editia curenta - Anul XII, nr. 1, 2019 - Apare lunar
prima pagina | despre noi | arhiva | aboneaza-te | contact

Moldovenii vor trece masiv prin Romania, spre vest

girls_beach.jpg

După cum se ştie, începând cu 28 aprilie 2014, cetăţenii Republicii Moldova nu vor mai avea nevoie de vize pentru spaţiul Schengen şi pentru Uniunea Europeană. Bibi Touring Touroperator – membru al Christian Tour Group – a participat la Târgul de turism de la Chişinău – „Turism. Leisure. Hotels”, organizat între 9 şi 12 aprilie, la Moldexpo, alături de alţi touroperatori de prestigiu din România, precum Happy Tour, Paralela 45, Invitation Romania, Christian Tour, Perfect Tour, Travis, dar şi alături de grupuri hoteliere precum Phoenicia sau International Sinaia, Danubius Sovata şi alături de artişti îndrăgiţi, precum Ducu Bertzi. La eveniment a fost prezent şi Răzvan Filipescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism, care a promis o promovare turistică mult mai eficientă a României în Republica Moldova.
girls_beach

CONSECVENŢĂ ÎN PROMOVAREA ROMÂNIEI

Standul României a avut 100 mp şi a trezit un interes deosebit atât din partea touroperatorilor locali, cât şi a publicului. „Venim la târgul de la Moldexpo de şase ani. În viziunea noastră, Chişinăul este… a doua capitală a românilor. Lăsând la o parte limba şi cultura comună, precum şi vecinătatea, turiştii şi oamenii de turism din Republica Moldova sunt în acest an mult mai interesaţi de ţara noastră, ţinând cont că nu mai au nevoie de vize. Multe agenţii locale ne-au declarat că turiştii merg mult mai puţin spre Ucraina şi se vor reorienta spre litoralul şi muntele românesc. Bibi Touring Touroperator a investit mult în promovarea României. Încă de anul trecut, împreună cu partenerul principal din Republica Moldova, Voyage Center Philipsky Tour, am invitat gratuit agenţiile de turism şi televiziunile din Moldova în infotripuri pe litoral şi în staţiunile montane, iar rezultatele s-au văzut în special în sezonul de iarnă”, subliniază Adrian Voican, directorul general al Bibi Touring.
litoral_love

VACANŢE de 49 euro pentru 7 nopti pe litoral, cu transport inclus

În timpul târgului de turism de la Chişinău, Bibi Touring a organizat un cocktail turistic pentru peste 100 de parteneri şi revânzători din Republica Moldova, cu tema „România de la All inclusive la Best Deals”. Participanţii au câştigat vacanţe gratuite la Jupiter, Sovata şi Sinaia. Agenţiile de turism din Republica Moldova s-au arătat deosebit de interesate atât de litoralul românesc, cât şi de alte zone turistice precum Delta Dunării, Valea Prahovei sau Transilvania. Produsul turistic lansat cu această ocazie, 7 nopţi pe litoral cu transport inclus de la 49 euro, a entuziasmat audienţa, care, până acum, percepea România ca pe o destinaţie scumpă.
plaja_litoral

City-break pentru români la Chişinău

De asemenea, Bibi Touring a anunţat că va continua să promoveze city break-uri în Chişinău pentru turiştii români. Şi Republica Moldova poate fi o destinaţie interesantă pentru români. Cramele Cricova sunt cele mai mari crame subterane din lume, cu galerii lungi de peste 80 de km, iar Cramele Mileştii Mici deţin cea mai mare colecţie de vinuri din lume – 2 milioane de sticle – certificată Guiness Book. Preţurile sunt categoric mai mici decât în România, iar Chişinăul se poziţionează pe locul 7 în lume la conexiunile wireless.

Şi partenerul din Republica Moldova al Bibi Touring, Voyage Center Philipsky Tour, a organizat un seminar în cadrul târgului de la Moldexpo, cu tema “Vacanţa ta în România. Cea mai bună afacere pe All Inclusive şi Low Cost ”.

