rachete, regimentul participa in prezent la misiunea ONU din Liban si are militari dislocati in Mali, in lupta impotriva terorismului. De asemenea, regimentul are unitati inzestrate cu tunuri de 155 de mm dislocate in Djibouti, in cadrul dispozitivului francez din Africa.

Fortele armate poloneze sunt reprezentate de un detasament din Batalionul garzii de onoare, o unitate speciala din Varsovia, destinata acordarii asistentei de specialitate pe timpul desfasurarii ceremoniilor militare pe teritoriul national si, de asemenea, pe timpul executarii de misiuni, in conformitate cu protocolul diplomatic. Militarii Batalionului garzii de onoare poarta uniforma de gala a fortelor terestre poloneze si traditionala cascheta Rogatywka. Comandantul detasamentului este locotenentul Wlodzimierz Grochowiec.

Detasamentul fortelor armate turce comandat de capitanului de infanterie Ersin Durur este reprezentat de militarii Brigazii 66 Infanterie Mecanizata "Forta pacii". Fondata in anul 1880, brigada a participat la luptele din Yemen, Caucaz, Balcani, Gelibolu, precum si in lupta de eliberare a Turciei. Avand sediul la Istanbul, unitatea este prima brigada mecanizata creata in Turcia.
Brigada a primit drapelul de lupta la 01 octombrie 1993. Din anul 2005, Brigada Forta pacii este parte a fortelor de reactie rapida ale NATO.

De asemenea, participa la parada reprezentantii Corpului de Infanterie Marina al Statelor Unite ale Americii, comandati de locotenentul James Moroney. Locotenentul James Moroney si plutonul acestuia fac parte din Batalionul 2 Cercetare si Infanterie Usoara cu sediul in Camp Lejeune, Carolina de Nord. Batalionul 2 Cercetare si Infanterie Usoara a executat operatii de lupta in Panama, in 1989, si in primul razboi din Golf, in 1990. In cadrul razboiului global impotriva terorismului, infanteristii marini americani au participat la operatia "Iraqi Freedom" din Irak si la operatia "Enduring Freedom" din Afganistan. In acest an, militarii americani au luat parte la exercitiile multinationale care se desfasoara in tara noastra.

La defilarea de la 1 Decembrie romanilor le va fi prezentata si o replica a avionului Vlaicu II, flancat de tehnicieni de la Scoala de Aplicatie pentru Fortele Aeriene Romane, imbracati in uniforme de epoca.

Parada este prevazuta sa continue cu defilarea drapelelor de epoca si a unui detasament al Asociatiei Traditia Militara, purtand uniformele si echipamentul de campanie ale Armatei Romane din timpul Primului Razboi Mondial.

Un moment spectaculos al evenimentului va fi "parada aeriana", de Ziua Romaniei urmand sa survoleze Piata Arcului de Triumf un elicopter IAR-330 M, sase elicoptere IAR - 330 Puma din dotarea Flotilei 90 Transport Aerian (Otopeni) si trei elicoptere IAR - 330 PUMA Naval, din dotarea Grupului de Elicoptere al Fortelor Navale.

De Ziua Nationala vor zbura deasupra Arcului de Triumf trei avioane IAK-52 din dotarea Scolii de Aplicatie pentru Fortele Aeriene "Aurel Vlaicu", Boboc, o aeronava de transport C-130 HERCULES si trei aeronave de transport C-27J SPARTAN din dotarea Flotilei 90 Transport Aerian (Otopeni). Aceste formatii vor fi urmate de trei aeronave IAR-99 SOIM din dotarea Flotilei 95 Aeriane Bacau si trei aeronave IAR-99 din dotarea Scolii de Aplicatie pentru Fortele Aeriene "Aurel Vlaicu", Boboc.

Urmatoarele formatii de zbor sunt alcatuite din sase aeronave de lupta MiG-21 din dotarea Flotilei 86 Aeriene, Fetesti.

Organizatorii au mai pregatit celor care vor asista la eveniment si alte surprize.

