editia curenta - Anul XI, nr. 4, 2018 - Apare lunar
prima pagina | despre noi | arhiva | aboneaza-te | contact

BCR lanseaza Contul de Management al Grantului

bcr_sediu_aa.jpg
Banca Comercială Română (BCR) oferă, din această toamnă,
un produs nou pe piață: Contul de Management al Grantului. Produsul este destinat firmelor aflate la început de drum care aplică pentru finanțare în cadrul unor proiecte ce necesită dubla
administrare a grantului.

În acest cont special pot fi gestionate fondurile provenite din grant, conform cerințelor  contractuale de administrare - în general, în sistem dual, împreună cu administratorul de grant.

Suntem bucuroși să putem anunța că oferim start-up-urilor o soluție nouă și completă pentru administrarea duală a fondurilor pentru proiecte cu finanțare locală sau internațională. Produsul
este destinat implementării termenilor contractuali dintre administratorii de grant și beneficiarii acestuia”, spune Eleni Skoura, Director Executiv Produse și Segmente Retail BCR.

Soluția pe care o aduce acest cont constă în semnarea conjunctă a tuturor ordinelor de plată (electronice sau pe suport hârtie) efectuate din contul Managementul Grantului, acomodând
astfel obligațiile participanților la schema de grant:
 Obligația administratorului schemei de grant de a verifica destinația fondurilor;
 Obligația beneficiarului de a pune la dispoziția administratorului toate documentele
justificative/ de a efectua plățile din grant doar cu acordul administratorului de grant.

Contul de Management al Grantului de la BCR poate fi folosit, în prezent, pentru următoarele
programe de finanțare:
 Diaspora Start Up - AP 3 / PI 8ii / OS 3.7;
 România Start Up Plus - AP 3 / PI 8ii / OS 3.7
 Programul de susținere a antreprenoriatului pentru Tineri NEETs I - AP1/PI  8ii/ OS
1.1&1.2
 Programul de susținere a antreprenoriatului pentru Tineri NEETs II - AP 2/PI 8ii/ OS
2.1&2.2 -
 Dezvoltare Locală Integrată (DLI 3600) în comunitățile marginalizate în care există
populație aparținând minorității rome - AP 4/ PI 9.ii/ OS 4.1

BCR a raportat un profit net de 697 milioane lei 149,7 milioane euro), în semestrul unu 2018, creștere de 128%, față de aceeași perioadă din 2017.
Creditarea pe segmentul de retail a crescu cu 50%.

Creditele nou acordate au totalizat 4,1 miliarde lei în primul semestru, pe baza creşterii, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cu 40% a creditului de nevoi personale “Divers” şi o creştere la fel de importantă în vânzări pentru creditele imobiliare, incluzând creditul standard imobiliar “Casa Mea” precum şi creditele „Prima Casa”.

Valoarea totală a activelor băncii a scăzut cu 1% în iunie faţă de decembrie 2017, de la 70,93 miliarde lei la 70,23 miliarde lei.

BCR a avut un rezultat operaţional de 740,9 milioane lei (159,2 milioane euro), mai mare cu 1,5% decât rezultatul din anul precedent, ca urmare a îmbunătăţirii venitului operaţional.

”Veniturile nete din dobânzi au crescut semnificativ cu 9,5%, la 962,3 milioane lei (206,7 milioane euro), de la 878,7 milioane lei (193,7 milioane euro) în semestrul 1 2017, ca urmare a creşterii nivelului dobânzilor în piaţă, precum şi a volumelor mai mari de conturi curente”, se arată într-un comunicat al băncii, remis Realitatea Financiară.

Veniturile nete din comisioane au avansat cu 3,1% la 349,4 milioane lei (75,1 milioane euro), graţie volumelor mai mari din business-ul de carduri şi din tranzacţii, precum şi din creditarea pentru afaceri noi. Rezultatul net din tranzacţionare a scăzut cu 0,9%, la 187,8 milioane lei (40,4 milioane euro).

Ponderea împrumuturilor neperformante (NPL) a scăzut la 6,7%, comparativ cu 8,1% în decembrie 2017, cu rata de acoperire NPL urcând la un nivel de 95,3%, în iunie 2018, faţă de 92,7%, în decembrie 2017.