„Dacă anul trecut am reuşit să aducem, pe litoralul românesc, împreună cu partenerul român Bibi Touring, câteva sute de turişti moldoveni, pentru sezonul de iarnă am avut 17 autocare, ceea ce a reprezentat peste 1.800 de turişti care au ales staţiuni precum Sinaia, Poiana Braşov şi Predeal. Alături de Bibi Touring, am fost singurul touroperator local care a promovat România, în contextul în care celelalte agenţii de turism au promovat terţe destinaţii precum Turcia, Grecia, Bulgaria şi altele. 2014 este un an crucial pentru colaborarea turistică dintre Republica Moldova şi România. Agenţiile de turism moldoveneşti nu cunosc încă bine România. Deşi nu aţi crede, nici turiştii moldoveni. Dacă România nu va face o promovare agresivă în acest an în Republica Moldova, nu va profita de conjunctura actuală, pentru că sunt şi alte ţări care doresc turiştii moldoveni. Potenţialul este mare, iar scopul meu este de a aduce, împreună cu partenerul român, peste 100.000 de turişti moldoveni în România, în următorii ani”, subliniază Alex Filipski, directorul general al Voyage Center Philipsky Tour.

În 2013, România s-a poziţionat de-abia pe locul 5 în preferinţele turiştilor moldoveni, după Turcia, Bulgaria, Grecia şi Ucraina. După cum aminteam, una dintre marile probleme a constituit-o condiţiile dificile de obţinere a vizei pentru România. Este drept, România ocupă locul 1 în preferinţele moldovenilor pe partea de turism montan, unde media pachetului turistic este de 130 de euro de persoană pentru 4 nopţi de cazare.
piscina_litoral

Preferinţele turiştilor moldoveni pentru România

- Turiştii moldoveni pot fi atraşi să îşi petreacă vacanţele pe litoralul românesc dacă, în acest an, vor beneficia de oferte promoţionale, la preţuri foarte atractive. Voyage Center Philipsky Tour va organiza transport charter zilnic cu autocarul pe ruta Chişinău – litoralul românesc, cu plecare de la 8 dimineaţa, în perioada 1 mai – 1 octombrie. Iată câteva exemple de oferte speciale. Un turist moldovean va plăti 30 de euro pentru 5 nopţi de cazare, în perioadele de extrasezon, la un hotel de 1 stea, respectiv 36 de euro la un hotel de 2 stele.  De asemenea, hoteluri precum Phoenicia din Mamaia Nord sau Delta (Jupiter) şi California (Cap Aurora) au creat oferte atractive pentru turiştii moldoveni, cu reduceri consistente.

- Delta Dunării şi Transilvania sunt destinaţii mai puţin cunoscute şi promovate în Republica Moldova de-a lungul timpului, dar care trezesc în acest an un interes deosebit. De aceea Bibi Touring a invitat agentiile din Moldova la infotripul său tradiţional din 26 mai-1 iunie, pe litoral, incluzând şi două zile în Delta Dunării.

- Pentru sezonul de iarnă, destinaţiile cheie ale moldovenilor sunt staţiunile Sinaia, Predeal, Poiana Braşov şi Slănic Moldova. Turiştii din Republica Moldova au manifestat un interes ridicat, în sezonul de iarnă precedent, pentru conceptul de înscrieri timpurii, care presupune reduceri de până la -40% pentru Revelion şi sărbătorile de iarnă, precum şi zile gratuite de vacanţă. În afară de promoţiile pentru Turcia şi Grecia, turiştii moldoveni nu sunt familiarizaţi mult cu ofertele de înscrieri timpmurii.

- În 2013, prin intermediul agenţiilor de turism şi turoperatorilor din Republica Moldova au plecat în străinătate 157,6 mii de turişti şi excursionişti, cu 7,3% mai mult comparativ cu 2012. Majoritatea cetăţenilor moldoveni au plecat în scopuri de odihnă, recreere şi agrement (97,9%). În acest context, România a fost vizitată de circa 15.000 de turişti moldveni, majoritatea absolută alegând staţiunile montane, în timpul sezonului de iarnă şi în special al sărbătorilor pe rit vechi.

