editia curenta - Anul XI, nr. 4, 2018 - Apare lunar
prima pagina | despre noi | arhiva | aboneaza-te | contact

Romania a primit Oscarul pentru turism - Marul de Aur

Anat2.jpg

Conferinta de presa ANAT, Joi, 2 iulie 2009, orele 10.30, Hotelul JW Marriott

1. Legea tichetelor de vacanţă - de ce este nefuncţională şi ce trebuie făcut (fie comisioane stabilite, atât pentru agenţii, cât şi pentru emitenţi, fie eliminat comisionul).

Până la ora actuală, deşi tichetele de vacanţă au fost implementate şi pot fi folosite, nu s-au bucurat de un succes considerabil, şi aceasta din cauza limitării comisionului, fapt care a determinat mai multe agenţii să nu accepte încă aceste tichete.

2. Propuneri ANAT pentru stimularea turismului autohton

2.1 Introducerea "stimulentelor pentru export". În România există peste 1.000 de agenţii care vând outgoing şi maxim 20 care fac incoming. Trebuie stimulat incoming-ul, care este cel mai eficient import. Ar fi necesar să se acorde pentru fiecare turist străin adus prin agenţii:

- 1 Euro / înnoptare / pentru 1-2 stele

- 2 Euro / înnoptare / pentru 3-4 stele

- 3 Euro / înnoptare / pentru 5 stele

Aceste sume se declară la Administraţia Financiară, pe proprie răspundere, şi se deduc din impozitul pe profit.

2.2 Taxa hotelieră. În prezent, ea este 0,5 şi 5% din valoarea tarifului, şi se plăteşte pentru fiecare zi de cazare. Aceste sume se strâng la Consiliile Locale, şi, în general, nu se întorc în turism. În Bucureşti, de exemplu, este de 3% / zi. Taxa este şi foarte mare, şi nu este corect folosită. De aceea, propunem ca ea să se reducă, să fie fixă, de 2% cel puţin, să rămână 1% la dispoziţia autorităţilor locale, dar cu destinaţie clară, pentru promovarea turismului în cadrul Asociaţiei de Promovare Regională ca şi contribuţie, şi 0.5%, la Ministerul Turismului, pentru promovarea zonei/regiunii respective. ANAT consideră că taxa hotelieră poate fi administrată eficient de asociaţiile de promovare regionale.

2.3 Sprijin acordat de Ministerul Turismului pentru participarea la Târgurile din România.

2.4 Promovarea turismului intern. În acest an, nu s-a realizat promovarea Litoralului (de staţiuni montane nici nu mai este cazul de discutat).

2.5 Cofinanţarea materialelor de promovare pentru incoming, de către Ministerul Turismului, în proporţie de 50%.

2.6 Realizarea, la nivelul Ministerului, a unui departament de Turism de Afaceri.

2.7 Valorificarea biletelor de tren cu ajutorul unui sistem de distribuţie, prin toate agenţiile de turism din România.

3. Campania Pro Agentie

ANAT va demara, în curând, Campania “Alege agenţia de turism!”. Această campanie va arăta că turiştii beneficiază, apelând la agenţii, de consultanţă şi siguranţă şi economisesc bani şi timp. ANAT mizează, alături de Ministerul Turismului, pe sprijinul mass-media, care poate fi cel mai bun partener şi care pot avea împreună un important rol în educaţia turistică a românilor.

Studiu realizat de Societatea Americană a Agenţilor de Turism (ASTA) privind importanţa agenţiilor

Societatea Americană a Travel Agenţilor (ASTA) a realizat un studio privind percepţiile la care sunt supuşi travel agenţii şi realitatea din spatele lor.

MIT: Travel agenţii sunt doar vânzători de succes de bilete de avion şi de cazări iar vremea lor a trecut

REALITATE: Travel agenţii sunt profesionişti care oferă valoare ajutând consumatorii să îşi salveze timpul şi banii. Ei acţionează ca şi consultanţi de călătorie, oferind servicii personalizate clienţilor.

Agenţii de turism recunosc că, în prezent, clienţii îşi “fac temele” mai bine şi ştiu mai bine ce să ceară. De exemplu, clienţii care apelează la un travel agent din SUA doresc să:

- afle informaţii despre produs

- primească informaţii suplimentare

- fie ţinut la curent cu promoţiile derulate de agenţie

- ştie ce implică penalizările şi restricţiile

- îşi simplifice căutaera produsului dorit

- îşi îmbunătăţească valoarea adăugată a călătoriilor

- obţină cele mai bune aranjamente în situaţii aparent imposibile

- li se rezolve toate problemele.

MIT: Internetul va înlocui nevoia de travel agenţi

REALITATE: Travel agenţii sunt profesionişti experimentaţi iar în prezent vând:

87% din croaziere

81% din tururi şi pachete turistice

51% din biletele de avion

47% din hoteluri

45% din rent a car

Există aspecte care nu pot fi înlocuite de tehnologie iar contactul personal este unul dintre ele. Internetul reprezintă o resursă de valoare, dar nu poate înlocui experienţa şi serviciile personalizate ale unui travel agent profesionist. Atunci când clienţii nu au deloc timp, travel agenţii dispun de toate informaţiile, salvând ore valoroase de navigat pe internet. De asemenea, travel agenţii pot oferi informaţii bazate pe experienţa personală.

