editia curenta - Anul XII, nr. 3, 2019 - Apare lunar
prima pagina | despre noi | arhiva | aboneaza-te | contact

Romania a primit Oscarul pentru turism - Marul de Aur

Anat2.jpg

Conferinta de presa ANAT, Joi, 2 iulie 2009, orele 10.30, Hotelul JW Marriott

1. Legea tichetelor de vacanţă - de ce este nefuncţională şi ce trebuie făcut (fie comisioane stabilite, atât pentru agenţii, cât şi pentru emitenţi, fie eliminat comisionul).

Până la ora actuală, deşi tichetele de vacanţă au fost implementate şi pot fi folosite, nu s-au bucurat de un succes considerabil, şi aceasta din cauza limitării comisionului, fapt care a determinat mai multe agenţii să nu accepte încă aceste tichete.

2. Propuneri ANAT pentru stimularea turismului autohton

2.1 Introducerea "stimulentelor pentru export". În România există peste 1.000 de agenţii care vând outgoing şi maxim 20 care fac incoming. Trebuie stimulat incoming-ul, care este cel mai eficient import. Ar fi necesar să se acorde pentru fiecare turist străin adus prin agenţii:

- 1 Euro / înnoptare / pentru 1-2 stele

- 2 Euro / înnoptare / pentru 3-4 stele

- 3 Euro / înnoptare / pentru 5 stele

Aceste sume se declară la Administraţia Financiară, pe proprie răspundere, şi se deduc din impozitul pe profit.

2.2 Taxa hotelieră. În prezent, ea este 0,5 şi 5% din valoarea tarifului, şi se plăteşte pentru fiecare zi de cazare. Aceste sume se strâng la Consiliile Locale, şi, în general, nu se întorc în turism. În Bucureşti, de exemplu, este de 3% / zi. Taxa este şi foarte mare, şi nu este corect folosită. De aceea, propunem ca ea să se reducă, să fie fixă, de 2% cel puţin, să rămână 1% la dispoziţia autorităţilor locale, dar cu destinaţie clară, pentru promovarea turismului în cadrul Asociaţiei de Promovare Regională ca şi contribuţie, şi 0.5%, la Ministerul Turismului, pentru promovarea zonei/regiunii respective. ANAT consideră că taxa hotelieră poate fi administrată eficient de asociaţiile de promovare regionale.

2.3 Sprijin acordat de Ministerul Turismului pentru participarea la Târgurile din România.

2.4 Promovarea turismului intern. În acest an, nu s-a realizat promovarea Litoralului (de staţiuni montane nici nu mai este cazul de discutat).

2.5 Cofinanţarea materialelor de promovare pentru incoming, de către Ministerul Turismului, în proporţie de 50%.

2.6 Realizarea, la nivelul Ministerului, a unui departament de Turism de Afaceri.

2.7 Valorificarea biletelor de tren cu ajutorul unui sistem de distribuţie, prin toate agenţiile de turism din România.

3. Campania Pro Agentie

ANAT va demara, în curând, Campania “Alege agenţia de turism!”. Această campanie va arăta că turiştii beneficiază, apelând la agenţii, de consultanţă şi siguranţă şi economisesc bani şi timp. ANAT mizează, alături de Ministerul Turismului, pe sprijinul mass-media, care poate fi cel mai bun partener şi care pot avea împreună un important rol în educaţia turistică a românilor.

Studiu realizat de Societatea Americană a Agenţilor de Turism (ASTA) privind importanţa agenţiilor

Societatea Americană a Travel Agenţilor (ASTA) a realizat un studio privind percepţiile la care sunt supuşi travel agenţii şi realitatea din spatele lor.

MIT: Travel agenţii sunt doar vânzători de succes de bilete de avion şi de cazări iar vremea lor a trecut

REALITATE: Travel agenţii sunt profesionişti care oferă valoare ajutând consumatorii să îşi salveze timpul şi banii. Ei acţionează ca şi consultanţi de călătorie, oferind servicii personalizate clienţilor.

Agenţii de turism recunosc că, în prezent, clienţii îşi “fac temele” mai bine şi ştiu mai bine ce să ceară. De exemplu, clienţii care apelează la un travel agent din SUA doresc să:

- afle informaţii despre produs

- primească informaţii suplimentare

- fie ţinut la curent cu promoţiile derulate de agenţie

- ştie ce implică penalizările şi restricţiile

- îşi simplifice căutaera produsului dorit

- îşi îmbunătăţească valoarea adăugată a călătoriilor

- obţină cele mai bune aranjamente în situaţii aparent imposibile

- li se rezolve toate problemele.