Amintim că la infotripul organizat la începutul sezonului estival 2013, în mai, pe litoralul românesc, Bibi Touring a avut ca invitaţi peste 50 de agenţi de turism din Republica Moldova, care au vândut pentru prima dată litoralul românesc. Şi în acest an Bibi Touring va organiza, în perioada 26 mai-1 iuniei, un infotrip care va reuni agenţii de turism din Moldova, şi care va include tot litoralul românesc, dar şi Delta Dunării.(Infotravel Blog)

Salveaza acest articol   del.icio.us | digg.com | slashdot.org | technorati.com | reddit | facebook | stumbleupon

 

Din Sumarul Editiei Curente

» vezi toate articolele din aceasta categoria

» vezi toata editia

 

nume foto

 

Oferte litoral Romania

crestere-grafic-538x332_1.jpg

ROBOR LA TREI LUNI 3,03 (up)
ROBOR la şase luni a fost 3,31%
(up)
ROBOR noua luni 3,41
(up)
la_multi_ani_2019_v6.png
carduri_raiffeisen_jpg.png

Raiffeisen Bank a depasit pragul de 500.000 de carduri de credit, iar o alta noutate implementata in noiembrie este acordarea pe loc a cardurilor de credit in agentiile bancii sau in locurile special amenajate (cum sunt birourile mobile din magazinele eMag).        
 -----------------------------------------
Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, miercuri, un curs de referinţă de 4,7569142 lei/euro, depreciere de 0,91%, a leului, faţă de nivelul de marți. Dolarul a fost cotat la 4,1883 lei, depreciere de 0,94% a leului.
Preţul gramului de aur a crescut la 173,0400, față de marți.

------------------------------------------
ARTICOLELE PRECEDENTE SE REGĂSESC ÎN ARHIVĂ
portofel_bani_salariu_38358900.jpg
              ALERTA
Salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată a fost majorat la 2.080 lei lunar, iar salariul minim brut pentru angajaţii cu studii superioare şi vechime de cel puţin un an în domeniul studiilor superioare este de 2.350 de lei, de la 1 ianuarie, a anunţat premierul Viorica Dăncilă

Powered by
alsys_data1.jpg
alsystravel_logo.jpg

Transferurile financiare pentru postările publicitate pot fi făcute
în contul RO64 RNCB 0281090594410001, BCR Floreasca - Media News Net SRL, J40/16178/29.08.2007, C.I.F. RO 22329021. Veți primi factura în format electronic. Va rugam semnalați transferul financiar la adresa breakingnewsjournal77@gmail.com  Tel. 0722.601.195

 Golden_Apple1.jpg


http://hoteluri.2ro.ro/Hoteluri/Bucuresti/
www.besthotels.ro
www.pensiunivaleaprahovei.ro
www.pensiunideltadunarii.ro
www.konkurs.ro
www.HelloRomania.eu
http://www.hotel-dana.ro/ro/index.htm
http://www.hotelsplendid.ro/
www.besthotels.ro

"TOP 10 AGENTII" - luna decembrie       

EXIMTUR
-
afaceri corecte
PARALELA 45
- oferta superdiversificata
CHRISTIAN TOUR
- agresivitatea promovarii
SIMPA TURISM
- grija pentru tabere de vacanta
ROMANTIC TRAVEL

- poezia ofertelor
EUROLINES
- organizarea nemteasca
TRAVEL PLANNER
- perseverenta in calitate
ANA HOTELS
- luxul ofertelor SPA
TRANSILVANIA TRAVEL
- desprinderea de conventional
SINDROMANIA
- traditie in grija pentru sanatate

_Daniel_Mischie_CEO_City_Grill.jpg

www.infotravelromania.ro
www.ulisetour.ro
www.pensiunideltadunarii.ro
http://www.mccc.mc/
http://www.romantictravel.ro
www.ramadaresortbudapest.hu
www.travelplanner.ro
Hanul_Berarilor_107.jpg

Trafic.ro - clasamente si statistici pentru site-urile romanesti

Miliardarii rusi se vor relaxa pe o insula privata

Miliardarii rusi vor putea locui pe propria insula nenaturala in Marea Neagra, informeaza site-ul postului de televiziune britanic Sky News. Constructia va incepe anul viitor pe o ampla si luxoa... mai multe detalii

Schimbări în managementul DPD

  DPD Romania, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata locala de coletarie si curierat expres, anunta schimbari strategice in echipa de conducere. Danail Danailov, membru al C... mai multe detalii

Grupul VELUX câștigă aurul la prestigioasa competiție internațională EPICA Awards