MIT: Toate agenţiile de turism şi toţi agenţii sunt la fel

REALITATE: Fiecare agenţie de turism este diferită. Unul din posibilele criterii poate fi acela de apartenenţă la o asociaţie profesională respectabilă (vezi ANAT). De asemenea, puteţi compara tarifele percepute de diverse agenţii, dar şi raportul calitate preţ. Atenţie! Dacă o agenţie este mai bună cu un produs decât alta, nu înseamnă că este mai bună per ansamblu. Orice agenţie este ok dacă oferă servicii de calitate şi în timp util.

4. România a primit premiul Golden Apple, acordat de FIJET – Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism

Comitetul Executiv al FIJET (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism) a decis ca  România să obţină premiul “Mărul de Aur”. ‘La Pomme d’Or’ sau ‘The Golden Apple’ este echivalentul FIJET al premiului Oscar în cinematografie. Această distincţie de excelenţă se acordă anual unei organizaţii, ţări, oraş sau persoană, în semn de recunoaştere a eforturilor de promovare şi creştere a valorii activităţii de turism. De la înfiinţarea premiului, în 1970, Mărul de Aur al FIJET a fost acordat unui număr de 36 de entităţi. România a primit mărul de aur în 1975, pentru promovarea turistică a mânăstirilor din Bucovina.

În prezent, România  a obţinut acest premiu pentru Delta Dunării, pentru zona Mărginimea Sibiului, respectiv pentru compania aeriană Blue Air – membru ANAT. Clubul Presei de Turism – PressTour este reprezentantul unic al FIJET în România.

Amintim că în perioada 9 – 16 mai a.c., ţara noastră a găzduit reuniunea Consiliului Director al FIJET, manifestare organizată de Ministerul Turismului şi de Clubul Presei de Turism (PressTour)  FIJET România, cu sprijinul ANAT.

            Evenimentul a adus la un loc preşedinţii a peste 30 de asociaţii naţionale ale jurnaliştilor de turism. Delegatia a fost condusă de preşedintele FIJET, Tijani Haddad, deputat şi fost ministru al Turismului în Tunisia.(ANAT)

Salveaza acest articol   del.icio.us | digg.com | slashdot.org | technorati.com | reddit | facebook | stumbleupon

 

nume foto

 


crestere-grafic-538x332_1.jpg

ROBOR LA TREI LUNI 3,17%
ROBOR la şase luni a crescut la
3,44%, faţă de 3,43%, nivelul
anunţat pe 11 oct. de BNR şi atinge cea mai ridicată
valoare din 24 august 2018.


talon_de_pensie.jpg

GUVERNUL A APROBAT PROIECTUL
NOII LEGI A PENSIILOR

​​Proiectul noii legi a pensiilor a fost aprobat în ședința de guvern de miercuri și va fi trimisă în Parlament, a anunțat ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu. 

„Nicio pensie nu ca scădea după recalculare. Nu se modifică vârsta standard de pensionare și nici stagiul de cotizare", a spus aceasta. 

Vasilescu e precizat că printre noutățile aduse de proiect se numără cea privind introducerea masteratului şi doctoratului ca perioade necontributive asimilate stagiului de cotizare, pentru fiecare an de perioadă asimilată urmând a se acorda câte 0,25 de puncte. (continuare la Bănci și macroeconomie) 

Powered by
alsys_data1.jpg
alsystravel_logo.jpg

 
Golden_Apple1.jpg


http://hoteluri.2ro.ro/Hoteluri/Bucuresti/
www.besthotels.ro
www.pensiunivaleaprahovei.ro
www.pensiunideltadunarii.ro
www.konkurs.ro
www.HelloRomania.eu
http://www.hotel-dana.ro/ro/index.htm
http://www.hotelsplendid.ro/
www.besthotels.ro

"TOP 10 AGENTII" - luna octombrie       

EXIMTUR
-
afaceri corecte
PARALELA 45
- oferta superdiversificata
CHRISTIAN TOUR
- agresivitatea promovarii
SIMPA TURISM
- grija pentru tabere de vacanta
ROMANTIC TRAVEL

- poezia ofertelor
EUROLINES
- organizarea nemteasca
TRAVEL PLANNER
- perseverenta in calitate
ANA HOTELS
- luxul ofertelor SPA
TRANSILVANIA TRAVEL
- desprinderea de conventional
SINDROMANIA
- traditie in grija pentru sanatate

 anews.gif
www.infotravelromania.ro
www.ulisetour.ro
www.pensiunideltadunarii.ro
http://www.mccc.mc/
http://www.romantictravel.ro
www.ramadaresortbudapest.hu
www.travelplanner.ro

Trafic.ro - clasamente si statistici pentru site-urile romanesti

Miliardarii rusi se vor relaxa pe o insula privata

Miliardarii rusi vor putea locui pe propria insula nenaturala in Marea Neagra, informeaza site-ul postului de televiziune britanic Sky News. Constructia va incepe anul viitor pe o ampla si lux... mai multe detalii

Inscrie-te pentru newsletter

Aboneaza-te acum!