De asemenea, la parada va fi facuta prezentarea tehnicii militare: vehicule blindate pentru operatii speciale URO VAMTAC, transportoare blindate de trupe PIRANHA, masina de lupta a infanteriei 84 M - "Jderul", autovehicul de lupta blindat, amfibiu, pe senile, transportoare amfibii blindate B 33 Zimbru, urmate de tancurile TR 85 M 1 "Bizonul", sistemul interoperabil de artilerie LAROM si complexul antiaerian tractat "OERLIKON".

Vor fi prezentate la parada si sistemul Ghepard de artilerie antiaeriana blindat, vehiculele de lupta tip HUMVEE, autoturismele de teren Chevrolet Tahoe, care pot fi echipate cu kituri de protectie balistica, autospecialele blindate de interventie EOD si, in premiera, autovehiculul Dacia Duster militar, echipat cu o platforma telecomandata de tragere AGIL762.

Fortele Aeriene trec pe sub Arcul de Triumf cu sistemul de rachete sol-aer cu baza la sol - HAWK, iar Fortele Navale sunt reprezentate la parada tehnicii din acest an de doua ambarcatiuni tip RHIB si o ambarcatiune rapida Fulgerul si cu Instalatii Mobile de Lansare a Rachetelor.

Blocul de defilare al Comandamentului Logistic va prezenta autostatiile radio blindate - URO VAMTAC si autovehicule de teren blindate tip usor PANHARD.

Blocul de parada al tehnicii Ministerului Afacerilor Interne va fi precedat de doua formatii compuse din trei elicoptere de tip Eurocopter-135 si trei de tip MI-17, apartinand Inspectoratului General de Aviatie, capul formatiei fiind un elicopterul EC-135 SMURD.

Aviatia Ministerului Afacerilor Interne participa si cu un avion de transport medicalizat de tip Piper PA-42 Chayenne III.

Blocul de parada al tehnicii MAI este deschis de Politia Romana, cu zece motociclete BMW, fiind prezentate, de asemenea, alte autovehicule din dotare: Mercedes Clasa A cu pachet AMG, autospeciala Jaguar, BMW  330  XD, Dacia Duster si o autospeciala Dacia Dokker.

Parada mai include defilarea unor efective ale Serviciului Independent pentru Interventii si Actiuni Speciale, principala formatiune de interventie a Politiei Romane si o parte grupului de elita al unitatilor speciale de interventie ale politiilor statelor membre ale Uniunii Europene - "ATLAS".

Inspectoratul General al Politiei de Frontiera participa la parada cu ATV-uri, autospeciale Volkswagen Passat Variant, Dacia Duster, "Iveco Massif", Mitsubishi L200, "Volkswagen Transporter Kombi", autospeciale de supraveghere cu termoviziune si "Landrover Discovery 4" si ambarcatiunile ARVOR 215 si Harpoon 550 Open.

Inspectoratul General al Jandarmeriei participa la parada de 1 Decembrie cu motociclete, urmate de Volswagen Passat Variant, autoturismele Dacia Duster, autovehiculele URO VAM TL-Peace Keeper, autospecialele Volkswagen Transporter si autospecialele blindate pentru interventie SANDCAT si AM7.

IGSU va etala motociclete de interventie SMURD si Honda Deauville NTV 700, ambulante Citroen Jumper si Volkswagen Crafter, autospecialele pentru descarcerare complexa, pentru cercetare si prima evaluare, pentru stingerea incendiilor si pentru interventie si salvare de la inaltimi.

Isi vor mai prezenta tehnica din dotare SRI, cu dispozitive de interventie contraterorista si pirotehnica si dispozitivul de gardare/protectie.

Defilarea Detasamentului de Cavalerie al Jandarmeriei, deja o obisnuinta a manifestarilor prilejuite de Ziua Nationala, nu va lipsi de la defilarea de duminica. Si Politia Locala este reprezentata la parada de cei 24 de calareti din Patrula Calare a Municipiului Bucuresti.

In Piata Arcului de Triumf va prezinta onorul Garda de Onoare a Regimentului 30 Garda "Mihai Viteazul", unitate etalon a Armatei Romaniei, prima unitate atestata documentar din armata romana moderna.