MIT: Internetul va înlocui nevoia de travel agenţi

REALITATE: Travel agenţii sunt profesionişti experimentaţi iar în prezent vând:

87% din croaziere

81% din tururi şi pachete turistice

51% din biletele de avion

47% din hoteluri

45% din rent a car

Există aspecte care nu pot fi înlocuite de tehnologie iar contactul personal este unul dintre ele. Internetul reprezintă o resursă de valoare, dar nu poate înlocui experienţa şi serviciile personalizate ale unui travel agent profesionist. Atunci când clienţii nu au deloc timp, travel agenţii dispun de toate informaţiile, salvând ore valoroase de navigat pe internet. De asemenea, travel agenţii pot oferi informaţii bazate pe experienţa personală.

MIT: Toate agenţiile de turism şi toţi agenţii sunt la fel

REALITATE: Fiecare agenţie de turism este diferită. Unul din posibilele criterii poate fi acela de apartenenţă la o asociaţie profesională respectabilă (vezi ANAT). De asemenea, puteţi compara tarifele percepute de diverse agenţii, dar şi raportul calitate preţ. Atenţie! Dacă o agenţie este mai bună cu un produs decât alta, nu înseamnă că este mai bună per ansamblu. Orice agenţie este ok dacă oferă servicii de calitate şi în timp util.

4. România a primit premiul Golden Apple, acordat de FIJET – Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism

Comitetul Executiv al FIJET (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism) a decis ca  România să obţină premiul “Mărul de Aur”. ‘La Pomme d’Or’ sau ‘The Golden Apple’ este echivalentul FIJET al premiului Oscar în cinematografie. Această distincţie de excelenţă se acordă anual unei organizaţii, ţări, oraş sau persoană, în semn de recunoaştere a eforturilor de promovare şi creştere a valorii activităţii de turism. De la înfiinţarea premiului, în 1970, Mărul de Aur al FIJET a fost acordat unui număr de 36 de entităţi. România a primit mărul de aur în 1975, pentru promovarea turistică a mânăstirilor din Bucovina.

În prezent, România  a obţinut acest premiu pentru Delta Dunării, pentru zona Mărginimea Sibiului, respectiv pentru compania aeriană Blue Air – membru ANAT. Clubul Presei de Turism – PressTour este reprezentantul unic al FIJET în România.

Amintim că în perioada 9 – 16 mai a.c., ţara noastră a găzduit reuniunea Consiliului Director al FIJET, manifestare organizată de Ministerul Turismului şi de Clubul Presei de Turism (PressTour)  FIJET România, cu sprijinul ANAT.

            Evenimentul a adus la un loc preşedinţii a peste 30 de asociaţii naţionale ale jurnaliştilor de turism. Delegatia a fost condusă de preşedintele FIJET, Tijani Haddad, deputat şi fost ministru al Turismului în Tunisia.(ANAT)

Salveaza acest articol   del.icio.us | digg.com | slashdot.org | technorati.com | reddit | facebook | stumbleupon

 

nume foto

Oferte litoral Romania

 

 

bcr_sm.jpg
BCR, banca țării, a obținut un profit net de peste 1,2 miliarde de lei (258 milioane euro) în 2018, în creștere cu 80% față de anul precedent, pe baza rezultatului operaţional solid, a costurilor de risc reduse şi a performanțelor ridicate pe toate liniile de business. Cei puternici, nu se tem de ”taxa pe lăcomie” !
Sergiu_Manea_CEO_BCR.JPG
carduri_raiffeisen_jpg.png

Raiffeisen Bank a depasit pragul de 500.000 de carduri de credit, iar o alta noutate implementata in noiembrie este acordarea pe loc a cardurilor de credit in agentiile bancii sau in locurile special amenajate (cum sunt birourile mobile din magazinele eMag).        
 -----------------------------------------         

gettyimages_161098010_640x640.jpg

UPDATE: S&P confirmă la ”stabil” perspectiva ratingului pentru România. Se confirmă, încă o dată, că ratingul unei țări este similar cu ratingul celei mari mari bănci comerciale din sistem, respectiv BCR, banca țării, carea obținut un profit net de peste 1,2 miliarde de lei (258 milioane euro) în 2018, în creștere cu 80% față de 2017, pe baza rezultatului operaţional solid, a costurilor de risc reduse şi a performanțelor ridicate pe toate liniile de business.Standard & Poors’s, agenție de rating a riscului de credit, a păstrat la BBB- ratingul de țară al României, sub pretextul că mai așteaptă două săptămâni să vadă ce se întâmplă în țară. Normal să aștepte, când președintele Klaus Iohannis refuză să promulge Legea Bugetului.        
------------------------------------------        
Raiffeisen Bank lansează campania de comunicare a fondului
de pensii facultative (pilon 3) Raiffeisen Acumulare, încă o inițiativă care se adaugă celor din 2018: creșterea numărului de agenți de marketing (iunie 2018) și scăderea comisionului de
administrare (octombrie 2018).(mai mult la Bănci și macro)
raiffeisen_acumulare_pensii_p_f.jpg
raiffeisen_02.jpg