Venitul operaţional a crescut cu 7,1%, la 1,541 miliarde lei (331,2 milioane euro), ca urmare a creşterii veniturilor nete din dobânzi şi a celor din comisioane.

Totodată, cheltuielile administrative generale au ajuns la 800,7 milioane lei (172 milioane euro), mai mari cu 12,8%, pe fondul investiţiilor în sedii şi în proiecte IT.

BCR şi-a consolidat poziţia de lider şi principal partener bancar pentru românii care vor să-şi cumpere o casă, cu peste 20% din piaţa creditării imobiliare din România (credite noi generate).

”Vânzările pentru companiile micro au crescut cu peste 60% în raport cu aceeaşi perioadă a anului trecut, susţinute de oferta revizuită de cont curent şi de implicarea BCR în programul guvernamental StartUp Nation. În activitatea corporate, portofoliul de credite nou acordate s-a ridicat la 568 milioane lei. Se remarcă aici o creştere semnificativă, de 16%, în raport cu aceeaşi perioadă a anului trecut, a finanţărilor pentru întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM), ca urmare a strategiei proactive de susţinere a antreprenorilor locali precum şi a creşterii înregistrate în activitatea de leasing”, precizează comunicatul.

Co-finanţarea proiectelor dezvoltate cu fonduri europene rămâne solidă, portofoliul atingând un volum de co-finanţări de 8,2 miliarde lei.

Salveaza acest articol   del.icio.us | digg.com | slashdot.org | technorati.com | reddit | facebook | stumbleupon

 

nume foto

 


crestere-grafic-538x332_1.jpg

ROBOR LA TREI LUNI 3,17%
ROBOR la şase luni a crescut la
3,44%, faţă de 3,43%, nivelul
anunţat pe 11 oct. de BNR şi atinge cea mai ridicată
valoare din 24 august 2018.


talon_de_pensie.jpg

GUVERNUL A APROBAT PROIECTUL
NOII LEGI A PENSIILOR

​​Proiectul noii legi a pensiilor a fost aprobat în ședința de guvern de miercuri și va fi trimisă în Parlament, a anunțat ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu. 

„Nicio pensie nu ca scădea după recalculare. Nu se modifică vârsta standard de pensionare și nici stagiul de cotizare", a spus aceasta. 

Vasilescu e precizat că printre noutățile aduse de proiect se numără cea privind introducerea masteratului şi doctoratului ca perioade necontributive asimilate stagiului de cotizare, pentru fiecare an de perioadă asimilată urmând a se acorda câte 0,25 de puncte. (continuare la Bănci și macroeconomie) 

Powered by
alsys_data1.jpg
alsystravel_logo.jpg

 
Golden_Apple1.jpg


http://hoteluri.2ro.ro/Hoteluri/Bucuresti/
www.besthotels.ro
www.pensiunivaleaprahovei.ro
www.pensiunideltadunarii.ro
www.konkurs.ro
www.HelloRomania.eu
http://www.hotel-dana.ro/ro/index.htm
http://www.hotelsplendid.ro/
www.besthotels.ro

"TOP 10 AGENTII" - luna octombrie       

EXIMTUR
-
afaceri corecte
PARALELA 45
- oferta superdiversificata
CHRISTIAN TOUR
- agresivitatea promovarii
SIMPA TURISM
- grija pentru tabere de vacanta
ROMANTIC TRAVEL

- poezia ofertelor
EUROLINES
- organizarea nemteasca
TRAVEL PLANNER
- perseverenta in calitate
ANA HOTELS
- luxul ofertelor SPA
TRANSILVANIA TRAVEL
- desprinderea de conventional
SINDROMANIA
- traditie in grija pentru sanatate

 anews.gif
www.infotravelromania.ro
www.ulisetour.ro
www.pensiunideltadunarii.ro
http://www.mccc.mc/
http://www.romantictravel.ro
www.ramadaresortbudapest.hu
www.travelplanner.ro

Trafic.ro - clasamente si statistici pentru site-urile romanesti

Miliardarii rusi se vor relaxa pe o insula privata

Miliardarii rusi vor putea locui pe propria insula nenaturala in Marea Neagra, informeaza site-ul postului de televiziune britanic Sky News. Constructia va incepe anul viitor pe o ampla si lux... mai multe detalii

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te acum!