Militari ai regimentului vor prezenta un "drill team", executand exercitii demonstrative de manuire a armamentului.

Defilarea se va incheia cu evolutia muzicilor militare reunite ale Orchestrei Reprezentative a Ministerului Apararii Nationale si Muzicii Militare a Regimentului 30 Garda Mihai Viteazul si onorul dat de acestea.

La festivitatile organizate in Piata Arcului de Triumf vor asista presedintele Traian Basescu, premierul Victor Ponta, presedintii Camerelor, ministrul Apararii, Mircea Dusa, seful Statului Major General, general-locotenent Stefan Danila. Vineri seara, la Chisinau, Traian Basescu i-a multumit presedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, pentru faptul ca va participa la receptia de la Cotroceni pentru Ziua Nationala a Romaniei si la parada de la Bucuresti. Mircea Dusa a mai spus ca ministrul Apararii al Republicii Moldova va asista, alaturi de el, la tribuna, la defilarea militara de duminica, de la Arcul de Triumf.

Salveaza acest articol   del.icio.us | digg.com | slashdot.org | technorati.com | reddit | facebook | stumbleupon

 

nume foto

Oferte litoral Romania

 

 

bcr_sm.jpg
BCR, banca țării, a obținut un profit net de peste 1,2 miliarde de lei (258 milioane euro) în 2018, în creștere cu 80% față de anul precedent, pe baza rezultatului operaţional solid, a costurilor de risc reduse şi a performanțelor ridicate pe toate liniile de business. Cei puternici, nu se tem de ”taxa pe lăcomie” !
Sergiu_Manea_CEO_BCR.JPG
carduri_raiffeisen_jpg.png

Raiffeisen Bank a depasit pragul de 500.000 de carduri de credit, iar o alta noutate implementata in noiembrie este acordarea pe loc a cardurilor de credit in agentiile bancii sau in locurile special amenajate (cum sunt birourile mobile din magazinele eMag).        
 -----------------------------------------         

gettyimages_161098010_640x640.jpg

UPDATE: S&P confirmă la ”stabil” perspectiva ratingului pentru România. Se confirmă, încă o dată, că ratingul unei țări este similar cu ratingul celei mari mari bănci comerciale din sistem, respectiv BCR, banca țării, carea obținut un profit net de peste 1,2 miliarde de lei (258 milioane euro) în 2018, în creștere cu 80% față de 2017, pe baza rezultatului operaţional solid, a costurilor de risc reduse şi a performanțelor ridicate pe toate liniile de business.Standard & Poors’s, agenție de rating a riscului de credit, a păstrat la BBB- ratingul de țară al României, sub pretextul că mai așteaptă două săptămâni să vadă ce se întâmplă în țară. Normal să aștepte, când președintele Klaus Iohannis refuză să promulge Legea Bugetului.        
------------------------------------------        
Raiffeisen Bank lansează campania de comunicare a fondului
de pensii facultative (pilon 3) Raiffeisen Acumulare, încă o inițiativă care se adaugă celor din 2018: creșterea numărului de agenți de marketing (iunie 2018) și scăderea comisionului de
administrare (octombrie 2018).(mai mult la Bănci și macro)
raiffeisen_acumulare_pensii_p_f.jpg
raiffeisen_02.jpg

Powered by
alsys_data1.jpg
alsystravel_logo.jpg

Transferurile financiare pentru postările publicitate pot fi făcute
în contul RO64 RNCB 0281090594410001, BCR Floreasca - Media News Net SRL, J40/16178/29.08.2007, C.I.F. RO 22329021. Veți primi factura în format electronic. Va rugam semnalați transferul financiar la adresa breakingnewsjournal77@gmail.com  Tel. 0722.601.195


www.besthotels.ro
www.pensiunivaleaprahovei.ro
www.pensiunideltadunarii.ro
www.konkurs.ro
www.HelloRomania.eu
http://www.hotel-dana.ro/ro/index.htm
http://www.hotelsplendid.ro/
www.besthotels.ro

