editia curenta - Anul XI, nr. 4, 2018 - Apare lunar
prima pagina | despre noi | arhiva | aboneaza-te | contact

Cazare la munte in vacantele dumneavoastra

24d.jpg

In partea superioara a judetului Prahova,dominata de abruptul versantilor de E ai M-tilor Bucegi,s-a dezvoltat un sirag de statiuni climaterice
( Breaza,Sinaia,Poiana Tapului,Busteni,Azuga - jud.Prahova si Predeal - jud.Brasov)
care constitie una dintre cele mai pitoresti zone turistice ale Romaniei.
O retea densa de poteci marcate,cu numeroase variante,precum si telefericele Sinaia - Cota 1400 - Varful cu Dor si Busteni - Babele - Pestera Ialomitei inlesnesc accesul turistilor spre platoul M-tilor Bucegi,cu interesante forme "megalitice"(Sfinxul,Babele) si cu posibilitati de ascensiune spre vf.Omu(2.505 m),Caraiman(2.384).


Valea Prahovei

Sinaia Busteni Azuga Predeal
AM_SIGLA_BUNA_MICA.1_jpg.jpg  
Expeditie pe Valea Vaserului, cu Mocanita

Alaturi de frumusetile naturii si farmecul arhitecturii si al traditiilor populare Maramuresul ofera amatorilor de turism si posibilitatea unei calatorii cu Mocanita - trenul local care circula pe calea ferata cu ecartament ingust.
Specialistii in transporturi feroviare considera ca Mocanita este una dintre cele mai remarcabile marturii ale dezvoltarii transporturilor feroviare din Europa.

Avem placerea de a va informa ca în data de 1 mai 2008 va avea loc deschiderea sezonului turistic pe Valea Vaserului. Mocanita va circula de luni pana sambata, inclusiv exceptand duminicile si zilele de sarbatoare. Plecarea este la ora 8:30 din Gara CFF Viseu de Sus. Preturile pentru o calatorie cu Mocanita variaza în functie de categorii, dupa cum urmeaza: adulti 30 RON, studenti 20 RON, copii între 7 si 16 ani 15 RON (copiii sub 7 ani beneficiaza de gratuitate). Grupurile de peste 20 de persoane sunt rugate sa îsi faca rezervare cu o saptamâna înainte.

Mocanita porneste de la Viseu de Sussi traverseaza, in drumul ei catre destinatia finala, paduri si vai din muntii Maramuresului. Pasagerii pot sa observe cum locomotiva care tracteaza trenul este alimentata cu lemne si cu apa. Dupa sosirea la destinatie urmeaza o pauza pentru incarcarea materialului lemnos, timp in care turistii pot sa faca o scurta drumetie in padure si sa serveasca masa in natura. Mocanita se indreapta apoi, la vale, catre Viseu.
Pe drumul de intoarcere calatorii pot sa auda fluierul locomotivei prin care mecanicul transmite semnale, pentru franarului trenului. Uneori Mocanita opreste pe traseu pentru a prelua un pasager care nu a ajuns la statie, inainte de ora plecarii, sau pentru a da posibilitatea calatorilor sa culeaga ciuperci.

Construit intre anii 1930 si 1933 traseul Mocanitei are o lungime de 56 de kilometri si leaga localitatile Viseu de Sus (altitudine 600 metri) si Comanu (altitudine 1100 metri).

Mocanita, singurul mijloc de transport mecanizat intre Visu si Comanu, este un tren mixt compus din vagoane pentru transportul calatorilor si din vagoane/ platforme pentru transportul materialului lemnos. Locomotivele care tracteaza Mocanita au fost construite in anii 1950 la atelierele Resita si functioneaza impecabil.

Informatii despre excursii cu Mocanita:

Turism Viseu www.turismviseu.ro/steamtraineng.htm
Maramures Turism Romania http://mmtourism.free.fr/index.html

Comuna Botiza - Maramures - Romania
Port popular Botiza
Casa in stil traditional - BotizaCasa  noua - BotizaBiserica noua - Botiza

Salveaza acest articol   del.icio.us | digg.com | slashdot.org | technorati.com | reddit | facebook | stumbleupon

 

nume foto

 


crestere-grafic-538x332_1.jpg

ROBOR LA TREI LUNI 3,17%
ROBOR la şase luni a crescut la
3,44%, faţă de 3,43%, nivelul
anunţat pe 11 oct. de BNR şi atinge cea mai ridicată
valoare din 24 august 2018.


talon_de_pensie.jpg

GUVERNUL A APROBAT PROIECTUL
NOII LEGI A PENSIILOR

​​Proiectul noii legi a pensiilor a fost aprobat în ședința de guvern de miercuri și va fi trimisă în Parlament, a anunțat ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu. 

„Nicio pensie nu ca scădea după recalculare. Nu se modifică vârsta standard de pensionare și nici stagiul de cotizare", a spus aceasta. 

Vasilescu e precizat că printre noutățile aduse de proiect se numără cea privind introducerea masteratului şi doctoratului ca perioade necontributive asimilate stagiului de cotizare, pentru fiecare an de perioadă asimilată urmând a se acorda câte 0,25 de puncte. (continuare la Bănci și macroeconomie) 

Powered by
alsys_data1.jpg
alsystravel_logo.jpg

 
Golden_Apple1.jpg


http://hoteluri.2ro.ro/Hoteluri/Bucuresti/
www.besthotels.ro
www.pensiunivaleaprahovei.ro
www.pensiunideltadunarii.ro
www.konkurs.ro
www.HelloRomania.eu
http://www.hotel-dana.ro/ro/index.htm
http://www.hotelsplendid.ro/
www.besthotels.ro

"TOP 10 AGENTII" - luna octombrie       

EXIMTUR
-
afaceri corecte
PARALELA 45
- oferta superdiversificata
CHRISTIAN TOUR
- agresivitatea promovarii
SIMPA TURISM
- grija pentru tabere de vacanta
ROMANTIC TRAVEL

- poezia ofertelor
EUROLINES
- organizarea nemteasca
TRAVEL PLANNER
- perseverenta in calitate
ANA HOTELS
- luxul ofertelor SPA
TRANSILVANIA TRAVEL
- desprinderea de conventional
SINDROMANIA
- traditie in grija pentru sanatate

 anews.gif
www.infotravelromania.ro
www.ulisetour.ro
www.pensiunideltadunarii.ro
http://www.mccc.mc/
http://www.romantictravel.ro
www.ramadaresortbudapest.hu
www.travelplanner.ro

Trafic.ro - clasamente si statistici pentru site-urile romanesti

Miliardarii rusi se vor relaxa pe o insula privata

Miliardarii rusi vor putea locui pe propria insula nenaturala in Marea Neagra, informeaza site-ul postului de televiziune britanic Sky News. Constructia va incepe anul viitor pe o ampla si lux... mai multe detalii

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te acum!