Grupul VELUX câștigă aurul la prestigioasa competiție internațională EPICA Awards, singurul premiu creativ jurizat de jurnaliști, pentru campania intitulată „The Indoor Generation - Ge... mai multe detalii

Alfredo Seafood obține certificarea MSC

Alfredo Seafood,una dintre cele mai importante marci din Romania, sub a carei denumire sunt importate si distribuite produse din peste si fructe de mare, anunta obtinerea certificarii MSC (Marit... mai multe detalii

Penalitățile comerciale pot fi supuse TVA

Companiile care închiriază proprietăți sau prestatorii de servicii pe bază de abonament precum:telecomunicațiile (telefonie, internet, televiziune), utilitățile publice, publicațiile e... mai multe detalii

Tren direct Cluj-Viena, din 9 decembrie

De duminică circulă un tren direct între Cluj şi Viena şi vestea este bună, fiindcă România este tot mai izolată din punct de vedere feroviar şi trenurile internaţionale sunt în declin.... mai multe detalii

Propunerea Directivei UE. Impozitarea activitaților digitale

Autor: Alexander Milcev, Partener, Liderul Departamentului de Asistență Fiscală și Juridică, EY România La nivel european, asistăm la o dezbatere aprinsă între statele membre pe pr... mai multe detalii

AmCham cere retragerea OUG propusa de MFP

Camera de Comerţ Americană în România (AmCham Romania) a anunţat, miercuri, că solicită retragerea imediată a proiectului de Ordonanţa de Urgenţă privind noile măsuri fiscale anuntaţe ... mai multe detalii

Acțiunile Erste Bank și Raiffeisen Bank, prăbușire la Bursă

Acțiunile proprietarului BCR, grupul austriac Erste Group Bank AG, și cele ale rivalului Raiffeisen Bank International se depreciază puternic miercuri, după măsurile anunțate de Guvernul Rom... mai multe detalii

Guvernul mdifică pragul dobanzii raprtat la ROBOR

Activele băncilor vor fi impozitate dacă nivelul ROBOR va depăși nivelul de 2% a anunțat, vineri, premierul Viorica Dăncilă, în ședința de guvern în care a fost aprobată ordonanța cu&n... mai multe detalii

CC investigheaza bancile comerciale

Consiliul Concurenței a declanșat o investigație la băncile comerciale pentru a vedea dacă între acestea există înțelegeri ilegale privind concurența pe piața liberă. CC a făcut public... mai multe detalii

CTP castiga premiul Best Warehouse Developer

CTP, cel mai mare dezvoltator si administrator pe termen lung de parcuri industriale si logistice premium din Romania si Europa Centrala si de Est, isi reconfirma pozitia de lider al pietei loca... mai multe detalii

Bancpost nu mai există

De la 1 ianuarie 2019, Bancpost nu mai există, după ce a post preluată prin fuziune prin absorbție de Banca Transilvania. Managementul BT a dat un mesaj clienților. „Suntem bucu... mai multe detalii

Rezervele internaíonale ale României, 36,8 miliarde euro

La 31 decembrie 2018, rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la nivelul de 33.065 milioane euro, față de 32.531 milioane euro la 30 noiembrie 2018. În cursul lunii au... mai multe detalii

Monede dedicate preluării președinției UE

În conformitate cu prevederile Legii nr.312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, începând cu data de07  ianuarie 2019, Banca Naţională a României va lansa în circuitul ... mai multe detalii

Directorul Băncii Mondiale a demisionat

Jim Yong Kim si-a prezentat demisia din functia de presedinte al Bancii Mondiale, pentru a lucra in sectorul privat. Informatia a fost confirmata de surse citate de publicatiile The Gu... mai multe detalii

INS a revizuit dinamica de creștere a economiei

Institutul Naţional de Statistică (INS) a revizuit în sus, vineri, de la 4,3% la 4,4%, pe seria brută, creşterea economică din al treilea trimestru al anului trecut, faţă de aceeaşi perioa... mai multe detalii

Mastercard, amendată de Comisia Europeană

Comisia Europeană a amendat Mastercard cu 570,56 milioane de euro pentru că a limitat posibilitatea comercianţilor de a beneficia de condiţii mai bune oferite de băncile stabilite în altă pa... mai multe detalii

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te acum!