"TOP 10 AGENTII" - luna februarie       

EXIMTUR
-
afaceri corecte
PARALELA 45
- oferta superdiversificata
CHRISTIAN TOUR
- agresivitatea promovarii
SIMPA TURISM
- grija pentru tabere de vacanta
ROMANTIC TRAVEL

- poezia ofertelor
EUROLINES
- organizarea nemteasca
TRAVEL PLANNER
- perseverenta in calitate
ANA HOTELS
- luxul ofertelor SPA
TRANSILVANIA TRAVEL
- desprinderea de conventional
SINDROMANIA
- traditie in grija pentru sanatate

Pomme_dOr1.jpg
www.infotravelromania.ro
www.ulisetour.ro
www.pensiunideltadunarii.ro
http://www.mccc.mc/
http://www.romantictravel.ro
www.ramadaresortbudapest.hu
www.travelplanner.ro      

Miliardarii rusi se vor relaxa pe o insula privata

Miliardarii rusi vor putea locui pe propria insula nenaturala in Marea Neagra, informeaza site-ul postului de televiziune britanic Sky News. Constructia va incepe anul viitor pe o ampla si luxoa... mai multe detalii

Schimbări în managementul DPD

  DPD Romania, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata locala de coletarie si curierat expres, anunta schimbari strategice in echipa de conducere. Danail Danailov, membru al C... mai multe detalii

Grupul VELUX câștigă aurul la prestigioasa competiție internațională EPICA Awards

Grupul VELUX câștigă aurul la prestigioasa competiție internațională EPICA Awards, singurul premiu creativ jurizat de jurnaliști, pentru campania intitulată „The Indoor Generation - Ge... mai multe detalii

Alfredo Seafood obține certificarea MSC

Alfredo Seafood,una dintre cele mai importante marci din Romania, sub a carei denumire sunt importate si distribuite produse din peste si fructe de mare, anunta obtinerea certificarii MSC (Marit... mai multe detalii

Penalitățile comerciale pot fi supuse TVA

Companiile care închiriază proprietăți sau prestatorii de servicii pe bază de abonament precum:telecomunicațiile (telefonie, internet, televiziune), utilitățile publice, publicațiile e... mai multe detalii

Tren direct Cluj-Viena, din 9 decembrie

De duminică circulă un tren direct între Cluj şi Viena şi vestea este bună, fiindcă România este tot mai izolată din punct de vedere feroviar şi trenurile internaţionale sunt în declin.... mai multe detalii

Propunerea Directivei UE. Impozitarea activitaților digitale

Autor: Alexander Milcev, Partener, Liderul Departamentului de Asistență Fiscală și Juridică, EY România La nivel european, asistăm la o dezbatere aprinsă între statele membre pe pr... mai multe detalii

AmCham cere retragerea OUG propusa de MFP

Camera de Comerţ Americană în România (AmCham Romania) a anunţat, miercuri, că solicită retragerea imediată a proiectului de Ordonanţa de Urgenţă privind noile măsuri fiscale anuntaţe ... mai multe detalii

Acțiunile Erste Bank și Raiffeisen Bank, prăbușire la Bursă

Acțiunile proprietarului BCR, grupul austriac Erste Group Bank AG, și cele ale rivalului Raiffeisen Bank International se depreciază puternic miercuri, după măsurile anunțate de Guvernul Rom... mai multe detalii

Guvernul mdifică pragul dobanzii raprtat la ROBOR

Activele băncilor vor fi impozitate dacă nivelul ROBOR va depăși nivelul de 2% a anunțat, vineri, premierul Viorica Dăncilă, în ședința de guvern în care a fost aprobată ordonanța cu&n... mai multe detalii

CC investigheaza bancile comerciale

Consiliul Concurenței a declanșat o investigație la băncile comerciale pentru a vedea dacă între acestea există înțelegeri ilegale privind concurența pe piața liberă. CC a făcut public... mai multe detalii

CTP castiga premiul Best Warehouse Developer

CTP, cel mai mare dezvoltator si administrator pe termen lung de parcuri industriale si logistice premium din Romania si Europa Centrala si de Est, isi reconfirma pozitia de lider al pietei loca... mai multe detalii