Powered by
alsys_data1.jpg
alsystravel_logo.jpg

Transferurile financiare pentru postările publicitate pot fi făcute
în contul RO64 RNCB 0281090594410001, BCR Floreasca - Media News Net SRL, J40/16178/29.08.2007, C.I.F. RO 22329021. Veți primi factura în format electronic. Va rugam semnalați transferul financiar la adresa breakingnewsjournal77@gmail.com  Tel. 0722.601.195


www.besthotels.ro
www.pensiunivaleaprahovei.ro
www.pensiunideltadunarii.ro
www.konkurs.ro
www.HelloRomania.eu
http://www.hotel-dana.ro/ro/index.htm
http://www.hotelsplendid.ro/
www.besthotels.ro

"TOP 10 AGENTII" - luna februarie       

EXIMTUR
-
afaceri corecte
PARALELA 45
- oferta superdiversificata
CHRISTIAN TOUR
- agresivitatea promovarii
SIMPA TURISM
- grija pentru tabere de vacanta
ROMANTIC TRAVEL

- poezia ofertelor
EUROLINES
- organizarea nemteasca
TRAVEL PLANNER
- perseverenta in calitate
ANA HOTELS
- luxul ofertelor SPA
TRANSILVANIA TRAVEL
- desprinderea de conventional
SINDROMANIA
- traditie in grija pentru sanatate

Pomme_dOr1.jpg
www.infotravelromania.ro
www.ulisetour.ro
www.pensiunideltadunarii.ro
http://www.mccc.mc/
http://www.romantictravel.ro
www.ramadaresortbudapest.hu
www.travelplanner.ro      

Miliardarii rusi se vor relaxa pe o insula privata

Miliardarii rusi vor putea locui pe propria insula nenaturala in Marea Neagra, informeaza site-ul postului de televiziune britanic Sky News. Constructia va incepe anul viitor pe o ampla si luxoa... mai multe detalii

Schimbări în managementul DPD

  DPD Romania, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata locala de coletarie si curierat expres, anunta schimbari strategice in echipa de conducere. Danail Danailov, membru al C... mai multe detalii

Grupul VELUX câștigă aurul la prestigioasa competiție internațională EPICA Awards

Grupul VELUX câștigă aurul la prestigioasa competiție internațională EPICA Awards, singurul premiu creativ jurizat de jurnaliști, pentru campania intitulată „The Indoor Generation - Ge... mai multe detalii

Alfredo Seafood obține certificarea MSC

Alfredo Seafood,una dintre cele mai importante marci din Romania, sub a carei denumire sunt importate si distribuite produse din peste si fructe de mare, anunta obtinerea certificarii MSC (Marit... mai multe detalii

Penalitățile comerciale pot fi supuse TVA

Companiile care închiriază proprietăți sau prestatorii de servicii pe bază de abonament precum:telecomunicațiile (telefonie, internet, televiziune), utilitățile publice, publicațiile e... mai multe detalii

Tren direct Cluj-Viena, din 9 decembrie

De duminică circulă un tren direct între Cluj şi Viena şi vestea este bună, fiindcă România este tot mai izolată din punct de vedere feroviar şi trenurile internaţionale sunt în declin.... mai multe detalii

Propunerea Directivei UE. Impozitarea activitaților digitale

Autor: Alexander Milcev, Partener, Liderul Departamentului de Asistență Fiscală și Juridică, EY România La nivel european, asistăm la o dezbatere aprinsă între statele membre pe pr... mai multe detalii

AmCham cere retragerea OUG propusa de MFP

Camera de Comerţ Americană în România (AmCham Romania) a anunţat, miercuri, că solicită retragerea imediată a proiectului de Ordonanţa de Urgenţă privind noile măsuri fiscale anuntaţe ... mai multe detalii

Acțiunile Erste Bank și Raiffeisen Bank, prăbușire la Bursă

Acțiunile proprietarului BCR, grupul austriac Erste Group Bank AG, și cele ale rivalului Raiffeisen Bank International se depreciază puternic miercuri, după măsurile anunțate de Guvernul Rom... mai multe detalii

Guvernul mdifică pragul dobanzii raprtat la ROBOR

Activele băncilor vor fi impozitate dacă nivelul ROBOR va depăși nivelul de 2% a anunțat, vineri, premierul Viorica Dăncilă, în ședința de guvern în care a fost aprobată ordonanța cu&n... mai multe detalii

CC investigheaza bancile comerciale

Consiliul Concurenței a declanșat o investigație la băncile comerciale pentru a vedea dacă între acestea există înțelegeri ilegale privind concurența pe piața liberă. CC a făcut public... mai multe detalii

CTP castiga premiul Best Warehouse Developer

CTP, cel mai mare dezvoltator si administrator pe termen lung de parcuri industriale si logistice premium din Romania si Europa Centrala si de Est, isi reconfirma pozitia de lider al pietei loca... mai multe detalii

Bancpost nu mai există

De la 1 ianuarie 2019, Bancpost nu mai există, după ce a post preluată prin fuziune prin absorbție de Banca Transilvania. Managementul BT a dat un mesaj clienților. „Suntem bucu... mai multe detalii

Rezervele internaíonale ale României, 36,8 miliarde euro

La 31 decembrie 2018, rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la nivelul de 33.065 milioane euro, față de 32.531 milioane euro la 30 noiembrie 2018. În cursul lunii au... mai multe detalii

Monede dedicate preluării președinției UE

În conformitate cu prevederile Legii nr.312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, începând cu data de07  ianuarie 2019, Banca Naţională a României va lansa în circuitul ... mai multe detalii

Directorul Băncii Mondiale a demisionat

Jim Yong Kim si-a prezentat demisia din functia de presedinte al Bancii Mondiale, pentru a lucra in sectorul privat. Informatia a fost confirmata de surse citate de publicatiile The Gu... mai multe detalii

INS a revizuit dinamica de creștere a economiei

Institutul Naţional de Statistică (INS) a revizuit în sus, vineri, de la 4,3% la 4,4%, pe seria brută, creşterea economică din al treilea trimestru al anului trecut, faţă de aceeaşi perioa... mai multe detalii

Mastercard, amendată de Comisia Europeană

Comisia Europeană a amendat Mastercard cu 570,56 milioane de euro pentru că a limitat posibilitatea comercianţilor de a beneficia de condiţii mai bune oferite de băncile stabilite în altă pa... mai multe detalii

ANAF declanșează operațiunea ”Iceberg”

”Operaţiunea „Iceberg” se va desfăşura pe întreaga durată a anului 2019 şi presupune intensificarea controalelor şi eficientizarea derulării acestora la companiile mari, cu scopul ... mai multe detalii

Activitatea Consiliului Concurenței în 2018

INVESTIGAŢII DECLANŞATE • În 2018 au fost declanşate 16 investigaţii privind posibile încălcări ale Legii concurenţei, cu trei mai puține față de anul precedent şi, în acelaşi t... mai multe detalii

Isărescu: Vreți dobânzi mai mici ? S-o credeți voi !

Guvernatorul Mugur Isărescu este chestionat de senatorul ALDE Daniel Zamfir pe tema ROBOR. Zamfir îl întreabă pe Isărescu dacă indicatorul ROBOR a fost manipulat de către bănci. Isăre... mai multe detalii

Isărescu și pitpalacii TV

Guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu, și-a arătat adevărata față, în ceea ce privește respectul său pentru presă. Isărescu despre Vâlcov: ”Se duce la televizor, sunt acol... mai multe detalii

Raiffeisen Acumulare, cel mai performant fond de pensii

La Gala de Inaugurare a Anului Bursier 2019, eveniment organizat de Bursa de Valori Bucuresti, Raiffeisen Acumulare a primit titlul de „Cel mai performant fond de pensii private Pilon III”. F... mai multe detalii

Au fost aprobate normele metodolocice la ”Prima Casă”

Ministerul Finanţelor Publice şiMinisterul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) au adoptat normele metodologice de aplicare aLegii pentru modificarea şi completarea... mai multe detalii

Nou președinte executiv la BCR Leasing

BCR Leasing va avea, din 15 martie a.c., un nou președinte executiv, Vlad Vitcu urmând să preia această poziție. Cu o experiență de 20 de ani în industria financiar-bancară, Vlad Vit... mai multe detalii

Studiu CRBE

În 2018 au fost livrați 431.000 m², dintre care 50% sunt situați în București;  Rata de neocupare a atins 3,7%, iar cele mai multe spații livrate au fost ocupate de companii d... mai multe detalii

City Grill a preluat Becker Brau

Grupul City Grill, cel mai important grup românesc de restaurante din piața locală, face un pas important pentru extinderea în centrul Bucureștiului prin preluarea spațiului fostei berării... mai multe detalii

Renovarea Sucursalei BNR Constanța

... mai multe detalii

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te acum!