Bancpost nu mai există

De la 1 ianuarie 2019, Bancpost nu mai există, după ce a post preluată prin fuziune prin absorbție de Banca Transilvania. Managementul BT a dat un mesaj clienților. „Suntem bucu... mai multe detalii

Rezervele internaíonale ale României, 36,8 miliarde euro

La 31 decembrie 2018, rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la nivelul de 33.065 milioane euro, față de 32.531 milioane euro la 30 noiembrie 2018. În cursul lunii au... mai multe detalii

Monede dedicate preluării președinției UE

În conformitate cu prevederile Legii nr.312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, începând cu data de07  ianuarie 2019, Banca Naţională a României va lansa în circuitul ... mai multe detalii

Directorul Băncii Mondiale a demisionat

Jim Yong Kim si-a prezentat demisia din functia de presedinte al Bancii Mondiale, pentru a lucra in sectorul privat. Informatia a fost confirmata de surse citate de publicatiile The Gu... mai multe detalii

INS a revizuit dinamica de creștere a economiei

Institutul Naţional de Statistică (INS) a revizuit în sus, vineri, de la 4,3% la 4,4%, pe seria brută, creşterea economică din al treilea trimestru al anului trecut, faţă de aceeaşi perioa... mai multe detalii

Mastercard, amendată de Comisia Europeană

Comisia Europeană a amendat Mastercard cu 570,56 milioane de euro pentru că a limitat posibilitatea comercianţilor de a beneficia de condiţii mai bune oferite de băncile stabilite în altă pa... mai multe detalii

ANAF declanșează operațiunea ”Iceberg”

”Operaţiunea „Iceberg” se va desfăşura pe întreaga durată a anului 2019 şi presupune intensificarea controalelor şi eficientizarea derulării acestora la companiile mari, cu scopul ... mai multe detalii

Activitatea Consiliului Concurenței în 2018

INVESTIGAŢII DECLANŞATE • În 2018 au fost declanşate 16 investigaţii privind posibile încălcări ale Legii concurenţei, cu trei mai puține față de anul precedent şi, în acelaşi t... mai multe detalii

Isărescu: Vreți dobânzi mai mici ? S-o credeți voi !

Guvernatorul Mugur Isărescu este chestionat de senatorul ALDE Daniel Zamfir pe tema ROBOR. Zamfir îl întreabă pe Isărescu dacă indicatorul ROBOR a fost manipulat de către bănci. Isăre... mai multe detalii

Isărescu și pitpalacii TV

Guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu, și-a arătat adevărata față, în ceea ce privește respectul său pentru presă. Isărescu despre Vâlcov: ”Se duce la televizor, sunt acol... mai multe detalii

Raiffeisen Acumulare, cel mai performant fond de pensii

La Gala de Inaugurare a Anului Bursier 2019, eveniment organizat de Bursa de Valori Bucuresti, Raiffeisen Acumulare a primit titlul de „Cel mai performant fond de pensii private Pilon III”. F... mai multe detalii

Au fost aprobate normele metodolocice la ”Prima Casă”

Ministerul Finanţelor Publice şiMinisterul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) au adoptat normele metodologice de aplicare aLegii pentru modificarea şi completarea... mai multe detalii

Nou președinte executiv la BCR Leasing

BCR Leasing va avea, din 15 martie a.c., un nou președinte executiv, Vlad Vitcu urmând să preia această poziție. Cu o experiență de 20 de ani în industria financiar-bancară, Vlad Vit... mai multe detalii

Studiu CRBE

În 2018 au fost livrați 431.000 m², dintre care 50% sunt situați în București;  Rata de neocupare a atins 3,7%, iar cele mai multe spații livrate au fost ocupate de companii d... mai multe detalii

City Grill a preluat Becker Brau

Grupul City Grill, cel mai important grup românesc de restaurante din piața locală, face un pas important pentru extinderea în centrul Bucureștiului prin preluarea spațiului fostei berării... mai multe detalii

Renovarea Sucursalei BNR Constanța

... mai multe detalii

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te acum!